Sohbet Çin'den alışveriş yapmayın

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Benim de bilgim yok hocam. Ama saglik bakanlığı şimdilik böyle bir onlem almış.
Umarım etkili bir önlemdir. Ayrıca Sayın ynsyns ın şahsına karşı asla bir saygısızlık göstermemiz mümkün değildir. Herhangi birine karşı yapılacak saygısızlığa da tahammülümüzün olmayacağını temin ederim. Biz Çernobil faciyasından sonra radyasyonlu çaya temiz çayı katarak alınan önlemleri hatırlayıp, hiciv ettik. Bu tür olaylara herkes kadar hassasız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yerseler işte. xray cihazı bu metale esyaya duyarlı.

Karadelikten ses dalgaları kullanılarak gönderildi.
Hocam ısıya duyarlı Xray kullanılması yüksek ateşli kişileri tesbit edebilmek için alınmış bir önlem.

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Virüs ü xray ile tespit edemezsin ki

enginbaba94

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Engin
Cihazım
Mi Max 3
Konular
14
Xraye felan laf edenler işin teknik kısmını siz daha iyi biliyorsanız buyrun siz yapın her şeye bir maydonoz olma çabası. Konuyu açan arkadaş gayet mantıklı bir düşünce ifade etmiş anlamadan eleştiri oklarınada tutanlar olmuş hrr zamanki gibi

Muallim45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hayrettin
Cihazım
Xiamio
Konular
1
Böyle bir başlığa şaşırdım. Yediğimiz içtiğimize bu kadar duyarlı değiliz. Çin in malları söz konusu olmuş, kaldıki onları yemiyoruz bu duyarlılık yediklerimizde olsa keşke, hemen hemen her paketli gıda da olan sirke de ise olmazsa olmaz olan bir madde var SODYUM Metabisülfat. bırakın Çin i de bununla ilğili şikayet oluşturun. Piyasada limon sosu olarak satılan neydüğü belirsiz olan sıvıyı bir öğrenin yerli markamızı satın alan Çin tuzunun (msg) nin babası olan bu firma katkısı 7 madde olan ürünü satın alınca 17 katkı maddesine çıkaran ancak içinde yüzde 1 olan limon sosunun peşine düşün biraz yada onlarında bırakın 2 ciddi markanın mayonezi içinde bulunan TUZRUHU na isyan edin bırakın Çin kendi halinde kalsın biz önce kendi ülke üretimlerimize karşı koruyalım kendimizi...
Hayırlı cumalar dilerim.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bu iş böyle sipariş vermeyelimle olacak gibi bir iş değil gibi, zaten daha çok gıda yada insandan insana bulaşıyor gibi bir izlenimim var şahsen. Yani ilgili üniversitelerin yaptığı araştırmalar doğruysa yenilen gıdalardan ortaya çıkmış gibi yarasa yada yılan daha kesin değilmiş ama büyük olasılık görülüyor.

Şimdi bu salgında gelir geçer fakat benim burada asıl dikkatimi çeken konu şu: Domuzun çok tüketildiği ülkelerde geçmiş yıllarda domuz gribi denen bir şey çıktı ve milyonlarca insan öldü, ülkemizde dahil tavuğun çok tüketildiği ülkelerde kuş gribi diye bir şey çıktı milyonlarca insan öldü, şimdi yarasa, yılan, börtü, böceğin çok tüketildiği ülkelerde bu virüs çıktı, çinden başladı ve bu tür gıdaların tüketildiği ülkelere yayılıp gidiyor.

Hani şu filmlerde görürüzya derin devletler, ülkelerin nufuslarını kontrol altında tutmak için böyle sinsi planlar yaparlar, yada bazı sapkın örgütler böyle salgın terörleri yaparlar hani bunlar aklıma gelmiyor değil. Geçenlerde Avustralya için yabani hayvanları kitlesel olarak katlediyorlar diye haberler çıktı, sebep olarak da yabani hayvanlar çok fazla oldukları için insanların su kaynaklarını tüketiyorlarmış. Haber ne kadar doğru/yanlış bilmiyorum ama önümüzdeki yıllarda bu tür olaylar, salgınlar, virüsler, kanserler, toplu ölümler artacak gibi dünya nüfusu çok hızlı artmaya devam ediyor ve insanlarla birlikte sorunlarda hızlı bir şekilde artıyor.

Allah sonumuzu hayır etsin...

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı gibi biri varken o bakanlıkta aliexpres Alibaba vs tarzı sitelerden alışveriş yapabilen var mı acaba forumda ? Üründen pahalı vergi. Şaka gibi...
Var hala uygun fiyats alabiliyorsun ben tercihen abdden de aliyorum

Ağırlıklı olarak cem yılmazlarımız var en azından yeteneklerini kullanmaya çalışıyorlar ben domuz gribi olan insanları çok gördüm en bilinen hastalık olduğu halde anlamaları emin olmaları bir hafta sürüyor. Ben size paketlerin üzerinde virüs olacak demedim şu sıra ordan gelecek paketlere hastalıklı kişilerin temas edip etmediğini bilemezsiniz. Haberlere yansımıyor ama domuz gribi bile çocuklarda kalp yetmezliği yapıyor entübe yapmak zorunda kalıyorlar acil servisler kapatılıyor en ufak şüphede. Yeni çıkan bir hastalık için en basit önlem bile artıdır

Virüs ü xray ile tespit edemezsin ki
:@ray ile hastalık tespit edilmiyor anormal vücut ısıları varsa teşhis ettiriyorlar. Ben paketler xrayden geçip gelsin demiyorum gelmesin diyorum suandna itibaren aldığın şeylerin üzerinde kuluçka olmayacağının garantisi yok çünkü bulaşma yolları bilinmiyor

Böyle bir başlığa şaşırdım. Yediğimiz içtiğimize bu kadar duyarlı değiliz. Çin in malları söz konusu olmuş, kaldıki onları yemiyoruz bu duyarlılık yediklerimizde olsa keşke, hemen hemen her paketli gıda da olan sirke de ise olmazsa olmaz olan bir madde var SODYUM Metabisülfat. bırakın Çin i de bununla ilğili şikayet oluşturun. Piyasada limon sosu olarak satılan neydüğü belirsiz olan sıvıyı bir öğrenin yerli markamızı satın alan Çin tuzunun (msg) nin babası olan bu firma katkısı 7 madde olan ürünü satın alınca 17 katkı maddesine çıkaran ancak içinde yüzde 1 olan limon sosunun peşine düşün biraz yada onlarında bırakın 2 ciddi markanın mayonezi içinde bulunan TUZRUHU na isyan edin bırakın Çin kendi halinde kalsın biz önce kendi ülke üretimlerimize karşı koruyalım kendimizi...
Hayırlı cumalar dilerim.

Hastalığın nasıl bulaştığı belli değil tahmin hayvanlarda bulunan virüs insan bedenine alışık olmadığı için böyle sert tepkileri oluyormuş şuanda nasıl bulasabildigini bilmiyorlar her şey bir tahmin ve önlem

Arkadaşlar bu ürünleri kullanmak ne gibi sorunlar açarki sonuçta adamı kullanmıyorsun :?
Sen rahat sana hastalık bir şey yapmaz

Son düzenleme:

kvadankpakal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
iPhone 7
Meslek
MILF Commander
Konular
2
bu virüs kısa süre içinde çıktı ve çok kısa süre içinde de insanları öldürmeye başladı.
Yalnız hala nasıl insanları öldürdüğüne dair fikrimiz yok, bağışıklığı düşük hastaları mı yani kanser hastaları, vb.. gibi hastaları mı öldürüyor yoksa çakı gibi insanları mı öldürüyor net değil.

izlediğim bir video da sokakta nispeten sağlıklı görünen bir adam yatıyordu, ve her yeri kapalı sağlık ekipleri adamı götürüyordu.
enteresan.
yani virüs seni yatağa düşürmüyor, 2-3 gün mücadele ettirmiyor, bir anda yolda yürürken pat diye düşüp ölüyor musun?

insana bulaşıp, bu kadar kısa sürede öldüren bir virüs bulaşmak için yeterli zamanı bulamaz.
önceki global virüslere bakarsanız mesela SARS virüsü felan, böyle değildi. insan vücudunda kuluçka süresi vardı, büyür gelişirdi kişiyi yatağa düşürürdü sonra başkalarına da bulaşırdı. rahattı zaman vardı, tüm virüsler böyle davranır.
bu nasıl bişey çözemedim henüz.

Muallim45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hayrettin
Cihazım
Xiamio
Konular
1
"Hastalığın nasıl bulaştığı belli değil tahmin hayvanlarda bulunan virüs insan bedenine alışık olmadığı için böyle sert tepkileri oluyormuş şuanda nasıl bulasabildigini bilmiyorlar her şey bir tahmin ve önlem"
Ben bunda değilim siz buna takılmışsınız, ondan önceliğim her yerde, el altında bulunan mayonez bildiğin mayonez içindeki TUZRUHU... Ben diyorumki kızarmış patetesine TUZRUHU sıkmak istermisin bu ülkenin önemli markaları adına bununla ilğili ne yaptın. Sen diyorsun virüs, Çin, sipariş.
Allah kolaylık versin işiniz çok zor ama benim işim daha zor bana tuz ruhunu yasal şekilde satıyorlar

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
bu virüs kısa süre içinde çıktı ve çok kısa süre içinde de insanları öldürmeye başladı.
Yalnız hala nasıl insanları öldürdüğüne dair fikrimiz yok, bağışıklığı düşük hastaları mı yani kanser hastaları, vb.. gibi hastaları mı öldürüyor yoksa çakı gibi insanları mı öldürüyor net değil.

izlediğim bir video da sokakta nispeten sağlıklı görünen bir adam yatıyordu, ve her yeri kapalı sağlık ekipleri adamı götürüyordu.
enteresan.
yani virüs seni yatağa düşürmüyor, 2-3 gün mücadele ettirmiyor, bir anda yolda yürürken pat diye düşüp ölüyor musun?

insana bulaşıp, bu kadar kısa sürede öldüren bir virüs bulaşmak için yeterli zamanı bulamaz.
önceki global virüslere bakarsanız mesela SARS virüsü felan, böyle değildi. insan vücudunda kuluçka süresi vardı, büyür gelişirdi kişiyi yatağa düşürürdü sonra başkalarına da bulaşırdı. rahattı zaman vardı, tüm virüsler böyle davranır.
bu nasıl bişey çözemedim henüz.
Komik bulanlar oluyor sorun değil bende bu yüzden böyle bir şey dedim tavuk gribi zamanı çekinmeden tavuk yemiştim çünkü yayılacak bir şey değildi ve güvenilir yerden aldığımızı biliyorduk dediğiniz gibi bu öyle bir şey değil şehri karantinaya almalarının nedeni hep vardır veba salgınında şehri karantinaya almıştır insanlar en son muhtemelen

"Hastalığın nasıl bulaştığı belli değil tahmin hayvanlarda bulunan virüs insan bedenine alışık olmadığı için böyle sert tepkileri oluyormuş şuanda nasıl bulasabildigini bilmiyorlar her şey bir tahmin ve önlem"
Ben bunda değilim siz buna takılmışsınız, ondan önceliğim her yerde, el altında bulunan mayonez bildiğin mayonez içindeki TUZRUHU... Ben diyorumki kızarmış patetesine TUZRUHU sıkmak istermisin bu ülkenin önemli markaları adına bununla ilğili ne yaptın. Sen diyorsun virüs, Çin, sipariş.
Allah kolaylık versin işiniz çok zor ama benim işim daha zor bana tuz ruhunu yasal şekilde satıyorlar

Tuzruhuna nasıl geldik anlamadım biride kola felan yazmış farklı görüşler tabi

Shadowalk3r

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi s2
Konular
18
Arkadaslar konu ciddi okey ancak yuzde yuz emin olmamakla beraber.virüsler dış ortamlarda maximum 15 gün barınabilirler.genelde bu kdr bile dayanamazlar.korkmamiz gereken sey kargolar degil tasiyici bireyleri ulkeye sokmamak.bu konuda ülkece ne kadar hazirlikliyiz ne gibi önlemler aliniyor buna bakmak lazim

Üst Alt