Yardım Cihaz hala alınır mı ? E-sim ve Wifi Arama çalışıyor mu?

onur711

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Note 14 Pro +
Konular
1
Arkadaşlar merhaba, cihazın çıkışından zaman geçmesine rağmen halen internette Wifi Calling (VoWiFi) hakkında bilgi bulamadım. Bu cihazı İtalya'da almayı düşündüm fakat hem 400-500 euro hem de şarj cihazsız geliyor.

Gemide çalıştığımdan ucuz yollu bir 5g, esim, wifi arama kombinasyonu arıyorum fakat kimse kesin olarak bu cihazda Wifi Arama bulunur demiyor internette.

Kullanıcı deneyimleriniz nasıldır? Bu özelliklere bu cihaz sahip mi ? Sizce almalı mıyım yoksa başka modellere mi yönelmeliyim yorumlarınıza ihtiyacım var.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Her zaman global cihaz tercih edin. Bu modelin çin olanı güncelleme yapmaz. Çin model bütün cihazlardan uzak durmalısınız. Diğer türlü Wifi ile arama bütün modellerde mevcut ama şartlara göre modem vs. durum değişebilir. Bu tür durumlar içinde global cihazlar tercih etmelisiniz. Cihazlarınızı her zaman en güncel haliyle kullanmanız tavsiye edilir.

onur711

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Note 14 Pro +
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her zaman global cihaz tercih edin. Bu modelin çin olanı güncelleme yapmaz. Çin model bütün cihazlardan uzak durmalısınız. Diğer türlü Wifi ile arama bütün modellerde mevcut ama şartlara göre modem vs. durum değişebilir. Bu tür durumlar içinde global cihazlar tercih etmelisiniz. Cihazlarınızı her zaman en güncel haliyle kullanmanız tavsiye edilir.
Sağolun hocam peki globalde farklılıklar var mı ? Bu cihaz İtalya'da 8gb ram ile de satılıyor mesela. Ram farkı dışında bir eksiklik yaşar mıyız ? Türkiye'den kayıtlı almak daha iyidir denecek elle tutulur bir sebep var mıdır?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Yurtdışı-yurtiçi tercihi kullanıcının kendisine kalmış. Yurtışı global siz alırsanız hyperos 1 de iken güncelleme yapmadan kendi eski cihaz imeinizi server kayıt şeklinde attırsanız yurtiçi cihaza göre tabiki hesaplı olacaktır. Bura da püf nokta hyperos 2 ye güncellemeden imei işlemini yapıp maliyeti yükseltmemek.

Genel olarak qualcomm işlemcili cihazların hyperos 1 de iken kayıt maliyeti düşük olur. Hyperos 2 ye güncellenirse işin işine yetkili hesap maliyeti girer. Yurtdışı alacak kişiler buna dikkat etmesi gerekiyor. Yasal süre dolsun diye bekleyip bu süre içinde güncelleme yapan kişiler yüksek maliyetle karşılaşır.

Fatih0034

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Red mi note 9 P
Konular
4
Güncelleme işini rom kurup halledebilirim dersen alınabilir ama normal güncelleme almaz bu durum size bağlı ama ben uğraşmam anlamam derseniz global versiyon alın geçin..başka bir konusuda bl kilidi açmak biraz meşakatli oluyor çin versiyonunda

onur711

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Note 14 Pro +
Konular
1
Yurtdışı-yurtiçi tercihi kullanıcının kendisine kalmış. Yurtışı global siz alırsanız hyperos 1 de iken güncelleme yapmadan kendi eski cihaz imeinizi server kayıt şeklinde attırsanız yurtiçi cihaza göre tabiki hesaplı olacaktır. Bura da püf nokta hyperos 2 ye güncellemeden imei işlemini yapıp maliyeti yükseltmemek.

Genel olarak qualcomm işlemcili cihazların hyperos 1 de iken kayıt maliyeti düşük olur. Hyperos 2 ye güncellenirse işin işine yetkili hesap maliyeti girer. Yurtdışı alacak kişiler buna dikkat etmesi gerekiyor. Yasal süre dolsun diye bekleyip bu süre içinde güncelleme yapan kişiler yüksek maliyetle karşılaşır.
Ben genelde yurtdışında çalıştığımdan kaydettirmemeyi düşünüyorum. 2 sim toplamda kaç ay izin veriliyor şu anda bilginiz var mı?

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
39
BTK IMEI yasal süresi dolmuş cihazlar için artık WiFi arama özelliğini yasakladı diye hatırlıyorum.

onur711

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Note 14 Pro +
Konular
1
BTK IMEI yasal süresi dolmuş cihazlar için artık WiFi arama özelliğini yasakladı diye hatırlıyorum.
öyleymiş malesef

siz server kaydını yapıyor musunuz özelden yazabilir misiniz

Üst Alt