Sohbet (Çözüldü)-Oyundayken birinin araması

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Mobil veri 4G şebekesini kullanıyorsa bu olabilir. Telefonda VoLTE aktif değilse arama gelince hat 3G şebekesine düşer. Bu arada 4G mobil veri bağlantısı kesilebilir. Bunun çaresi telefonun şebeke ayarlarını 2G+3G şeklinde kullanmaktır. Yani 4G kullanmayın.

Not : Alıntıdır.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Mobil veri 4G şebekesini kullanıyorsa bu olabilir. Telefonda VoLTE aktif değilse arama gelince hat 3G şebekesine düşer. Bu arada 4G mobil veri bağlantısı kesilebilir. Bunun çaresi telefonun şebeke ayarlarını 2G+3G şeklinde kullanmaktır. Yani 4G kullanmayın.

Not : Alıntıdır.

Evet hocam doğru 4G de iken arama gelince 3g oluyor peki 3G nin 4G den farkı nedir ne gibi eksileri var?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
4G eksik kalabilir bence şu zamanda, herkes uzaya çıkacak sanki, herkes yüklenmiş 4G diye, yoğundur orası, 3G kullanan azınlık kalmıştır diye düşünüp 3G daha rahat hizmet verebilir bence. Biz en yenisini kullanmak için elimizden geleni yapıyoruz toplum olarak, sorgulamıyoruz ki daha mı iyi oldu diye. :)

Sorunuzun cevabına gelince..

4G LTE günümüzde kullandığımız 3G teknolojisinden 10 kat daha hızlı bir alt yapıya sahip. Bu alt yapıyla saniyede 100 Mbit ile alt yapının kalitesine göre 1 GBit hıza ulaşılabiliyor.

Alıntıdır.

bu hızı destekleyen telefonlar sayılı, her telefon ulaşamaz.

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
4G eksik kalabilir bence şu zamanda, herkes uzaya çıkacak sanki, herkes yüklenmiş 4G diye, yoğundur orası, 3G kullanan azınlık kalmıştır diye düşünüp 3G daha rahat hizmet verebilir bence. Biz en yenisini kullanmak için elimizden geleni yapıyoruz toplum olarak, sorgulamıyoruz ki daha mı iyi oldu diye. :)

Sorunuzun cevabına gelince..

4G LTE günümüzde kullandığımız 3G teknolojisinden 10 kat daha hızlı bir alt yapıya sahip. Bu alt yapıyla saniyede 100 Mbit ile alt yapının kalitesine göre 1 GBit hıza ulaşılabiliyor.

Alıntıdır.

bu hızı destekleyen telefonlar sayılı, her telefon ulaşamaz.

Teşekkürler hocam cevaplarınız için o zaman sorunu şöyle çözebiliriz oyuna girerken 3G ye alıp çıkınca geri 4G ye dönebiliriz herkese teşekkürler

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Teşekkürler hocam cevaplarınız için o zaman sorunu şöyle çözebiliriz oyuna girerken 3G ye alıp çıkınca geri 4G ye dönebiliriz herkese teşekkürler

Bence hep 3g kullan :) karar senin.
4G desteğini tam alamadığın için bağlantı sorunu yaşıyorsun bence, ne gerek var 4G kullanmaya? Bunları yapıyorsan bilemiyorum tabi.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Bence hep 3g kullan :) karar senin.
4G desteğini tam alamadığın için bağlantı sorunu yaşıyorsun bence, ne gerek var 4G kullanmaya? Bunları yapıyorsan bilemiyorum tabi.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bunları yapıyorum evet ama 3G de kullanırım teli bunları yaparkende 4G ye alırım teşekkürler hocam 3G de kullanmaya başladım artık farkı göreceğiz

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Sıkıntınızın nedeni 4G üzerinden çağrı yapılamaması. Siz 4G ağı üzerinden bağlı iken çağrı geldiğinde cihazınız çağrıyı kabul edebilmek için otomatik olarak 3G'ye geçiyor. Bu geçiş sürecinde de internet bağlantınız kesintiye uğruyor ve o anda oyun oynuyor iseniz bu kesintiyi oyunda ping benzeri aksama olarak hissediyorsunuz. Bulduğunuz çözüm oldukça makul. Oyunda iken şebeke ayarınızı 3G'ye almanız halinde kesinti olmayacaktır. Bir diğer çözüm ise 4G ağları üzerinden çağrı yapabilmenizi sağlayan Volte servisini aktifleştirmeniz olabilir ancak Volte maalesef ki hiç bir operatörde henüz sağlıklı bir şekilde çalışmadığı için tekrar sorun yaşama ihtimaliniz mevcut.

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Sıkıntınızın nedeni 4G üzerinden çağrı yapılamaması. Siz 4G ağı üzerinden bağlı iken çağrı geldiğinde cihazınız çağrıyı kabul edebilmek için otomatik olarak 3G'ye geçiyor. Bu geçiş sürecinde de internet bağlantınız kesintiye uğruyor ve o anda oyun oynuyor iseniz bu kesintiyi oyunda ping benzeri aksama olarak hissediyorsunuz. Bulduğunuz çözüm oldukça makul. Oyunda iken şebeke ayarınızı 3G'ye almanız halinde kesinti olmayacaktır. Bir diğer çözüm ise 4G ağları üzerinden çağrı yapabilmenizi sağlayan Volte servisini aktifleştirmeniz olabilir ancak Volte maalesef ki hiç bir operatörde henüz sağlıklı bir şekilde çalışmadığı için tekrar sorun yaşama ihtimaliniz mevcut.
Teşekkürler hocam sorunu çözdük dostlarla beraber herkese teşekkür ederim çok sinir bozucu bir sorundu

Mustafa12

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Michael
Cihazım
Redmi4x
Konular
26
Teşekkürler hocam sorunu çözdük dostlarla beraber herkese teşekkür ederim çok sinir bozucu bir sorundu

Nasıl çözdün?

Redmi 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Nasıl çözdün?

Redmi 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam üsteki mesajları okumadınız heralde oyuna girerken 3g ye alıp çıkınca 4g ye alabilirsiniz yada metin hocamın tavsiyesiyle telefonu 3g de kullanabilirsiniz

Üst Alt