Çözüldü çözüldü resmi whatsapp uygulamasına sahip olmanız gerekir hatası çözüldü

pwrmn72

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismail
Cihazım
note 8 pro
Konular
3
giriş yapmak için resmi whatsapp uygulamasına sahip olmanız gerekir. You must have the official WhatsApp app to log in

ROM işlemlerinden sonra bu hatayı alıyorsanız ve stock resmi ROM a geri döndükten sonrada uyarı devam ediyorsa çözümü burda

Herkese merhaba!

Custom ROM kullanıp daha sonra Stock (Orijinal) ROM'a dönen Xiaomi kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı can sıkıcı bir sorun olan "Giriş yapmak için resmi WhatsApp uygulamasına sahip olmanız gerekir" hatasının çözümünü ve bu süreçteki deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim.

Saatlerce süren uğraş ve denemeler sonucunda, cihaz rootlu (KernelSU) olsa bile WhatsApp'ı tekrar kullanabilmenin yolunu buldum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

🚨 Sorunun Kaynağı: Play Integrity API​

Stock ROM'a dönmenize rağmen bu hatayı almanızın temel nedeni, WhatsApp'ın Google'ın yeni güvenlik sistemi olan Play Integrity API'yi kullanmasıdır.

Sistem, cihazınızın tahrif edildiğini (açık bootloader, root vb.) algılıyor ve bu yüzden WhatsApp'ın istediği "Güvenilir Cihaz" etiketini veremiyordu.

Yapılan Başarısız Denemeler (Sadece Stock ROM'a Dönüş):

• Mi flash tool ile stock rom yükledim
  • WhatsApp'ı defalarca silip tekrar yükledim.
  • Play Store ve Play Hizmetleri verilerini temizledim.
Tüm bu standart adımlara rağmen, Play Integrity kontrolünde sadece Cihaz Bütünlüğü (MEETS_DEVICE_INTEGRITY) testini geçebiliyordum, ancak Güçlü Bütünlük (MEETS_STRONG_INTEGRITY) testi başarısız olmaya devam ediyordu.

✅ Kesin Çözüm: Play Integrity Bypass Modülleri​

WhatsApp'ın çalışması için Güçlü Bütünlük (MEETS_STRONG_INTEGRITY) testini geçmeye ihtiyacımız yoktu. Uygulama, sadece Cihaz Bütünlüğü testini geçmemizi istiyordu. Bu sorunu rootlu bir cihazda çözmek için aşağıdaki modül kombinasyonunu kullandım:

(NOT: Bu çözüm KernelSU ile rootlanmış, Hydra Kernel yüklü Xiaomi cihazlarda denenmiştir.)

Kullanılan Modüller:​

1. KernelSU/Root Çözümü:
    • Hydra Kernel (Stock ROM'un modifiye edilmiş KernelSU destekli çekirdeği)
    • KsuWebUI (KernelSU yönetim arayüzü)
    • ReZygisk (Gerekli gizleme altyapısı)
  2. Integrity Bypass Modülleri:(YouTube ve forumlardaki ortak önerilenler)
    • PlayIntegrityFix_v4.3-inject-s.zip
    • Tricky Store-v1.4.0.zip ve TrickyAddonModule-v4.1.zip

Uygulama Adımları ve Sonuç:​

1. Cihazıma Hydra Kernel ve KernelSU'yu kurdum.
  2. KernelSU üzerinden ReZygisk ve PlayIntegrityFix modüllerini yükledim.
  3. Tricky Store modüllerini yükleyerek gerekli ayarlamaları yaptım.
  4. Cihazı yeniden başlattım.
  5. Integrity Checker uygulaması ile kontrol ettiğimde durum değişmemişti:
    • Temel Bütünlük: GEÇTİ
    • Cihaz Bütünlüğü (MEETS_DEVICE_INTEGRITY): BAŞARISIZ
    • Güçlü Bütünlük (MEETS_STRONG_INTEGRITY): BAŞARISIZ
  6. Ancak kritik nokta burasıydı: normalde youtubede izlediğim videolara göre strong inegrity dahil hepsinin testten geçmesi gerekiyordu ama olmadı yinede WhatsApp'ı Play Store'dan indirdim ve HATASIZ bir şekilde kurulumu ve numara doğrulamayı tamamladım!

🌟 SONUÇ ve ÖĞRENİLEN DERS​

WhatsApp, çalışmak için Güçlü Bütünlük seviyesini zorunlu tutmuyor! Kullanılan modül seti, rootlu olmasına rağmen cihazımızın Play Integrity kontrolünde WhatsApp'ın ihtiyacı olan Cihaz Bütünlüğü etiketini döndürmesini sağladı. stock romda sorun yaşarsanız youtubede güncel kernelsu ile rootlsyıp strong integrity pass videolarını izleyin.

Önemli Çıkarım: Eğer Stock ROM'a döndünüz ve hâlâ bu hatayı alıyorsanız, Cihaz Bütünlüğü testini geçebilmek için ya bootloader kilidinizi KESİNLİKLE kapatın, ya da benim gibi Play Integrity Fix modüllerini kullanarak bu testi bypass edin.
Umarım bu deneyim, aynı sorunla karşılaşan diğer kullanıcılara zaman kazandırır ve çözüm olur.

Son düzenleme:

ıhlamur

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
erca
Cihazım
9t pro
Konular
47
Aynı cihazda bir numarada sorunsuz WhatsApp'a giriş yaparken diğer numarada resmi WhatsApp hatası vermesinin sebebini neye bağlayabiliriz hocam

flankes21

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Omer
Cihazım
Note 8 pro
Konular
16
Aynı cihazda bir numarada sorunsuz WhatsApp'a giriş yaparken diğer numarada resmi WhatsApp hatası vermesinin sebebini neye bağlayabiliriz hocam
Bootloader kilidi ilk açıldığında whatshap yüklenip girilmeye çalışılıyor ve numara whatshap sunucularında bloklanıyor ondan dolayı

dostum355

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 14 pro
Konular
4
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Ben bununla çözdüm

ıhlamur

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
erca
Cihazım
9t pro
Konular
47
Bootloader kilidi ilk açıldığında whatshap yüklenip girilmeye çalışılıyor ve numara whatshap sunucularında bloklanıyor ondan dolayı
WhatsApp sunucularından bloklamayı nasıl kaldırabiliriz peki ? Asıl mühim olan bu çünkü bir daha ömür boyu numarayı mı kullanamayacağız yoksa

Üst Alt