- Adım
- mustafa
- Cihazım
- Mix 2
- Meslek
- Kimya Mühendisi
- Konular
- 29
Atari oynamak televizyonu bozar(1996-2004)
Format atmak Bilgisayarı bozar (2006-2016)
Altı mor cd Playstation 2'nin gözünü bozar(2005----
∞)
Çok rom kurmak telefonu/tableti bozar(2016 -------------?
Hayatım boyunca bir çırpıda aklıma gelen hurafeler bunlar.
Ve bunların hepsini afedersiniz b.kunu çıkartana kadar yaptım
Ps2 hala bir köşede sapasağlam durur, tüplü tv'm ateriden sonra Playstation 2'ye ara ara hizmet eder.
Aterim(Nes /familcon 8 bit konsolları) nereye gitti birine mi verdim hatırlamıyorum.Ama en son oda çalışıyordu
Bilgisayar dersen ,100 kez rahat format yemiştir. Kurulmayan işletim sistemi kalmamıştır belkide.Kendilerinden bu yazıyı yazıyorum.
Şuan kullandıgım mi4'ün dili olsa da konuşsa.Daha dün yeni bir rom yedi...
Kısacası hayat kısa vurun kırbacı gitsin.
Notlayststion 2 tarih oldu, Hatta Dvd/Cd devride bitti Her efsane biter,ancak "Altı mor cd (??) Ps2 lensini bozarmış gümüş cd kullanın" efsanesi bitmez.O yüzden "sonsuz" olarak güncellesdim
![]()
kardeş ben günlük 20 kere hard brick ettiğimi de hatırlarım format atmak neden bozar mobil işlemcilerde fanlı yada sıvı yada her neyse aktif bir sogutma sistemi olmadıgı için cihaz dogal oalrak ısınır her ısınma bu yarı iletkenin ömründen ömür yer vs vs vs kısacası rom atmak telefonu bozmaz asırı ısınmadan dolayı her rom atma telefonu bozar. özeti bu yani...
bişeyi sürekli aşırı yükte kullanmak zararlıdır bu bilgisayar içinde geçerli telefon içinde telefonun yüke en çok bindigi zaman format zamanıdır.
ondan sonra yaz aylarında güneş ışıgı altında oyun oynamak gelir. hatta belkide en tehlikelisi budur diyebilirim. bunlar her türlü cihazın ömrünü kısaltır
bu yüzden her rom atma telefonun ömründen yer ama şuanki cihazlar pek ısınmadıgı için çok sorun teşkil etmez ama yinede ha bire rom değişmek zararlıdır tamamen zararsızdırda denemez ama telefonların genel ömrünü kıyasladıgımızda bu çok önemsiz kalır
şuan mi6 kullanıyorum allah nazardan saklasın en ufak ısınma yok lg flex 2 lg g3 sony z2 htc m9 kullanmış insanım. hele htc titan gibi cihazların normal internet kullanımında nekadar ısındıgını analtsam sayfalar yetmez. titan kullanırken sadece msn kullandıgım zaman ekranı sararmıstı ateş gibi olmustu soguk sus şişesini telefonu kapatıp ekrana koydugumu bilirim ben öyle bi cihaza ha bire rom atmak bozar mesela . ama o cihazı bile günlük 20 kere hard brick ettiğimi bilirim ctrlpda da rom yaptıgımız zamanlarda.