Çözüldü Cihazıma virüs mü bulaştı yoksa miui'nin her zamanki reklamları mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xNereY!

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Global 10.2.3
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba son zamanlarda telefonumun ana ekranında uygulamalarda vb. Reklam çıkmaya
başladı mesela alttaki resim şeklinde sonrasında ana ekrandada sol üstte promotion yazısı çıkıyor fakat geri tuşuna basmadan hiçbir şekilde kapanmıyor falan miuinin kendi reklamları mı yoksa virüs vb. mi. (Kaspersky ve miuinin kendi antivirüsü ile tarattığımda virüs bulunmadı.)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-08-03-11-10-09-813_com.ware.starblackout.r6ssoundboard.png
    Screenshot_2019-08-03-11-10-09-813_com.ware.starblackout.r6ssoundboard.png
    1 MB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:

xNereY!

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
2
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Hard Resette virüs gider mi bilemiyorum ancak romu tekrardan kurarsanız geçebilir diye düşünüyorum. Pek bilgim yok hocam telefon konusunda bu yüzden pek bir şey diyemeyeceğim.
Şimdi fark ettim. Sol üstte çıkan promotion yazısını bir ss gibi düşün ss alınmış ve ana ekrana yapıştırımış ancak geri tuşuna bastığında ekran yenileniyor ve yeni saat geldikten sonra dokunmatik aktif oluyor dokunabiliyorsun.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Google play harici uygulama yoksa buna virus denmez hocam. Google play protec baya kararli ve virus tarzi uygulamalari kacirmiyor. Kurulan uygulamanin bir tanesi reklam gonderiyor surekli. ki kurarken bu reklamlara izin vermis olmalisiniz. Uygulamalari silerek sorunu cozebilirsin. Fabrika ayarlarina donerek yada format atip yazilimini/romunu tekrar kurarakta cozebilirsin.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Google play harici uygulama yoksa buna virus denmez hocam. Google play protec baya kararli ve virus tarzi uygulamalari kacirmiyor. Kurulan uygulamanin bir tanesi reklam gonderiyor surekli. ki kurarken bu reklamlara izin vermis olmalisiniz. Uygulamalari silerek sorunu cozebilirsin. Fabrika ayarlarina donerek yada format atip yazilimini/romunu tekrar kurarakta cozebilirsin.
Google Play Store'da bulunan oyun/uygulamalar ne yazık ki AppStore kadar güvenli değil.

Oyla:

xNereY!

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
2
Fabrika ayarlarına dönmeyi deneyeceğim en son çare romu tekrar kuracağım teşekkürler.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Fabrika ayarlarına dönmeyi deneyeceğim en son çare romu tekrar kuracağım teşekkürler.
Deneyin hocam, son durumu ben de merak etmekteyim. Umarım ilk denemenizde çözüme kavuşur cihazınız.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Google Play Store'da bulunan oyun/uygulamalar ne yazık ki AppStore kadar güvenli değil.
Evet cunku Apple kapali kaynak koda sahip. Android ise acik kaynakli. Yinede son aylarda baya basarili grafik ciziyorlar. Ama arkadasin sorunj bence virus degil. Ekrana ani cikan reklam uygulamasi cogu absurt reklam veren firmalarca deneniyor. Uygulama veya oyunun sozlesmesinde yazilidir. Bu sebeple google play bunu virus olarak algilamayabilir diye dusunuyorum

Oyla:

xNereY!

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
2
Deneyin hocam, son durumu ben de merak etmekteyim. Umarım ilk denemenizde çözüme kavuşur cihazınız.
Fakat reklamlar her saniye çıkmıyor tahminimce günde 10 tane falan o yüzden muhtemelen yarına hallolur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet cunku Apple kapali kaynak koda sahip. Android ise acik kaynakli. Yinede son aylarda baya basarili grafik ciziyorlar. Ama arkadasin sorunj bence virus degil. Ekrana ani cikan reklam uygulamasi cogu absurt reklam veren firmalarca deneniyor. Uygulama veya oyunun sozlesmesinde yazilidir. Bu sebeple google play bunu virus olarak algilamayabilir diye dusunuyorum
Kaskperysky ve Miui'nin kendi virüs tarama şeysi hiçbir şekilde virüs bulamadı dediğiniz gibi bir izin ile verilmiş olup fabrika ayarlarına döndükten sonra düzelicektir muhtemelen.

Oyla:

xNereY!

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
2
Selamlar dediğiniz gibi ilk denememde çözüme ulaştı cihazım fabrika ayarlarına sıfırladım dün gece halen bir reklam yok ilginiz, desteğiniz için teşekkür ederim iyi akşamlar..

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Aybin.Kilic

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aybin Kılıç
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Elektrik Teknisyen
Konular
10
Sıfırlama ve hard reset sorunu çözer. Yedek almayı unutmayın

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt