Sohbet CPID Server Kayıt Kapandı!

ilker.ys

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İlker Yasin
Cihazım
Oneplus 7T
Konular
1
Bir yerde akan bir musluk varsa,başında her zaman birileri olur olacaktır, Xiaomi tün fabrikayı insansız sisteme geçirmedikçe, server kayıt işi bitti denilemez..nah bu mesajda burda dursun.. ayrıca şu Türkiye satışları önemli değil görüşünede katılmıyorum, yahu imei kayıt saçmalığı başka kaç tane ülkede var ki zaten ? kaldı ki Xiaominin gelirlerinin büyük kısmını, kayıtdışı satışları oluşturuyor.. bunu kendileride biliyor... kimse pastasını kaybetmek istemez.. Avrupa'da zaten birşey yapamıyorlar , satış rakamlarına bakarsanız eğer..çünkü ya İphone ya Samsung alıyorlar orada insanlar.. ayrıca Samsung son dönemde giriş ve orta seviye ürünlerede 5-6 yıl güncelleme sözüyle resmen o grubuda ele geçirmiş durumdayken, panik olunmamasını, sabırla beklenmesini öneririm.. tabiki direnç isteyen yaptırır yine ayrı konu. direnç işlemi daha ucuz sonuçta..
Katılıyorum hocam. Xiaomi satışlarının büyük çoğunlu ortadoğu, asya ve Türkiye. Avrupa ve amerika kıtasına kendi telefonlarını satmak imkanısız. Zaten yazılım ve arayüz olarak çöp telefonları kayıt kolaylığı olmasa kim alır? Bence de kayıt işi çok uzun süreli kapalı olmaz gibime geliyor. En büyük pazarı ırak, pakistan, hindistan, Türkiye pastayı kaybetmek istemezler. Heleki androidde OnePlus diye marka varken.

dostnametr1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
t290
Konular
1
Xiaomi satislarinin ülkelere göre dağılımı asagidaki tablodaki gibidir.

Avrupa'da birşey yapamıyor dediğiniz Xiaomi satislarinin %20 sini Avrupa'da yapıyor. Yarısını da kendi ulkesinde satıyor.

Hindistan %25 pazar payına sahip ve burada IMEI kayıt UCRETSİZDİR. Yani yasal olarak kayıta para vermiyorsunuz.

En büyük pazarı dediğiniz Türkiye , Irak Pakistan vb ise geri kalan 63938478393748 ülke ile beraber sadece %10 u olusturuyor.
Bu ülkelerinde çoğunda IMEI kayıt süreci ya yok yada bedava.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
23
Hayır en başa döndük. 17 serisi server üzerinden imzalanan dosyayla bile kayıt olmuyor. Eğer bundan sonraki süreçte firmanın içinden yeni bilgi sızıntısı (satışı) olmaz ise Xiaomi için bu iş bitti diyebiliriz. Samsung s 25 ultra için çin de kayıt mevcut. Çinden kayıtlı s 25 ultra getirip satan kişilere de rastlamak mümkün. Ama bu kayıt modeli de firma içindeki kişiler tarafından yapılmakta ve Xiaomi deki çift sim kayıt olayı gibi sürdürülebilir bir durum değil. Yani benim öngörüm bu süreçten sonra xiaomi cihazlar kayıt olacaksa yine firma içinden kişilerce yapılır ve bu da uzun soluklu olmaz. İllaki yakalanıp yakayı ele vereceklerdir. Xiaomi de bu işi yapan kişi ya da kişiler 1 yıl içinde benim tahminim günlük yaklaşık 35k dolar civarı para kaldırdılar. Tabi olayın yasal boyutunu bilmiyoruz mutlaka firma yasal süreci başlatmıştır. Belki elde ettikleri haksız kazanca el konuldu ya da konulacak. Bu rakamlar illaki yeni kişileri bu yola sevk edecektir ama sürdürülebilir olur mu? burası tartışılır.
Hocam böyle yüksek kazanç varsa birisi gider birisi gelir diye düşünüyorum :) Sadece anlamadığım kısım 17 serisine neden server kayıt olmuyordu acaba?

ilker.ys

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İlker Yasin
Cihazım
Oneplus 7T
Konular
1
Xiaomi satislarinin ülkelere göre dağılımı asagidaki tablodaki gibidir.

Avrupa'da birşey yapamıyor dediğiniz Xiaomi satislarinin %20 sini Avrupa'da yapıyor. Yarısını da kendi ulkesinde satıyor.

Hindistan %25 pazar payına sahip ve burada IMEI kayıt UCRETSİZDİR. Yani yasal olarak kayıta para vermiyorsunuz.

En büyük pazarı dediğiniz Türkiye , Irak Pakistan vb ise geri kalan 63938478393748 ülke ile beraber sadece %10 u olusturuyor.
Bu ülkelerinde çoğunda IMEI kayıt süreci ya yok yada bedava.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Dostum bazı noktalarda haklı olabilirsin lakin. Attığım görseldeki pasta hiçte azımsanacak bir görüntü değil. Ayrıca senin attığın istatistiklerin % kaçı telefonlar için geçerli? Sonuçta xiaomi sadece telefon üretmiyor değilmi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca hindistanda sadece 1 telefona imei kayıt ücretsiz. 2. Bir cihaz alırsan yüklü vergisi var. Pakistanda direkt bizim gibi kayıtları yüksek. Endonezyada 500$ altındaki cihazlara kayıt ücreti yok. Geri kalan kısım zaten aktif savaşların döndüğü ve kişilerin gizlilikleri için kaçak telefon alma istediklerinide varsayarsak harita dünya nüfusunun %35 ila %40'ına denk geliyor.

Ekli dosyalar

• img_1_1762723824462.jpg
    img_1_1762723824462.jpg
    145,4 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:

dostnametr1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
t290
Konular
1
Dostum bazı noktalarda haklı olabilirsin lakin. Attığım görseldeki pasta hiçte azımsanacak bir görüntü değil. Ayrıca senin attığın istatistiklerin % kaçı telefonlar için geçerli? Sonuçta xiaomi sadece telefon üretmiyor değilmi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca hindistanda sadece 1 telefona imei kayıt ücretsiz. 2. Bir cihaz alırsan yüklü vergisi var. Pakistanda direkt bizim gibi kayıtları yüksek. Endonezyada 500$ altındaki cihazlara kayıt ücreti yok. Geri kalan kısım zaten aktif savaşların döndüğü ve kişilerin gizlilikleri için kaçak telefon alma istediklerinide varsayarsak harita dünya nüfusunun %35 ila %40'ına denk geliyor.

Daha çok cevap vererek vaktimi öldürmeyeceğim ama hayal gücüne hayran kaldığımı söylemeliyim.

Tamam Xiaomi Kaçak telefonları olmazsa batar.

ilker.ys

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İlker Yasin
Cihazım
Oneplus 7T
Konular
1
Daha çok cevap vererek vaktimi öldürmeyeceğim ama hayal gücüne hayran kaldığımı söylemeliyim.

Tamam Xiaomi Kaçak telefonları olmazsa batar.
Beni batması veya batmaması ilglendirmez burda sadece xiaomin çöp yazılımları için ki (HyperOS 2.0.224.0 sürümünü kullanıyorum) vergili fiyatlarının etmeyeceğini belirtiyorum.

speddd77

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
muzaffer
Cihazım
15 ultra xiamio
Konular
0
Sonra kayıt yaptırım dedim olaya bak 7 ay sürem var [15 ultra] umarım açlır

Üst Alt