Soru Custom Rom Önerileri

utkurei19

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
25
Herkese selamlar.
Miui 12.5 TR rom kullanıyordum daha sonra batarya sorunlarından, arayüz buglarından dolayı EU roma geçtim ama bir değişiklik olmadı.
Ben de custom romlara yöneldim ancak şuan sadece dotOS 5.1.3'ü deneyimleyebildim ve batarya performansı harika olmasına karşın arayüzde yine göze çarpan buglar mevcut ve normalde 45 dakikada şarj olan telefon bu romda 3 saatte şarj oldu.
Mi Note 10 Lite üzerinde deneyip beğendiğiniz, sorunsuz bir rom varsa buradan paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Romların hepsini tek tek denerim orası sorun değil ama bütün uygulamaları yükle, ayarla sonra tekrar sil tekrar ayarla hem beni hem telefonu yoruyor. Kullananlar romlar hakkında daha iyi yorumlar yapacaktır.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Custom rom yerine global rom kullan.
Root ve magisk modülleri ile şahlanır.
Miui 12.5 romu canavar gibi yapar mesela bu modül. Rehber - MIUI 12.5 Debloater

İlave olarak GMS doze

Oyla:

utkurei19

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Custom rom yerine global rom kullan.
Root ve magisk modülleri ile şahlanır.
Miui 12.5 romu canavar gibi yapar mesela bu modül. Rehber - MIUI 12.5 Debloater

İlave olarak GMS doze
Daha önce bu cihaza hiç root yapmadım sadece rom değişikliği yaptım. Root, magisk, GMS ve Debloater tam olarak cihaza ne fayda sağlıyor acaba ? Bir de neden custom rom yerine global romu öneriyorsunuz şuan kullandığım dotOS önceden kullandığım eu 12.5 sürümünden kat kat daha akıcı.

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Daha önce bu cihaza hiç root yapmadım sadece rom değişikliği yaptım. Root, magisk, GMS ve Debloater tam olarak cihaza ne fayda sağlıyor acaba ? Bir de neden custom rom yerine global romu öneriyorsunuz şuan kullandığım dotOS önceden kullandığım eu 12.5 sürümünden kat kat daha akıcı.
eu rom genel olarak sorunlu zaten.
Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama miui romlarını orijinalden daha yavaş hale getiriyorlar. Debloater sistem uygulamalarını kaldırır. Güç tüketimini azaltır.
GMS doze Google servisleri için pil tasarrufu sağlar.

Oyla:

ilica1407

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Arda
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
8
Hocam lineageos siddetle oneririm. Icine Vantom Kernel flashlar isen sarj olma suren global roma yakinlasir sorunsuz akici bir rom.

Oyla:

utkurei19

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
25
Hocam lineageos siddetle oneririm. Icine Vantom Kernel flashlar isen sarj olma suren global roma yakinlasir sorunsuz akici bir rom.
LineageOS cihazıma official olarak yayınlanmamış. Unofficial romları always on displayden dolayı yüklemeye korkuyorum çünkü stock romda aod sürekli hareket ederken custom romların çoğunda sabit kalıyor. Sabit kalınca da amoled yanıkları oluşabiliyor diye aklımda kalmış bilmiyorum ne kadar doğru.

Oyla:

utkurei19

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
25
LineageOS cihazıma official olarak yayınlanmamış. Unofficial romları always on displayden dolayı yüklemeye korkuyorum çünkü stock romda aod sürekli hareket ederken custom romların çoğunda sabit kalıyor. Sabit kalınca da amoled yanıkları oluşabiliyor diye aklımda kalmış bilmiyorum ne kadar doğru.
+ Olarak belki bu konunun yeri burası değildir ama stock rom üzerinde şarj ederken 30W ile hızlı şarj ediyor (%100 dolum yaklaşık 1 saat) ve sıcaklık olarak cpu 50-55, batarya 40-45 derecelerde geziyor. Custom rom kurduğumda yavaş şarj ediyor (%100 dolum yaklaşık 3 saat) ama telefon bu kadar ısınmıyor. Stock rom sonuçta bu cihazın testlerinden geçerek yapılıyor bana güvenilir geliyor ısınması sorun değil gibi ama sizin de fikirlerinizi merak ettim.

Oyla:

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Hocam Cherish Os deneyebilirsin. Dot Os gibi arayüzü güzeldir, romun geliştiricisi de aynı kişi. Official yapmamasının sebebi gelecekte güncelleme garantisi olmamasından. Yalnız tüm custom romlarda miui kamerasını özlersin aklında olsun. Miui 12 bizim cihazda inanılmaz yavaş çalışıyor, kullanılacak gibi değil. Ben 6 ay cherish kullandıktan sonra miui 11'e döndüm.

İlave: Cherish hızlı şarjı destekliyor. Kapalı şekilde 1 saat 5 dakikada, açık şekilde 1 saat 45 dakikada şarj oluyor.

Oyla:

utkurei19

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
25
Hocam Cherish Os deneyebilirsin. Dot Os gibi arayüzü güzeldir, romun geliştiricisi de aynı kişi. Official yapmamasının sebebi gelecekte güncelleme garantisi olmamasından. Yalnız tüm custom romlarda miui kamerasını özlersin aklında olsun. Miui 12 bizim cihazda inanılmaz yavaş çalışıyor, kullanılacak gibi değil. Ben 6 ay cherish kullandıktan sonra miui 11'e döndüm.

İlave: Cherish hızlı şarjı destekliyor. Kapalı şekilde 1 saat 5 dakikada, açık şekilde 1 saat 45 dakikada şarj oluyor.
Şu bir haftada bayağı kurcaladım telefonu custom rom, magisk vs. ve şuan 12.5.2 tr rom kurulu üstüne kendim debloater kullanarak çoğu uygulamayı kaldırdım ve kullanıyorum. Aosp romları daha çok seviyorum ama denediklerimden umduğum şeyleri alamadım o yüzden miui yükledim tekrar

Oyla:

ilica1407

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Arda
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
8
+ Olarak belki bu konunun yeri burası değildir ama stock rom üzerinde şarj ederken 30W ile hızlı şarj ediyor (%100 dolum yaklaşık 1 saat) ve sıcaklık olarak cpu 50-55, batarya 40-45 derecelerde geziyor. Custom rom kurduğumda yavaş şarj ediyor (%100 dolum yaklaşık 3 saat) ama telefon bu kadar ısınmıyor. Stock rom sonuçta bu cihazın testlerinden geçerek yapılıyor bana güvenilir geliyor ısınması sorun değil gibi ama sizin de fikirlerinizi merak ettim.
AOD' kullanmıyorum ama AOSP romların AOD'ları bence hepsinin sabittir. Şarj hızını ise Vantom Kernel flashlayarak çözdüm 30W olmasa bile tam dolumu 1 saat 15 dakika civarı bir sürede yapıyor. Isınması da aynı sizin yazdığınız değerlerde oluyor.

Oyla:
Üst Alt