İnceleme custom romlar ne kadar yeterli

miuisiz19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
mi9 t
Konular
2
arkadaşlar sizlerin düşünceleri bu forum için çok değerli.benim düşüncem custom romlar ne kadar faydalı olsada (benim gibi her yönüyle kullanımda)yetersiz kalıyor.mutlaka bi eksik yönü var.stabil çalışmıyor yine dönüyorum stock roma.bazı modelller (batarya değeri düşük)olanlar için şüphesiz çok faydalı,bazı modellerdeki ilk çıktığındaki hataları yaşamamak adına da iyi oluyor custom romlar.bende dayanamayıp kuruyorum custom rom. her seferinde yedek,yeniden kurulum zor olsada yapıyorum.bu işin sonu nereye gider bilinmez.(bazen yanlışlıkla unutup format data yaptığımızdaki silinen resimler ve anıları) da bizi üzüyor. Hayırlı Günler

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konular
142
Stok rom daha kötü. Gereksiz uygulamalar var. Ram ve batarya kullanımı custom roma göre daha fazla. Ayrıca bazı custom romlarda bi' çok özelleştirme var.

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
Ah Custom Rom adama of çektirirsin.
Ne seninle ne de sensiz oluyor,
Hepimizi müptelan ettin.
Bazen yeter artık diyesimiz gelir,
Uzak durmaya çalışırız.
Ama sonra sensizlik,
Zor gelir yıkar adamı...

Son düzenleme:

miuisiz19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
mi9 t
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stok rom daha kötü. Gereksiz uygulamalar var. Ram ve batarya kullanımı custom roma göre daha fazla. Ayrıca bazı custom romlarda bi' çok özelleştirme var.
Çok yararlı olduğu var ama mutlaka bazı işlevleri kullanmak istesende kullanamıyorsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ah Custom Rom adama of çektirirsin.
Ne seninle ne de sensiz oluyor,
Hepimizi müptalan ettin.
Bazen yeter artık diyesimiz gelir,
Uzak durmaya çalışırız.
Ama sonra sensizlik,
Zor gelir yıkar adamı.
sanki rom kurunca yeni telefon almış hissiyatına kapıldığımızdan mı?çektiğimiz.

Son düzenleme:

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konular
142
Çok yararlı olduğu var ama mutlaka bazı işlevleri kullanmak istesende kullanamıyorsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sanki rom kurunca yeni telefon almış hissiyatına kapıldığımızdan mı?çektiğimiz.
Örnek verebilir misiniz ?

miuisiz19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
mi9 t
Konular
2
Örnek verebilir misiniz ?
mesela dün mi room stabil kurdum herşeyi güzel ama arabada arayüz bağlantısını kuramadı.bugün bide baktım kamera kullanımda görüntü takılmış gibi,mi fit bildirimler düzensiz.(bütün ayarları yaparak denediyor)kısacası çok rom kurdum.biyeri sağlamsa bi yeri sıkıntılı

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
Aslında ne kadar yeterli sorusundan ziyade Romdan beklentiniz ne?

Mesela hem yüksek performans hemde çok iyi pil ömrü birlikte olmaz yada en yeni özellikler farklı farklı özelleştirmeler ve stabillik bir arada bulunması biraz zor. Mutlaka çalışma esnasında az da olsa bug lara rastlarsın..

Kendi kullandığım K20Pro/9TPro ve uygun Custom Romlardan örnek vermek gerekirse;
MiRoom un özellikle Stabil olan 11.0.8.0 sürümü çok başarılı pil ömrü olsun stabillik olsun artı neredeyse bug yok diyebilirim ama karanlık modda 3. Parti uygulamalara destek vermediği ve de benim için kullandığım bazı küçük özelleştirmelerin bulunmamasından dolayı MasikX 11.3 kullanıyorum.

İşin özeti Rom konusunda Custom olsun Stock olsun Aosp olsun; miuisiz19 hocam size ve ne istediğine bağlı...

miuisiz19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
mi9 t
Konular
2
Aslında ne kadar yeterli sorusundan ziyade Romdan beklentiniz ne?

Mesela hem yüksek performans hemde çok iyi pil ömrü birlikte olmaz yada en yeni özellikler farklı farklı özelleştirmeler ve stabillik bir arada bulunması biraz zor. Mutlaka çalışma esnasında az da olsa bug lara rastlarsın..

Kendi kullandığım K20Pro/9TPro ve uygun Custom Romlardan örnek vermek gerekirse;
MiRoom un özellikle Stabil olan 11.0.8.0 sürümü çok başarılı pil ömrü olsun stabillik olsun artı neredeyse bug yok diyebilirim ama karanlık modda 3. Parti uygulamalara destek vermediği ve de benim için kullandığım bazı küçük özelleştirmelerin bulunmamasından dolayı MasikX 11.3 kullanıyorum.

İşin özeti Rom konusunda Custom olsun Stock olsun Aosp olsun; miuisiz19 hocam size ve ne istediğine bağlı...
mi 9t serileri efsane nazar değmesin ne yüklersen alır.benim istediğim stabillik ve pil dediğiniz gibi ikisini bi arada bulmak zor.

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konular
142
mesela dün mi room stabil kurdum herşeyi güzel ama arabada arayüz bağlantısını kuramadı.bugün bide baktım kamera kullanımda görüntü takılmış gibi,mi fit bildirimler düzensiz.(bütün ayarları yaparak denediyor)kısacası çok rom kurdum.biyeri sağlamsa bi yeri sıkıntılı
Bu sorunların hiç birisini yaşamadım. Bulunduğunuz romdan dolayıdır belki.

Üst Alt