Hayır anlatamadım galiba, Ben telefonu ilk aldığımda özelliklerine bakarken 2.alan diye bi özelliği görünce sadece denedim yani sadece 2.alan oluşturdum.Sonra normal olarak 1.alan kullanıyordum ama dünden beri telefonu power tuşundan normal olarak kapatıp açınca şifreyi girdiğim zaman beni içinde hiçbir şey olmayan 2.alana gönderiyodu bende alan değiştir diyerek burdan çıkıyordum sonra 1-2 saat önce yine aynısı olunca bende kendi kendime telefonu yeniden başlatayım belki olur kafasına girdim . Yeniden başlattım ve şifremi girerken cihaz yeniden başadıktan sonra ilk alana girmeniz gerekir diye bir hata almaya başladımAnladığım kadarıyla siz uzun bir süredir telefonun ikinci alanını kullanıyorsunuz ve normalde telefonu açıp kapatırken telefonun ikinci alanın şifresini soruyordu. (Benim bildiğim telefonu açıp kapatınca ilk olarak birinci alana girmenizi ister.) Şuan sadece ikinci alanın şifresini biliyorsunuz, ama telefonunuzu başlattığınızda bu sefer farklı olarak telefonun birinci alanının şifresini girmenizi istiyor ama birinci alanın şifresini hatırlamıyorsunuz. Sorun bu mu tam olarak?
bende kişiler ve fotoğraflarla uğraşmamak için çabalıyorumİlginç bir sorun hocam. Cihaz açıkken ayarlar menüsüne girip alanı kapatamıyorsunuz. Geriye fabrika ayarlarına dönmek kalıyor. Verileriniz komple silinir tabi bu şekilde
1. Yöntem bazı cihazlarda kilitlenmeye yol açabiliyor. Cihaz açılıyor ama sadece ayarlar uygulamasına giriş yapabiliyoruz. Diğer uygulamalara giriş yapamıyoruz. Böyle bir sorun verirse mecbur format yapması gerekiyor hocamınYani bu uyarıdan ötürü hiçbir şekil bir işlem yapamıyorsunuz. Size bu konuda iki işlem önerebileceğim. İlk işlem için OEM kilidinin açık olması gereklidir.
1-) Cihaza uygun TWRP dosyasını indirip flashlayın ve TWRP'ye girin
Advanced (Gelişmiş) > File Manager (Dosya Yöneticisi) > data > system > locksettings.db > Delete (Sil)
Advanced (Gelişmiş) > File Manager (Dosya Yöneticisi) > data > system > locksettings.db-shm > Delete (Sil)
Advanced (Gelişmiş) > File Manager (Dosya Yöneticisi) > data > system > locksettings.db-wal > Delete (Sil)
Bu yöntem cihazınızda ki şifreyi kaldırmaya işe yarıyor bu sayede cihaza format atmaya gerek kalmayabilir, belki şifreyi kaldırırsak uyarı gelmesini engelleriz ve şifre olmadığından dolayıda uyarı ortadan kalkabilir fakat daha önceden bunu denemediğimi belirtmek isterim, eğer bu işe yaramazsa sağlam bir yazılımsal sorunla karşı karşıyasın.
2-) Cihazınızı fabrika ayarlarına geri yükleyin, wipe data silme ya da wipe format yaparak kolayca sorunu ortadan kaldırabilirsin fakat bunlar bütün verilerinin silinmesine neden olacak. Eğer daha önceden Google Drive veya Mi yedekleme senkronizasyonu yaptıysan fotoğrafların ve videoların yedeklenmiş olabilir, kontrol edebilirsin istersen.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hocam.1. Yöntem bazı cihazlarda kilitlenmeye yol açabiliyor. Cihaz açılıyor ama sadece ayarlar uygulamasına giriş yapabiliyoruz. Diğer uygulamalara giriş yapamıyoruz. Böyle bir sorun verirse mecbur format yapması gerekiyor hocamın
Rica ederim hocamBilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hocam.