Sohbet Çok rom değiştirmenin zararları

umittahakaratas

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ümit
Cihazım
mi6
Konular
59
Evet arkadaşlar çoğumuz rom değiştirmek konusunda takıntılı olduk biliyorum :) bu durumdan nekdr hoslanmasamda yeni bir rom çıkınca denemek istiyorum. Peki bunun cihaza zararı varmıdır

Günde 4 5 rom değiştirdiğim bile oldu :(

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Evet arkadaşlar çoğumuz rom değiştirmek konusunda takıntılı olduk biliyorum :) bu durumdan nekdr hoslanmasamda yeni bir rom çıkınca denemek istiyorum. Peki bunun cihaza zararı varmıdır

Günde 4 5 rom değiştirdiğim bile oldu :(
Hiç bir zararı yok

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

karanliknotalar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AHMET
Cihazım
Mi 9 Pro 5G
Konular
2
Neden zararı olsun ki, misal bilgisayara format atıp sistemini tekrar tekrar kurduğunda zararı oluyor mu veya böyle bir algı oluşuyor mu oluşmuyor. Telefon içinde aynı şey böyle düşünmelisin.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Neden zararı olsun ki, misal bilgisayara format atıp sistemini tekrar tekrar kurduğunda zararı oluyor mu veya böyle bir algı oluşuyor mu oluşmuyor. Telefon içinde aynı şey böyle düşünmelisin.

Bilgisayar konusunda çok bilgili değilim fakat her formatta hdd ömründen yiyor diye bi muhabbet vardı zamanında.

karanliknotalar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AHMET
Cihazım
Mi 9 Pro 5G
Konular
2
Bilgisayar konusunda çok bilgili değilim fakat her formatta hdd ömründen yiyor diye bi muhabbet vardı zamanında.

HDD her formatta ömür yemez, zira HDD yi bozan şey sarsılması, düşmesi vs gibi fiziksel şeylerdir, şimdiki formatlarda zaten hızlı biçimlendir yapılıyor hdd ye çok bir işlem uygulanmıyor kurulu sistemi shift+delete yapmak gibi, silip baştan kuruyorsun. Diğer türlüsü uzun hikaye o işlem sırasında hdd bir hayli ve sürekli çalışıyor ve o esnada olası bir fiziki sarsıntı zarar hdd ye zarar vermesi muhtemel oluyor. Tabi şimdi SSD dönemi bunlarıda aştık.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
HDD her formatta ömür yemez, zira HDD yi bozan şey sarsılması, düşmesi vs gibi fiziksel şeylerdir, şimdiki formatlarda zaten hızlı biçimlendir yapılıyor hdd ye çok bir işlem uygulanmıyor kurulu sistemi shift+delete yapmak gibi, silip baştan kuruyorsun. Diğer türlüsü uzun hikaye o işlem sırasında hdd bir hayli ve sürekli çalışıyor ve o esnada olası bir fiziki sarsıntı zarar hdd ye zarar vermesi muhtemel oluyor. Tabi şimdi SSD dönemi bunlarıda aştık.

Anladım hocam bilgi için teşekkür ederim. :)

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Depolama birimlerinin teorik olarak belli bir yazma ömrü vardır. Yani her yazmada ömründen gider. Özellikle ssd ler için daha önemlidir.
[doublepost=1520925247,1520924597][/doublepost]Sürekli rom değiştirmek şüphesiz depolama biriminin ömründen yiyecektir fakat sıkça rom değiştirmenin toplam ömrüne etkisi önemsenmeyecek kadar az olur.

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Rom değiştirmenin bence pil süresine %20'lik bir etkisi var. Sürekli rom değiştirmek pil ömrünü öldürür.Custom rom'a gelen güncellemeler yüzünü güldürebilir ama uzun vadede etkisi bence büyük pil sürekli aşınıyor.Her geliştirici kendine göre işlemci frekanslarından tut küçük scpritler ile baya farklılık katıyor. Bunların etkisi olmaması imkansız.

Tavsiyem nedir diye sorarsanız Global Stable'den kalsın temiz bir kurulum ile aylık güncelleme yapın. Çünkü kendimden biliyorum gün geliyor 2-3 rom atıyorum en ufak bişeyi sıkıntı yapabiliyorum. Ve bu kadar rom denemiş olarak hala tamamen sorunsuz bir rom bulamadım yok öyle bir dava :D

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
tabiki ömürden götürür ama onun götüreceği ömür getirisinden fazladır özellikle ısınan bir cihaza sahipseniz rom yüklerken olusan ısıdan kaynaklı işlemcinin daha çabuk ömrünü yitirmesi daha olası hdd ye göre...

karanliknotalar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AHMET
Cihazım
Mi 9 Pro 5G
Konular
2
Depolama birimlerinin teorik olarak belli bir yazma ömrü vardır. Yani her yazmada ömründen gider. Özellikle ssd ler için daha önemlidir.
[doublepost=1520925247,1520924597][/doublepost]Sürekli rom değiştirmek şüphesiz depolama biriminin ömründen yiyecektir fakat sıkça rom değiştirmenin toplam ömrüne etkisi önemsenmeyecek kadar az olur.

Bu dediğin günlük kullanımda da geçerli hdd ye sürekli birşeyler kaydedip tekrar tekrar üzerine yeni veriler kaydediyoruz.

Üst Alt