Sohbet Çok rom değiştirmenin zararları

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Atari oynamak televizyonu bozar(1996-2004)
Format atmak Bilgisayarı bozar (2006-2016)

Altı mor cd Playstation 2'nin gözünü bozar(2005----

∞)
Çok rom kurmak telefonu/tableti bozar(2016 -------------?
Hayatım boyunca bir çırpıda aklıma gelen hurafeler bunlar.
Ve bunların hepsini afedersiniz b.kunu çıkartana kadar yaptım

Ps2 hala bir köşede sapasağlam durur, tüplü tv'm ateriden sonra Playstation 2'ye ara ara hizmet eder.
Aterim(Nes /familcon 8 bit konsolları) nereye gitti birine mi verdim hatırlamıyorum.Ama en son oda çalışıyordu
Bilgisayar dersen ,100 kez rahat format yemiştir. Kurulmayan işletim sistemi kalmamıştır belkide.Kendilerinden bu yazıyı yazıyorum.

Şuan kullandıgım mi4'ün dili olsa da konuşsa.Daha dün yeni bir rom yedi...

Kısacası hayat kısa vurun kırbacı gitsin.

Not:Playststion 2 tarih oldu, Hatta Dvd/Cd devride bitti Her efsane biter,ancak "Altı mor cd (??) Ps2 lensini bozarmış gümüş cd kullanın" efsanesi bitmez.O yüzden "sonsuz" olarak güncellesdim :)

kardeş ben günlük 20 kere hard brick ettiğimi de hatırlarım format atmak neden bozar mobil işlemcilerde fanlı yada sıvı yada her neyse aktif bir sogutma sistemi olmadıgı için cihaz dogal oalrak ısınır her ısınma bu yarı iletkenin ömründen ömür yer vs vs vs kısacası rom atmak telefonu bozmaz asırı ısınmadan dolayı her rom atma telefonu bozar. özeti bu yani...

bişeyi sürekli aşırı yükte kullanmak zararlıdır bu bilgisayar içinde geçerli telefon içinde telefonun yüke en çok bindigi zaman format zamanıdır.
ondan sonra yaz aylarında güneş ışıgı altında oyun oynamak gelir. hatta belkide en tehlikelisi budur diyebilirim. bunlar her türlü cihazın ömrünü kısaltır

bu yüzden her rom atma telefonun ömründen yer ama şuanki cihazlar pek ısınmadıgı için çok sorun teşkil etmez ama yinede ha bire rom değişmek zararlıdır tamamen zararsızdırda denemez ama telefonların genel ömrünü kıyasladıgımızda bu çok önemsiz kalır
şuan mi6 kullanıyorum allah nazardan saklasın en ufak ısınma yok lg flex 2 lg g3 sony z2 htc m9 kullanmış insanım. hele htc titan gibi cihazların normal internet kullanımında nekadar ısındıgını analtsam sayfalar yetmez. titan kullanırken sadece msn kullandıgım zaman ekranı sararmıstı ateş gibi olmustu soguk sus şişesini telefonu kapatıp ekrana koydugumu bilirim ben öyle bi cihaza ha bire rom atmak bozar mesela . ama o cihazı bile günlük 20 kere hard brick ettiğimi bilirim ctrlpda da rom yaptıgımız zamanlarda.

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
Evet arkadaşlar çoğumuz rom değiştirmek konusunda takıntılı olduk biliyorum :) bu durumdan nekdr hoslanmasamda yeni bir rom çıkınca denemek istiyorum. Peki bunun cihaza zararı varmıdır

Günde 4 5 rom değiştirdiğim bile oldu :(
Sürekli rom değişimi telefona zarar verseydi
Kullandığım tel şimdiye mefta olmuştu
Ah Skorpi Üstad ah

Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Sürekli rom değişimi telefona zarar verseydi
Kullandığım tel şimdiye mefta olmuştu
Ah Skorpi Üstad ah

Bende Skorpi Üstadtan şikayetçiyim....son zamanlarda hiç yeni rom tavsiyesinde bulunmuyor, takılmış Epic roma ve çok memnun ve mutlu

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
Bende Skorpi Üstadtan şikayetçiyim....son zamanlarda hiç yeni rom tavsiyesinde bulunmuyor, takılmış Epic roma ve çok memnun ve mutlu
Aman diyim Epicrom"la mutlu ise rahatsız etmiyelim,2 haftadır bilgisayarı erken kapatıp erken yatıyorum 2 haftadır işe geç kalmiyorum

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Aman diyim Epicrom"la mutlu ise rahatsız etmiyelim,2 haftadır bilgisayarı erken kapatıp erken yatıyorum 2 haftadır işe geç kalmiyorum

Sizde demekki iyileşmeye başladınız, tebrikler... Yanlız ben yine kaşınıyorum, XDA da bir geliştirici bugün yepyeni bir RR yayınlamış, ne yapsam bilemedim

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
Sizde demekki iyileşmeye başladınız, tebrikler... Yanlız ben yine kaşınıyorum, XDA da bir geliştirici bugün yepyeni bir RR yayınlamış, ne yapsam bilemedim

Sayın üstadım sizde kaşıntı başladımi, virüs misali bizede bulaşıyor En İyisi XDA adımını ile konuşup sizi XDA"dan uzaklaştırmak

Escobar1945

Epicrom MIUI Developer&Android Rom Developer
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note4X
Meslek
Gıda sekt. Yön
Konular
52

Neler duyuyorum hele testerıma bak bak....yolunu şaşırma sakın bak bu hafta bana lazımsın

EpicRom Developer Team

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Neler duyuyorum hele testerıma bak bak....yolunu şaşırma sakın bak bu hafta bana lazımsın

EpicRom Developer Team
Olurmu öyle şey üstadım, zaten siz olmasaydınız çoktan şaşırmıştım, Allah sizden razı olsun, iyiki varsınız

Üst Alt