Rehber Çözüm | Google Play'de Netflix Gözükmeme Sorunu

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Bu adımlar sadece cihazınız Safetynet Testini geçiyorsa ise yarayacaktir, Safetynet testini geçmeyen cihazlarda ise yaramaz

Herkese merhabalar, forumda birkaç kez karşılaştığım ve kimsenin bu cevabı vermemesinden kaynaklı olarak bilinmediğini düşündüğüm basit bir çözümü anlatacağım. Rom ve ya telefon modeli fark etmiyor, telefon ile ilgili herhangi bir yazılımsal değişiklik olmayacak, tamamen Google'in verdiği imkanlar doğrultusunda sorunu çözeceğiz.

Çeşitli yazılim işlemleri sonrası Google Play'de Netflix,Disney+ gibi uygulamaların gozukmemesi gibi bir durum oluşuyor. Bunun sebebi %99 ihtimalle Google Play Sertifikası olmaması. Bu rehberde size bu sertifikayı nasıl alacağınızı göstereceğim.

Öncelikle işlemlere başlamadan önce sorun sertifika olmamasından kaynaklandigini dogrulamamiz gerekiyor. Bunun için Play Store'a girip ayarlar kısmında en aşağıda Play Protect sertifikası kısmı var eğer öyle bir kısım yoksa sorunun kaynağı sertifika kaynaklı değildir ve bu rehber sorununuzu cozemeyecektir. Ancak ekran görüntüsünde ki gibi bir ekran varsa sorununuzun kaynağı sertifika olmamasıdır.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Sertifika olmadığını gördükten sonra sertifika alma işlemlerine başlıyoruz. Öncelikle Google Play'den Device ID uygulamasını indirin.

Uygulamaya girin ve bilgiler arasından Google Service Framework ID'sini bulun ve üstüne tıklayin. Çıkan pencerede "Copy" yaparak ID'nizi kopyalayın.

Daha sonrasında aşağıda ki linke tıklayarak cihaz kayıt sayfasına gidin.

Tarayicinizda Google hesabınız girili ise direkt olarak kayıt sayfasına atacaktır eğer Google hesabı oturumu kapalı ise oturum açma sayfasına yönlendirileceksiniz. Oturumunuzu açtıktan sonra kayıt sayfasında aşağıda okla gösterdiğim yere kopyaladiginiz ID numarasını yapıştırın, robot degilim doğrulamasıni gerçekleştirin ve kayıt seçeneğine tıklayarak cihazınızı kaydettirin.

Başarılı kayıt işlemi sonrası Google Play Store ve Google Play Hizmetler'nin tüm verilerini temizleyin. Daha sonrasında Play Store'a girip Play Protect Sertifikası'ni ilk adımda söylediğim gibi tekrar kontrol edin. Eğer o kısım kalktiysa ve ya bu cihaz sertifikalı yazıyorsa cihazınız sertifika almıştır ve sorununuz çözülmüştür. Eğer hala sertifikalı değil diyorsa 1 gün kadar bekleyin ve sonra tekrar Store ve Hizmetler uygulamasının verilerini temizleyip tekrar kontrol edin cihazın sertifikasi gelmiş olacaktır. Denediğim 3 romun ikisinde anında birinde ise 2 saat sonra sertifika geldi.

İşlemler bu kadar, detaylı anlatmak için biraz uzun oldu, maruz görün. İyi forumlar.

Son düzenleme:

Yusufblr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Begonia
Meslek
Öğrenci
Konular
47
Konu için teşekkürler hocam :)

mehmetali026

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet ali
Cihazım
Redmi Note 11pr
Meslek
Emekli
Konular
36
Konu için teşekkür ederim uygulama yaptım ama cihaz henüz kayıt olmadı yarın tekrar kontrol edeceğim

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
169
Sun yaptım sizin rehberine göre bugün temizledim verileni ve olay çözülmüş ama sorun Google Play'de Netflix görünmüyor.Endonezya romdayim.Google arayarak Google Play'de attığında netflix bu cihazda uyumlu değil diyor cihazda mi 10t Endonezya romda çözülmesi gerekir düşündüm niye böyle oldu

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Sun yaptım sizin rehberine göre bugün temizledim verileni ve olay çözülmüş ama sorun Google Play'de Netflix görünmüyor.Endonezya romdayim.Google arayarak Google Play'de attığında netflix bu cihazda uyumlu değil diyor cihazda mi 10t Endonezya romda çözülmesi gerekir düşündüm niye böyle oldu
Cihazınız safetynet testini geçiyor mu?

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Elinize sağlık hocam, paylaşım için teşekkürler.

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
169

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Failed diyor sebeb romdan kaynaklı mi ?
Çünkü global romda sorun yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu şekilde
Cihazınız safetynet testini geçemediği için yöntem çalışmıyor hocam, magisk varsa cihazınızda versiyonunu söyler misiniz ona göre fix modülü vereyim.

Üst Alt