Yardım Cihazım fastboot Ekranında kaldı

burakergin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
mi 5
Konular
11
Herkese selam arakdaşlar cihazımın ilk unlock kilidini açtım, daha sonra twrp yükledim. Fakat cihazımı twrp den yeniden başlatmak istediğimde işletim sistemi yüklü değil diyor. Başlatmak için kaydır dediğimde cşhaz fastboot ekranında başlıyor. nasıl kurtulacağım bu durumdan yardımlarınızı esirgemeyin teşekkürler.

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
hocam sizin gazla bu saatte devam edeyim dedim. Gündüz yaptığımdan tek fark şifre istediğinde bu sefer desen girdim(önceden öyle ayarladığım için) magisk i de deneyeyim dedim, bu sefer onu da yükledi.(fark eder mi bilmem sizin verdiğiniz linkten) şı amda twrp ve root lu twrp root kayboluyor diye birşeyler yazılmış forumda bakalım. Her şey için teşekkürler size ilginize alakanıza yalnız hissettirmediniz forumda.
Ne demek rica ederim. Linkini verdiğim global rom miflash tan yüklediğin dosya ile farkı yok güncellemeleri sorunsuz alırsın. Orijinal dosya sadece yükleme şekli değişik.
Magisk yüklemenin amacı zaten twrp nin silinmemesi için. Eğer magisk olmazsa twrp kaybolur her seferinde fastboot tan yüklemek zorunda kalırsın

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

burakergin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
mi 5
Konular
11
Ne demek rica ederim. Linkini verdiğim global rom miflash tan yüklediğin dosya ile farkı yok güncellemeleri sorunsuz alırsın. Orijinal dosya sadece yükleme şekli değişik.
Magisk yüklemenin amacı zaten twrp nin silinmemesi için. Eğer magisk olmazsa twrp kaybolur her seferinde fastboot tan yüklemek zorunda kalırsın

magisk i sizin verdiğiniz linkten yükledim ,herhangi bir romu tekrardan yüklemedim. Nedir bilmiyorum oldu bu sefer. tekrar sağolun.

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Önceki magisk dosyan hatalı olabilir

Oyla:

burakergin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
mi 5
Konular
11
Önceki magisk dosyan hatalı olabilir

Evet ama sisteme geri dönüşte yapmadı,Daha doğrusu dönecek sistem yoktu silinmişti.
Hocam birde twrp den yedek alırken Veri,Sistem,Boot tikli gerisi tikli değil yeterlimidir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir şey daha beta kullandığım için haftalık güncelleme alıyor. güncelleme sırasında dikkat etmem gereken bir husus var mı? Twrp ye root a ve cihazda bir sorun olmaması için. Eski sistem gibi direk indir güncelleme yap mı yapacağım

Son düzenleme:
Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Evet ama sisteme geri dönüşte yapmadı,Daha doğrusu dönecek sistem yoktu silinmişti.
Hocam birde twrp den yedek alırken Veri,Sistem,Boot tikli gerisi tikli değil yeterlimidir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir şey daha beta kullandığım için haftalık güncelleme alıyor. güncelleme sırasında dikkat etmem gereken bir husus var mı? Twrp ye root a ve cihazda bir sorun olmaması için. Eski sistem gibi direk indir güncelleme yap mı yapacağım
Yedekleme yaparken sadece sistem ve data alman gerekli. Yalnız yedek öncesi telefon kilidini kaldırmalisin bir de geri yükleme yaparken önce sistemi kurup rom açıldıktan sonra tekrar twrp ye girerek sadece data yi yüklemelisin.

Güncelleme işlemini twrp den artırımli romla yapamazsın.

Güncelleme geldiği zaman
Buradan tam rom paketini indirip twrp üzerinden yükle ardından hemen magisk yükle yoksa twrp silinir. Bundan sonra güncelleme işlemi tamam

Oyla:

burakergin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
mi 5
Konular
11
Yedekleme yaparken sadece sistem ve data alman gerekli. Yalnız yedek öncesi telefon kilidini kaldırmalisin bir de geri yükleme yaparken önce sistemi kurup rom açıldıktan sonra tekrar twrp ye girerek sadece data yi yüklemelisin.

Güncelleme işlemini twrp den artırımli romla yapamazsın.

Güncelleme geldiği zaman
Buradan tam rom paketini indirip twrp üzerinden yükle ardından hemen magisk yükle yoksa twrp silinir. Bundan sonra güncelleme işlemi tamam

Şifreyi yanlış girdim:) genede twrp açıldı ama yedekleme yapamadı hata verdi. Daha sonra şifreyi doğru girdim sistem dosyaları çözüldü dedi, yedekle dedim yedekledi.

Her güncellemede bu rom yükleme magisk yüklemeyi yapacak mıyım?:(

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Şifreyi yanlış girdim:) genede twrp açıldı ama yedekleme yapamadı hata verdi. Daha sonra şifreyi doğru girdim sistem dosyaları çözüldü dedi, yedekle dedim yedekledi.

Her güncellemede bu rom yükleme magisk yüklemeyi yapacak mıyım?:(
Şifreyi yanlış girersen twrp açılır ama dosyaların görünmez ve yükleme yapamazsın

Evet her güncellemede yapmalısın. Magisk yüklemezsen twrp silinir. Custom rom yüklersen twrp silinmez magisk şart değil.

Oyla:

burakergin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
mi 5
Konular
11
Şifreyi yanlış girersen twrp açılır ama dosyaların görünmez ve yükleme yapamazsın

Evet her güncellemede yapmalısın. Magisk yüklemezsen twrp silinir. Custom rom yüklersen twrp silinmez magisk şart değil.

Hocam uğraştırıyprum sizi kusura bakma! kafam karıştı
Diyelim güncelleme geldi sırasıyla ne yapacağım?
1-güncellemeyi indirip kuracağım mı?
2......
3.......
4..............

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Hocam uğraştırıyprum sizi kusura bakma! kafam karıştı
Diyelim güncelleme geldi sırasıyla ne yapacağım?
1-güncellemeyi indirip kuracağım mı?
2......
3.......
4..............
Normal telefonun güncellemesini yaparsan twrp ekranına atar oradan da hata verir çünkü artırımli romda kodlar bu kodu twrp çözemez Xiaomi nin orijinal recovery ekranı lazım.

Yapman gereken güncelleme geldiğinde
1-

Buradan tam rom paketini indir.

2- twrp install den bu romu yükle

3- install ekranından çıkmadan magisk.zip dosyanı yükle

4- system reboot

Güncelleme başarılı bir şekilde tamam.

Oyla:

burakergin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
mi 5
Konular
11
Normal telefonun güncellemesini yaparsan twrp ekranına atar oradan da hata verir çünkü artırımli romda kodlar bu kodu twrp çözemez Xiaomi nin orijinal recovery ekranı lazım.

Yapman gereken güncelleme geldiğinde
1-

Buradan tam rom paketini indir.

2- twrp install den bu romu yükle

3- install ekranından çıkmadan magisk.zip dosyanı yükle

4- system reboot

Güncelleme başarılı bir şekilde tamam.

Hmmm anladım mantığı cihazdan ota dan değil, verdiğiniz linkten almış olacağım güncellemeyi çok sağolun

Oyla:
Üst Alt