Yardım Cihaz Brick hakkında bilgi

Ozanuyr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan
Cihazım
K20 pro
Konular
20
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global
Telefon Modeli
k20 pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba Arkadaşlar cihazı brick olan örnek ben :) 5 günlük cihaz patladı
350 tl gibi bir fiyata yapılıcak brick olursa çok nadir yerler yapıyor 3000 cihazı çöpe atmanıza gerek yok forumda okudum bir sürü şey ama genelde çözüm yok deniyor cihaz arka kapagı acılıp yapılıyor tek yapılıcak şey bu 3000 lirayı çöpe atmaktansa yapılması daha iyidir ve bootloder kilidi sizin hesabınız ile acılır brick durumunda sizde yapabilirsiniz

Son düzenleme:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Merhaba Arkadaşlar cihazı brick olan örnek ben :) 5 günlük cihaz patladı
350 tl gibi bir fiyata yapılıcak brick olursa çok nadir yerler yapıyor 3000 cihazı çöpe atmanıza gerek yok forumda okudum bir sürü şey ama genelde çözüm yok deniyor cihaz arka kapagı acılıp yapılıyor tek yapılıcak şey bu 3000 lirayı çöpe atmaktansa yapılması daha iyidir ve bootloder kilidi sizin hesabınız ile acılır brick durumunda sizde yapabilirsiniz
Yazdığınızdan hiç bir şey anlamadım hocam wasntme~~ Yardım etmek mi istiyorsunuz yoksa yardım almak mı?

Oyla:

Ozanuyr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan
Cihazım
K20 pro
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazdığınızdan hiç bir şey anlamadım hocam wasntme~~ Yardım etmek mi istiyorsunuz yoksa yardım almak mı?
merhaba yardım etmek amacım cogu kişi brick yapıp birşey yapmıyor köşede bekletiyor 350 tl dogubankta yaptırıyorum cihazım brick oldu ve bootloder kilidi ise kullanıcısı ben olucam birdaha bcrik oldugunda bootloder kilidi acıp rom atabilirsiniz sadece bir defa mahsus arka kapak acılıcakki mecbur 3000 tl çöpe atamam :) 350 razıyımm valla :Dve genelde birşey farkettim bir kaç gün yada sonra patlıyor cogu cihaz onuda ögrendigim kadarıyla satan yer yada aldıgınız kişi rom attıgınızda yada güncelleme geldiginde patlıycak şekilde ayarlıyormuş para kazanmak için bilginize

Son düzenleme:
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
merhaba yardım etmek amacım cogu kişi brick yapıp birşey yapmıyor köşede bekletiyor 350 tl dogubankta yaptırıyorum cihazım brick oldu ve bootloder kilidi ise kullanıcısı ben olucam birdaha bcrik oldugunda bootloder kilidi acıp rom atabilirsiniz sadece bir defa mahsus arka kapak acılıcakki mecbur 3000 tl çöpe atamam :) 350 razıyımm valla :Dve genelde birşey farkettim bir kaç gün yada sonra patlıyor cogu cihaz onuda ögrendigim kadarıyla satan yer yada aldıgınız kişi rom attıgınızda yada güncelleme geldiginde patlıycak şekilde ayarlıyormuş para kazanmak için bilginize

Hayır hocam satan kişinin art niyeti ile ilgisi yok. Tamamen kullanıcının bilinçsizliği/tecrübesizliği/unutkanlığı kaynaklı bir sorun.

China cihazların üzerinde global rom varken bootloader kapatılırsa cihaz EDL moda düşer. Bu durumda iki seçenek vardır. Ya daha önce kilit açılan hesapla cihazın bootloader kilidi yeniden açılacak ya da EDL üzerinden rom yüklenecek. İlk seçenekte eğer bootloader kilidi açık geldiyse hesaba ulaşmanız çok zordur ve kendisi bootloader açmayan kullanıcılarımızın pek çoğu bahsettiğiniz şekilde çözümsüz kalmaktadırlar. İkinci seçenek olan EDL üzerinden işlem yapabilmek için de yetkili hesaba ihtiyaç vardır. Bu hesapla Mi Flash aracına giriş yapılarak yetki alınır ve rom yüklenir. Yetkili hesap ise sadece resmi servislerde ve bir kaç tamircide bulunuyor. Tavsiyem bu durumda kalırsanız konusunda uzman olan @Zenex ile iletişime geçmeniz ve cihazınızı kurtarmanız yönünde olur.

Oyla:
Üst Alt