Soru Çift sim Kart- Gelen Arama

İertemcoz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.5.1
Telefon Modeli
Redmi Note 10 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba. Redmi Note 10 Pro kullanıyorum. Çift sim kart var birisi şahsi diğeri şirket hattım. Şahsi hatta sorun yok ama Şirket hattından birisi arayınca telefon çalıyor ama hiçbir şekilde ekranda veya bildirim panelinde göremiyorum. Sadece telefon çalıyor. Arayan telefonu kapatınca cevapsız olarak bildirim geliyor. Xiomi müşteri hizmetleri ile bütün ayarları denedik, sim kart yerlerini değiştirdim, yeni sim kart aldım telefona format attım en sonunda servise yolladım yaptık diye geri verdiler ama hala sorun aynı. Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Merhaba. Redmi Note 10 Pro kullanıyorum. Çift sim kart var birisi şahsi diğeri şirket hattım. Şahsi hatta sorun yok ama Şirket hattından birisi arayınca telefon çalıyor ama hiçbir şekilde ekranda veya bildirim panelinde göremiyorum. Sadece telefon çalıyor. Arayan telefonu kapatınca cevapsız olarak bildirim geliyor. Xiomi müşteri hizmetleri ile bütün ayarları denedik, sim kart yerlerini değiştirdim, yeni sim kart aldım telefona format attım en sonunda servise yolladım yaptık diye geri verdiler ama hala sorun aynı. Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
İlk defa böyle bir sorun duydum tahminen sorun yazılımsal hocam.
Bir sorum olacak;
Kendi hattınız sim 1de şirket hattı sim 2de arayan sizin hattı arayınca cihaz sorunsuz çalıyor aramayı açabiliyorsunuz ancak şirket hattını aradıklarında cihazda çağrı görünmüyor cevaplama şansınız olmuyor.
Simlerin yerini değiştirince şirket hattını sim 1e takip kendi hattını sim2e takınca bu sefer şirket hattına çağrı geliyor sizin hatta çağrı gelmiyor doğru mu hocam??

Oyla:

İertemcoz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sim kartların yerlerini değiştirdiğim zaman yani sim1 şirket, sim2 şahsi hat olduğu zaman da bu sefer de yine aynısı yani şirket hattım hangi slotta olursa olsun ona gelen arama hiç bir şekilde görünmüyor. Şahsi hattimda sorun yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk defa böyle bir sorun duydum tahminen sorun yazılımsal hocam.
Bir sorum olacak;
Kendi hattınız sim 1de şirket hattı sim 2de arayan sizin hattı arayınca cihaz sorunsuz çalıyor aramayı açabiliyorsunuz ancak şirket hattını aradıklarında cihazda çağrı görünmüyor cevaplama şansınız olmuyor.
Simlerin yerini değiştirince şirket hattını sim 1e takip kendi hattını sim2e takınca bu sefer şirket hattına çağrı geliyor sizin hatta çağrı gelmiyor doğru mu hocam??
Sim kartların yerlerini değiştirdiğim zaman yani sim1 şirket, sim2 şahsi hat olduğu zaman da bu sefer de yine aynısı yani şirket hattım hangi slotta olursa olsun ona gelen arama hiç bir şekilde görünmüyor. Şahsi hattimda sorun yok.

Oyla:

Laqqer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Laqqer
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Tekniker
Konular
5
Çok enteresan bir sorun, merak ettiğim için soruyorum acaba 2. hat olan şirket hattı yerine başka bir hat takıp denediniz mi? Yani 1. hat Şahsi, 2. Hat Aile'den birinin olacak şekilde denediniz mi?

Oyla:

İertemcoz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
2
Çok enteresan bir sorun, merak ettiğim için soruyorum acaba 2. hat olan şirket hattı yerine başka bir hat takıp denediniz mi? Yani 1. hat Şahsi, 2. Hat Aile'den birinin olacak şekilde denediniz mi?
Denedim hocam çok uzun soluklu deneme imkanım olmadı yani 10 - 15 kere arka arkaya aradım bı sorun çıkmadı ama şirket hattında neden böyle oluyor anlayamadım

Oyla:

Laqqer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Laqqer
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Tekniker
Konular
5
Şirket hatları kurumda kullanılan cihazlara göre(El terminalleri, Endüstriyel tabletler, Topcon GPS, vs) farklı yapılandırılabiliyor, Fazla teknik detaya girmeyeyim ama örneğin çalıştığım kurumda El terminalleri için farklı APN sistemi eklendi. Ya da kurum hatları kendi aralarında kısa kodlar ile birbirlerini arayabiliyorlar. Siz bence şirket hatları ile ilgilenen kurumda ki yetkili kişi ile ya da bilgi işlem çalışanları ile görüşseniz daha kısa sürede çözülür diye düşünüyorum..

Oyla:

tebessum07

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
Redmi Not 8 pro
Konular
1
sim kartınız 3 g yada 4,5g ona baktınız mı?

Oyla:

İertemcoz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
2
Şirket hatları kurumda kullanılan cihazlara göre(El terminalleri, Endüstriyel tabletler, Topcon GPS, vs) farklı yapılandırılabiliyor, Fazla teknik detaya girmeyeyim ama örneğin çalıştığım kurumda El terminalleri için farklı APN sistemi eklendi. Ya da kurum hatları kendi aralarında kısa kodlar ile birbirlerini arayabiliyorlar. Siz bence şirket hatları ile ilgilenen kurumda ki yetkili kişi ile ya da bilgi işlem çalışanları ile görüşseniz daha kısa sürede çözülür diye düşünüyorum..
Bu aklıma gelmedi açıkçası ama böyle bir sorun olsa daha önceki telefonumda da bu sorun yaşamam gerekmez miydi peki?

Oyla:

İertemcoz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
2
sim kartınız 3 g yada 4,5g ona baktınız mı?
4,5g kartların ikisi de hocam

Az önce şahsi hattımdan gelen aramayı da göremedim ne yazık ki

Oyla:

Laqqer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Laqqer
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Tekniker
Konular
5
4,5g kartların ikisi de hocam

Az önce şahsi hattımdan gelen aramayı da göremedim ne yazık ki
O zaman sorun tamamen cihaz ile alakalı bir durumdan kaynaklanıyor. Yani cihazı garanti dışı bırakıp farklı romlar yüklemek ne kadar mantıklı gelebilir bilmiyorum ama tercih sizin elinizde ve denemeden çözüm bulmak çok zor görünüyor..

Oyla:
Üst Alt