Arkadaşlar sorunumu çözdüm. Sizlere Araştırmam boyunca öğrendiğim bilgileri ve nasıl cihazı unbrick yaptığımı anlatacağım. Öncelikle kesinlikle ve kesinlikle yetkili hesap satın almayı düşünmeyin. Çünkü günümüzde Xiaomi yetkili hesapları kullanıcılar cihaza cihaza farklı yazılımlar yüklemesin diye cihaza gelecek zararın önlemesi için yapmıştır. Yüklediğimiz romlar stock rom olup cihaza zarar vermez. Gelelim niye almamanız gerektiğine, çünkü durum şu ki flash için size yekti verilmiyorsa telefonunuz için yapılmış bir dosyayı indirip yüklediğiniz romun içine attığınızda yetkili hesaba sahip oluyorsunuz. Bu sayede 25$ 30$'lık bir masrafdan kaçıyorsunuz. Günümüzde bazı firmalar firmanın bu açığını kullanarak insanları resmen dolandırıyor, telefoncular da maalesef isteyerek ya da istemeyerek bu sistemi kullanıyor. Benim anlattığım yöntem ile işiniz belki biraz uzun sürebilir, ama yeterli araştırmayı yaparsanız sonuca ulaşaçaksınızdır. Buradan itibaren anlattıklarımı kendi sorumluluğunuz ile yapınız... Öncelikle telefonunuz için yamalanmış firehose dosyasını web de aratıp bir şekilde buluyoruz. Bu dosya genel olarak 2 uzantıda olur (.elf - .mbn) ve ismide şuna benzer "prog_firehose_ddr" dosyanın konumu ise romunuzun içindeki image klasorüdür. İndirmiş olduğunuz no aut firehose dosyasını bu dosya ile değiştiriyorsunuz. Romunuzu Miui forum üzerinde bulunan Mİ A3 Unbrick rehberinden almanızı öneririm. Daha sonra Mİ A3 Unbrick Rehberini takip ederek telefonunuzu kurtarıyorsunuz. Konu hakkında yardım istiyecek olursa seve seve yardım ederim, iyi günler miui forum ailesi...
Kaynakça;
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
MIUI Türkiye, Xiaomi tarafından desteklenmekte olan resmi Türkiye fan sitesidir. Kullanıcıların tüm sorularına cevap bulabilecekleri, Mi ürünü ve MIUI ve HyperOS güncellemeleri hakkında en son bilgileri içerir
forum.miuiturkiye.net