Çözüldü [Çözüldü]Güncellerken TWRP sonrası siyah ekran

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yigitiskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yiğit
Cihazım
mi 5x
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 10.5- 9.8.1
Telefon Modeli
MI 5X
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba eminim bu sorun bir çok kişinin başına gelmiştir ancak bende ki sorun şöyle. twrp ile mi 5x telefonuma miui 10 sürümünü yüklemeye kalktım. Buradaki adımları izledim. herşey güzel başladı ve reboot ettikten sonra telefon siyah ekranda kaldı. ne bir android yazısı ne bir mi logosu var. sadece siyah ekran. yaklaşık 20 dk oldu ve düzelen bir şey yok. ne yapmam lazım çözemedim

ÇÖZÜM

telefonum kilitsizdi. eu rom yükleme işlemlerini adım adım izledim. yazılanların dışında hiç bir şeye rastlamadım ve olumlu bitmesini beklerken güüüüm. reboot ekranından sonra simsiyah olarak kaldı. telefon açıktı titreşim ve kilit açma sesi geliyordu ancak görüntü yoktu. çözümü gayet basit. kendi yaptıklarımı bir bir anlatıyorum yapıp yapmamak sana kalmış.

1- Windowsunun sürücü imzasını devre dışı bırakmalısın. Bunu BURADAN adım adım izleyerek yapabilirsin basittir.

2- indireceğin Tiffany chinese rom ile temiz kurulum yapacağız. Bu bir image dosyası, kurulumundan sonra ekranın gelecektir.

2.1- MI FLASH Tool ile temiz kurulum yapmak. Onu da adım adım izleyerek yapabilirsin. Ancak adımları izlerken Fastboot maddesine gelince, (Ses kısma + Güç Tuşu) na bas ve telefon titreyince Fastboot menüsünün açıldığını varsayarak devam et. Çünkü aslında orada Fastboot menusu açılıyor ancak eksik kurulum yapıldığından telefon ekrana yansıtamıyor. dediğim gibi tuşlara bas ve titremeyi algılayınca pc ye takarsın.

3- Tiffany image ile temiz kurulum yaptıktan sonra telefonun açılacaktır. Bu çin beta sürümü. kurduktan sonra telefonunda geliştirici seçeneklerini aç, Oradan USB üzerinden uygulamaları doğrula seçeneğini aktif et sonra magisk yükle ve ADB ile tekrar temiz kurulum başlat.

4- Ben romu indirdim. En güncellerden birisi ve gayet güzel çalışıyor.

Eğer sorununuz benim ki gibiyse çözümü burada . Yapabileceğim bir şey olursa da çekinmeden pm-öm tabilirsiniz

Son düzenleme:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
basıyorum ancak titreşim dışında etkileşim yok. ayrıca şunu farkettim güç tuşuna anlık basınca normalde ki gibi kilitlenme sesi geliyor, yada kilit açılma

Grafik driveri ile ilgili bir sorun gibi. Fastboot moda girmiyor demişsiniz ama eğer batarya da çıkmıyorsa kapatma tuşuna 10-15 saniye kadar basılı tutun cihaz reset atması gerekiyor. Cihaz reset atınca en azından ekrana bir yazı gelmesi lazım. Yinede gelmiyorsa ses kısma + açma tuşuna 10 saniye basın, fastboot moda girmeli. yinede girmiyorsa ses açma + açma tuşuna basın recovery moda girmeli.

Cihazı bilgisayar görüyorsa bunların biri işe yaramalı.

Oyla:

yigitiskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yiğit
Cihazım
mi 5x
Konular
1
Grafik driveri ile ilgili bir sorun gibi. Fastboot moda girmiyor demişsiniz ama eğer batarya da çıkmıyorsa kapatma tuşuna 10-15 saniye kadar basılı tutun cihaz reset atması gerekiyor. Cihaz reset atınca en azından ekrana bir yazı gelmesi lazım. Yinede gelmiyorsa ses kısma + açma tuşuna 10 saniye basın, fastboot moda girmeli. yinede girmiyorsa ses açma + açma tuşuna basın recovery moda girmeli.

Cihazı bilgisayar görüyorsa bunların biri işe yaramalı.

valla dün akşama kadar yaptım girmedi. en son bi telefoncuya götürdüm bakalım bekliyorum durumu. daha da et atmam :D

Oyla:

yigitiskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yiğit
Cihazım
mi 5x
Konular
1
valla dün akşama kadar yaptım girmedi. en son bi telefoncuya götürdüm bakalım bekliyorum durumu. daha da et atmam :D
evet telefoncular da yapamadı. anakartın değişmesini servise yollamamı önerdiler. androbeck mi ne bişiyse ona geçmiş dedi. edl modda bile değilmiş

Oyla:

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
evet telefoncular da yapamadı. anakartın değişmesini servise yollamamı önerdiler. androbeck mi ne bişiyse ona geçmiş dedi. edl modda bile değilmiş
Geçmiş olsun hocam başka telefoncuya da göstermenizi tavsiye ederim

Oyla:

yigitiskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yiğit
Cihazım
mi 5x
Konular
1
Arkadaslar sorunu cozdum. ilgilendiginiz icin tessekkurlerimi sunarim. aksam uzeri detaylica.anlatmak isterim nasil cozuldugunu ki baskasinin basina.gelirse.cozsun. ilgilenenlere.tesekkurleeeer

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt