Sohbet CPID Server Kayıt Kapandı!

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Hocam bu kayıt işini yazılımla siz yapmiyormusuzunuz zaten. Kim nerden kapatiyor anlamadım.
Xiaominin kendi servisleri üzerinden bir api açığı sayesinde dosya imzalatılıyor ve bu dosya cihaza yüklenince cihaza basit ve sorunsuz şekilde imei atılmış oluyordu.
Firma bunu farkedip bu açığı kapatınca tek sim server bu şekilde kapanmış oldu.
Çift sim server da kulaktan duyma bilgilere göre firma içindeki üst düzey bir kişinin izinsiz yapıp sattığı bir yöntemdi bu durumda firmaya rapor edilince bu sistemde kapanmış oldu.
Bu zamana kadar bulunmuş en temiz en sorunsuz imei atma yöntemi tarih olmuş oldu.

Orka27

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oray
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
11
çağrı kaydı ve klon uygulama başka bir android markasında olsun bir daha xiaomi kullanmam. ama bu iki özellik aynı xiaomide olduğu gibi olacak. çağrı kaydı ve klon uygulama mesela samsungta da var ama yeterli değil. kayıttan önce uyarı veriyor, her uygulamanın klonu yok.
Klon uygulama çoğu markada var ki

dostnametr1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
t290
Konular
1
keyfi bilir ucuza geliyo kayıt imkanı var diye xiaomi kullanıyor millet, bayıldığından değil 😁 zibilyon tane marka var

İşte bu da doğru değil. Ben s25 ultra kullanıyorken Xiaomi 15 Ultra ya gectim. Üstüne de daha fazla para verdim.

Ucuz olan modellerde sizin dediğiniz konu mevcut. O cihazlarda da zaten kayıt problemi yok. Yazılımsal normal yolla bile kayıt oluyor.

Server kayıt Xiaomi de en fazla 1 senedir var. 1 sene öncesine döndük degisen birsey olmadı.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
İşte bu da doğru değil. Ben s25 ultra kullanıyorken Xiaomi 15 Ultra ya gectim. Üstüne de daha fazla para verdim.

Ucuz olan modellerde sizin dediğiniz konu mevcut. O cihazlarda da zaten kayıt problemi yok. Yazılımsal normal yolla bile kayıt oluyor.

Server kayıt Xiaomi de en fazla 1 senedir var. 1 sene öncesine döndük degisen birsey olmadı.
Hayır en başa döndük. 17 serisi server üzerinden imzalanan dosyayla bile kayıt olmuyor. Eğer bundan sonraki süreçte firmanın içinden yeni bilgi sızıntısı (satışı) olmaz ise Xiaomi için bu iş bitti diyebiliriz. Samsung s 25 ultra için çin de kayıt mevcut. Çinden kayıtlı s 25 ultra getirip satan kişilere de rastlamak mümkün. Ama bu kayıt modeli de firma içindeki kişiler tarafından yapılmakta ve Xiaomi deki çift sim kayıt olayı gibi sürdürülebilir bir durum değil. Yani benim öngörüm bu süreçten sonra xiaomi cihazlar kayıt olacaksa yine firma içinden kişilerce yapılır ve bu da uzun soluklu olmaz. İllaki yakalanıp yakayı ele vereceklerdir. Xiaomi de bu işi yapan kişi ya da kişiler 1 yıl içinde benim tahminim günlük yaklaşık 35k dolar civarı para kaldırdılar. Tabi olayın yasal boyutunu bilmiyoruz mutlaka firma yasal süreci başlatmıştır. Belki elde ettikleri haksız kazanca el konuldu ya da konulacak. Bu rakamlar illaki yeni kişileri bu yola sevk edecektir ama sürdürülebilir olur mu? burası tartışılır.

ilker.ys

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İlker Yasin
Cihazım
Oneplus 7T
Konular
1
Peki başka bir kayıt yöntemi kalmadımı yazılımsal olarak. Server kayıt kapandı lakin tek sim kayıtlarda damı sıkıntı var?

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
4
çağrı kaydı ve klon uygulama başka bir android markasında olsun bir daha xiaomi kullanmam. ama bu iki özellik aynı xiaomide olduğu gibi olacak. çağrı kaydı ve klon uygulama mesela samsungta da var ama yeterli değil. kayıttan önce uyarı veriyor, her uygulamanın klonu yok.

Samsung da bölgeyi Vietnam/Endonezya vs yaparsanız uyarı vermeden kayıt imkanı var ve bölge değişimi çok çok basittir..

dostnametr1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
t290
Konular
1
Hayır en başa döndük. 17 serisi server üzerinden imzalanan dosyayla bile kayıt olmuyor. Eğer bundan sonraki süreçte firmanın içinden yeni bilgi sızıntısı (satışı) olmaz ise Xiaomi için bu iş bitti diyebiliriz. Samsung s 25 ultra için çin de kayıt mevcut. Çinden kayıtlı s 25 ultra getirip satan kişilere de rastlamak mümkün. Ama bu kayıt modeli de firma içindeki kişiler tarafından yapılmakta ve Xiaomi deki çift sim kayıt olayı gibi sürdürülebilir bir durum değil. Yani benim öngörüm bu süreçten sonra xiaomi cihazlar kayıt olacaksa yine firma içinden kişilerce yapılır ve bu da uzun soluklu olmaz. İllaki yakalanıp yakayı ele vereceklerdir. Xiaomi de bu işi yapan kişi ya da kişiler 1 yıl içinde benim tahminim günlük yaklaşık 35k dolar civarı para kaldırdılar. Tabi olayın yasal boyutunu bilmiyoruz mutlaka firma yasal süreci başlatmıştır. Belki elde ettikleri haksız kazanca el konuldu ya da konulacak. Bu rakamlar illaki yeni kişileri bu yola sevk edecektir ama sürdürülebilir olur mu? burası tartışılır.

1 yıl önceye dönüldü işte en basi ney ?

1 sene önce de yeni çıkan modele direnc bekliyorduk şimdi de yeni çıkan modele direnc bekliyoruz.

Server işi bir sürelik bir olaydı. Geldi geçti.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
1 yıl önceye dönüldü işte en basi ney ?

1 sene önce de yeni çıkan modele direnc bekliyorduk şimdi de yeni çıkan modele direnc bekliyoruz.

Server işi bir sürelik bir olaydı. Geldi geçti.
Direnç değişimi işe yaramayan modeller mevcut. 15 serisi sonrası direnç ile olmuyor.
Bu sebeple en başa döndük diyorum.

dostnametr1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
t290
Konular
1
Direnç değişimi işe yaramayan modeller mevcut. 15 serisi sonrası direnç ile olmuyor.
Bu sebeple en başa döndük diyorum.

15 serisi server kayıt döneminde çıktığı için direnç gerekmeyen bir seriydi. Ben yine o tarafin haraketlenecegini düşünüyorum.

Bakalım zaman ne gösterecek.

Justman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
iyi
Cihazım
redmi 4A
Konular
24
Bir yerde akan bir musluk varsa,başında her zaman birileri olur olacaktır, Xiaomi tün fabrikayı insansız sisteme geçirmedikçe, server kayıt işi bitti denilemez..nah bu mesajda burda dursun.. ayrıca şu Türkiye satışları önemli değil görüşünede katılmıyorum, yahu imei kayıt saçmalığı başka kaç tane ülkede var ki zaten ? kaldı ki Xiaominin gelirlerinin büyük kısmını, kayıtdışı satışları oluşturuyor.. bunu kendileride biliyor... kimse pastasını kaybetmek istemez.. Avrupa'da zaten birşey yapamıyorlar , satış rakamlarına bakarsanız eğer..çünkü ya İphone ya Samsung alıyorlar orada insanlar.. ayrıca Samsung son dönemde giriş ve orta seviye ürünlerede 5-6 yıl güncelleme sözüyle resmen o grubuda ele geçirmiş durumdayken, panik olunmamasını, sabırla beklenmesini öneririm.. tabiki direnç isteyen yaptırır yine ayrı konu. direnç işlemi daha ucuz sonuçta..

Üst Alt