Yardım Cihaz Fastboot Görmüyor, Rom Yükleme Hatası

drty

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fuat
Cihazım
note 8
Konular
1
merhaba note8 cihazım fabrika ayarı yaptım. imei gitti mi flash ile rom atacam fastboot ekranına geliyom miflash bu ekranda görmüyo cihazı 500tl para istiyo telefoncu param yok okadar...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

twrp de denedim olmuyo

Ekli dosyalar

• Xiaomi-Fastboot-ROM-Hatasi-Tamiri-Cozumu-5-225x300.jpeg
    Xiaomi-Fastboot-ROM-Hatasi-Tamiri-Cozumu-5-225x300.jpeg
    10,4 KB · Görüntüleme: 12

Samet6281

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
24040RN64Y
Konular
1
merhaba note8 cihazım fabrika ayarı yaptım. imei gitti mi flash ile rom atacam fastboot ekranına geliyom miflash bu ekranda görmüyo cihazı 500tl para istiyo telefoncu param yok okadar...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

twrp de denedim olmuyo
Kardeşim fabrika ayarına dönmekle imei gitmez, Bir Şeyi Yanlış Yapmışın Galiba . İmei genelde yanlış rom atıldığında veya miflash içinde “format all” seçildiğinde gider. Eğer telefon açıldığında “servis yok” ya da “baseband unknown” yazıyorsa işte o zaman imei uçmuştur, ama normalde sadece sıfırlamayla silinmez.

Miflash cihazı görmüyorsa sorun büyük ihtimalle driver yüzündendir. Bilgisayara mutlaka xiaomi usb driver ve adb/fastboot driver kurman gerekiyor. Telefon fastboot ekranındayken pc’ye bağla, aygıt yöneticisini aç ve kontrol et. Orada “Android Bootloader Interface” olarak görünmesi lazım. Görünmüyorsa driverları yüklemen şart.

Note 8 için (ginkgo modeli) doğru fastboot rom indirmen gerekiyor. Romun uzantısı .tgz olacak. İndirdiğinde romu bilgisayarda klasöre çıkar, sonra miflash aç ve rom klasörünü seç. Alt tarafta “clean all” seçili olsun, ardından flashla. Sakın “clean all and lock” işaretleme, yoksa cihaz mi hesabına kilitlenir ve açılmaz.

Twrp yüklenmemesinin sebebi büyük ihtimalle bootloader kilidinin kapalı olması. Bootloader kilidi kapalıysa twrp olmaz. Note 8’de twrp için önce bootloader unlock yapmak gerekiyor. O yüzden şimdilik twrp ile uğraşma, resmi romu miflash ile yüklemen yeterli.

Telefoncuya para vermene gerek yok, bu işlemleri kendin yapabilirsin. Eğer imei gitmediyse sadece romu tekrar yükleyerek telefonu açabilirsin. Eğer PC'in Varsa Kendin Yapabilirsin Anlıyorsan Ama Yoksa Ozaman Tek Çaren Mecburen Telefoncuya Gitmen Lazım Gerekebilir Başka Türlü Olmaz Gibi Eğer Dediğim Gibi PC'in Varsa Anlıyorsan Biliyorsan Yaparsın Ama Yoksa Mecbur Telefoncuya Götürcen Ozaman Başka Türlü Olmaz Gibi Ya

Üst Alt