Yardım Custom Romdan Orjinal Stock Roma Geçmek istiyorum

Ghaouth

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alperen
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
2
Merhabalar,
Poco X3 Pro cihazımda 7-8 aydır ArrowOS kullanmaktayım. Fakat birkaç gün önce bankacılık uygulamalarıma giriş yapamamaya başladım ve ROM değiştirmeye karar verdim. MIUI 13 EU ROM indirdim, fakat Google Play sertifika ve SafetyNet CTS failed hataları alıyordum. Bankacılık uygulamalarına giremiyordum. Ardından Evolution X14 indirdim, fakat burada da sertifika sorunları ve SafetyNet gibi sorunlar karşıma çıktı.

Cihazımı rootlamaya karar verdim. Rootu attım, sertifikayı düzelttim, fakat hâlâ giriş yapamıyorum. Magisk’i vs. sakladım. İnternetteki çözümlerin hepsini denedim, fakat hâlâ bankacılık uygulamalarına giriş yapamıyorum. Cihazı aldığım zamankine çevirmek istiyorum. Artık ROM vs. uğraşmak çok yorucu gelmeye başladı. Cihazı Türkiye’den aldım ve orijinal MIUI ROM’larını nereden bulacağımı bilmiyorum.

Bu tarz problemlerden kurtulmak için ne yapmalıyım?

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
S24 Ultra
Konular
3
Merhabalar,
Poco X3 Pro cihazımda 7-8 aydır ArrowOS kullanmaktayım. Fakat birkaç gün önce bankacılık uygulamalarıma giriş yapamamaya başladım ve ROM değiştirmeye karar verdim. MIUI 13 EU ROM indirdim, fakat Google Play sertifika ve SafetyNet CTS failed hataları alıyordum. Bankacılık uygulamalarına giremiyordum. Ardından Evolution X14 indirdim, fakat burada da sertifika sorunları ve SafetyNet gibi sorunlar karşıma çıktı.

Cihazımı rootlamaya karar verdim. Rootu attım, sertifikayı düzelttim, fakat hâlâ giriş yapamıyorum. Magisk’i vs. sakladım. İnternetteki çözümlerin hepsini denedim, fakat hâlâ bankacılık uygulamalarına giriş yapamıyorum. Cihazı aldığım zamankine çevirmek istiyorum. Artık ROM vs. uğraşmak çok yorucu gelmeye başladı. Cihazı Türkiye’den aldım ve orijinal MIUI ROM’larını nereden bulacağımı bilmiyorum.

Bu tarz problemlerden kurtulmak için ne yapmalıyım?

Tavsiye rom....

curtana73

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
37
Eğer yeni romda root kullanmak istiyorsanız Magisk eyrine APatch ile root yapmayı deneyin. APatch uygulama bazında root sunar shell root'u kapatıp sadece ilgili uygulamalara root verirsiniz, banka uygulaması bunu fark edemez. Ancak modül kullanmamalısınız. Modüller root olduğunu açığa vurabilir.

Reagle

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
Redmi Note 10S
Meslek
öğrenci
Konular
22
Bu İşleri tamamen bırakacağım diyorsanız; stock rom yükleyip bootloader kilidini kapatın. Veya apatch ile root atın. Genelde apatch yeterli oluyor fakat olmazsa "Tricky Store" a bakabilirsiniz. Doğru işlemleri yaptığınız da bootloader kilidini tamamen gizleyebilen bir yöntemdir. Apatch de çekirdek tabanlı olduğu için siz izin vermedikçe uygulamalar rootu göremez. Apatch dışında cihazınız destekliyorsa kernelsu da bir çözüm yöntemi.

Üst Alt