Yardım Cihazım çok mu ram kullanıyor?

Sneijder

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
51
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 11 Masik x 8.2
Telefon Modeli
Redmi Note 7
Bootloader Kilidi
Açık
Dün sıfırdan temiz kurulum ile masik x 8.2 ye geçtim cihazı kasacak fazla birşey de kurmadım otomatik başlatmalar da kapalı boşta ram kullanımı fazla gibi geldi bana ayrıca işe yaramayan arka plan da fazla güç tüketen uygulamaları da kaldırmak istiyorum bu işlemi yaparsam ram'e faydası olur mu? yoksa sadece batarya süresini mi uzatırım? Gözle görünür derece de artış elde edebilir miyim?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ForzaJuve69

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
2
Hocam Google android de bu yöntemi kullanıyor sizin dediğiniz şey uygulamayı durdurmak o zaman şöyle düşünelim whatsapp ı sildiğimiz halde bildirim gelmesi gerek sizin mantığınıza göre :) uygulama durdurulursa telefonda ki bütün işlevi durur
Bahsettiğim de bu zaten hocam. Whatsapp tamamen çalışmıyor, sadece servisleri çalışıyor. Ios da ise uygulama tamamen kapalı. Bildirim apple serivisine geliyor ve apple, whatsapp ikonlarını kullanarak bize bildirim şeklinde sunuyor. Aksi takdirde neden android telefon üreticileri ios ile aynı sistemi kullanmalarına rağmen apple cihazlardan kat kat fazla ram kullanımına ihtiyaç duysun? Boşu boşuna maliyet arttırmaktan başka birşey değil.

Oyla:

burakby

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi9 SE
Konular
10
Bahsettiğim de bu zaten hocam. Whatsapp tamamen çalışmıyor, sadece servisleri çalışıyor. Ios da ise uygulama tamamen kapalı. Bildirim apple serivisine geliyor ve apple, whatsapp ikonlarını kullanarak bize bildirim şeklinde sunuyor. Aksi takdirde neden android telefon üreticileri ios ile aynı sistemi kullanmalarına rağmen apple cihazlardan kat kat fazla ram kullanımına ihtiyaç duysun? Boşu boşuna maliyet arttırmaktan başka birşey değil.
Herşey yazılımda ve İşlemci de biter hocam dediğiniz mantık her iki yazılımda kullanıyor ama her uygulamada değil ve tabi ios gibi çalışmaz.

Oyla:

ForzaJuve69

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
2
Herşey yazılımda ve İşlemci de biter hocam dediğiniz mantık her iki yazılımda kullanıyor ama her uygulamada değil ve tabi ios gibi çalışmaz.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Konu hakkında güzel bir video bulunuyor hocam. Bi gözatmanızı tavsiye ederim. Sadece size değil konuyu açan arkadaşımızın ver ona yardımcı olmaya çalışan herkesin izlemesini öneririm. Ram hakkında birçok açıdan açıklayıcı bir video olmuş. :)

Oyla:

burakby

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi9 SE
Konular
10
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Konu hakkında güzel bir video bulunuyor hocam. Bi gözatmanızı tavsiye ederim. Sadece size değil konuyu açan arkadaşımızın ver ona yardımcı olmaya çalışan herkesin izlemesini öneririm. Ram hakkında birçok açıdan açıklayıcı bir video olmuş. :)
Bu adam harika dostum.

Oyla:

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
Eğer uygulamaların arka planda sürekli çalışıyor olması iyi birseyse, pili optimize et dediğinde, neden arka planda çalışan uygulamaları durdurduğun zaman + şu kadar dakika pil ömrüne eklenir diyor? Yani koskoca xiaomi bunun farkında değilmi yoksa? Sırf xiaomi de değil, Samsung da da böyle Huawei de de HTC de de.. Aslında mantıklı geliyor ama..

Oyla:

burakby

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi9 SE
Konular
10
Eğer uygulamaların arka planda sürekli çalışıyor olması iyi birseyse, pili optimize et dediğinde, neden arka planda çalışan uygulamaları durdurduğun zaman + şu kadar dakika pil ömrüne eklenir diyor? Yani koskoca xiaomi bunun farkında değilmi yoksa? Sırf xiaomi de değil, Samsung da da böyle Huawei de de HTC de de.. Aslında mantıklı geliyor ama..
Dediğiniz şey uygulamaları durdurur evet süre kazandırır ama ya tekrar açmak? Anlatmak istediğim bu tekrar açışta ekstra güç harcayacağjnı söylüyorum

Oyla:

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
Dediğiniz şey uygulamaları durdurur evet süre kazandırır ama ya tekrar açmak? Anlatmak istediğim bu tekrar açışta ekstra güç harcayacağjnı söylüyorum
Tamam ben sizi anlıyorum, peki koskoca telefon firmaları bunu anlayamıyorlar mi? Tekrar açılışta, daha çok işlem yaptığı için daha çok şarj tükeneceğini? Ram in kullanım amacını biliyorum. Söylediğiniz de mantıklı diyorum hatta..

Oyla:

burakby

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi9 SE
Konular
10
Tamam ben sizi anlıyorum, peki koskoca telefon firmaları bunu anlayamıyorlar mi? Tekrar açılışta, daha çok işlem yaptığı için daha çok şarj tükeneceğini? Ram in kullanım amacını biliyorum. Söylediğiniz de mantıklı diyorum hatta..
Pil optimizssyonu kullanılmayan uygulamalara yapılmalıdır kullanmıyorsan zaten geri açma ihtiyacı duymadığın için batarya ömrü uzar

Oyla:

ForzaJuve69

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
2
Hocam optimize ederken cihazın yaptığı işlemi tam olarak bilmiyorum ama 2 ya da 3 dakika ekleneceği cihazın kalan batarya süresine. Muhtemelen uygulamayı tamamen durdurmak yerine uygulamanın internet erişimini kısıtlıyor olabilir, ya da başka bir işlevini.

Oyla:

Sneijder

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
51
Bu şey gibi o zaman; kışın kombiyi kapatmayın kısık ayarda kalsın sürekli yansın kapa aç yapınca daha fazla doğalgaz sarfiyatı oluyor.. mantıklı aslında bu açıdan bakınca

Oyla:
Üst Alt