Yardım Cihazım çok yavaşladı, batarya performansı azaldı

hsndmn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir yıl önce yurtdışı çıkışlı olan redmi note 6 pro cihaz aldım. Boatloader kilidini açmadım, herhangi başka rom atmadım. Sadece gelen güncellemeleri yükledim. Şu sıralar cihazım aşırı yavaşladı, youtube'de videoyu tam ekran yapayım diyorum 4 5 saniye takılıyor. Uygulamalar arası geçişte takılıyor. Kamerayı açıyorum yine aynı şekilde. Mesela şarjı 13.00'da fulledim şuan şarj %35. (doğru düzgün kullanmadım, oyun oynamadım). Oyun oynayayım diyorum verdiği 20. Gerçekten neffret etmeye başladım telefondan. Tekrar performansı artırmak için neler yapmalıyım önerilerinizi alabilir miyim?

Batflleck

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
Mi-globe öneririm 11.0.3.0 öneririm. Aybin hocam sayesinde kurdum bende. Kurduktan sonra çok rahatlarsınız :)

Oyla:

Kadirgumus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi note 6
Konular
11
Mi-globe öneririm 11.0.3.0 öneririm. Aybin hocam sayesinde kurdum bende. Kurduktan sonra çok rahatlarsınız :)
Global 11.0.4.0 kullandınız mı geçmeye değer mi hocam şuan globaldeyim ısınma ve oyunlarda biraz kasma dışında sıkıntı yok eğer bariz fark var ise bahsettiğiniz roma geçeceğim

Oyla:

Batflleck

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
twrp yükledim romu indirdim nasıl kuruyoruz?
Öncelikle indirdiğiniz rom dosyasını sdkarta atın sonrasında Twrp den wipe kısmına gelip sdkart hariç hepsini işaretleyin ve aşağıdaki barı kaydırın. Tekrar ana menüden install (yükle) kısmından sdkarta attığınız romu seçip tekrar aşağıdaki barı kaydırın o kendi kuracaktır. İşlem bitince telefonu açın biraz uzun sürer ama açılır eninde sonunda. İşlem çok basit uzun gibi dursa da :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Global 11.0.4.0 kullandınız mı geçmeye değer mi hocam şuan globaldeyim ısınma ve oyunlarda biraz kasma dışında sıkıntı yok eğer bariz fark var ise bahsettiğiniz roma geçeceğim
Kullandım çoğu insan o sürüme çok iyi diyor ama ben beğenmedim ve en sonunda bl açıp pixel roma geçtim evet güzeldi çok hızlıydı ama miui a alışınca insan bırakamıyor diyerekten mi globeye geçtim stok rom ile alakası yok çok iyi akıcı hocam kesinlikle öneririm bazı ek sürprizleri de ayrı hoş :)

Oyla:
Üst Alt