Sohbet Cevap vermek bu kadar zormu?

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Yöneticiler her zaman her an cevap veremeyebilir, kaldı ki sizin bu tavrınıza asla cevap verilmemesi gerekir. Bir şekilde yardımcı olunmaya çalışılıyor o konudaki yönetici arkadaşımız mesajınızı görmemişte olabilir hemen kötü yaklaşmak hiç hoş değil. Aslına bakılırsa forumda araştırılsa birine sormayacağınız hemen hemen herşeyin cevabını alabilirsiniz.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Diğer yönetici arkadaşlarım için değil ama soruyu kendi adıma cevaplamaya çalışayım.

Gün içerisinde forumumuza 1000'den fazla mesaj geliyor. Hatta 5000 mesaj gelen günler dahi oldu. İstisnasız gelen her mesajı okuyorum. Ancak her birine cevap yazmam maalesef ki mümkün olmuyor. Hem gün içerisindeki iş telaşesi hem de tüm mesajlara cevap vermenin maddi imkansızlığı nedeniyle cevabını bilsem dahi yazmadığım pek çok soru oluyor. Bu konuları sizler gibi tecrübeli arkadaşlarıma bırakmak hem forumumuzun daha aktif olmasını sağlıyor hem de -ne yalan söyleyeyim- daha kolayıma geliyor :) Cevap yazmayı düşündüğüm konuları da yeni bir sekmede açık bırakıyorum ve üzerinden yarım saat geçtikten sonra hala cevap verilmemiş ise bir cevap yazıyorum.

Örneğin @zaferturk hocamın miui pro konusundaki mesajını yazıldığı gün görmüştüm. Fakat bu soruya cevap verebilmek için teker teker tüm üyelik aşamalarını tekrar etmek lazım ve bunun için benim vaktim maalesef yok. Konu sahibi arkadaşımın da görür görmez hatırlayabileceğini sanmıyorum çünkü zaten bildiği aşamaları ekran görüntülerini alarak konu içerisinde belirtmişti ve ek olarak istenilen bilgiye ulaşması için tekrar aynı aşamaları tekrar etmesi gerekliydi. Dolayısıyla "tekrar uğraşamam kendiniz bulun" gibi bir cevap yazmaktansa hiç yazmamak ve cevaplamayı konu hakkında güncel bilgileri olan başka bir arkadaşımıza bırakmak çok daha mantıklı.

Bu nedenle belirtilen konuda ekip arkadaşımızın bir hatası olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki destek ekibimiz genel miui sorunları için destek sunmak amacıyla kuruldu ve ekip arkadaşlarımıza şuraya cevap vermek zorundasın gibi bir mecburiyet de getirmedik. Her şeyin de ötesinde sorulan soru gerçekten ilginç... Her hangi bir custom rom yapımcısına para gönderememiş olmanıza ilişkin bir destek sağlanmasını zorunlu tutmak ya da her hangi birini buna zorunlu görmek kulağa hiç mantıklı gelmiyor....

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Bilmedigim icin soruyorum: bu forum xiaomi denetimi altinda mi? Xiaomi maddi destek sagliyor mu? ve bu forum bir nevi teknik destek vermek zorunda mi?
Yoksa klasik herkesin birbirine yardim etmesi amacli kurulmus, duzeni saglamak icin de yoneticiler bulunan bir forum mu?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bilmedigim icin soruyorum: bu forum xiaomi denetimi altinda mi? Xiaomi maddi destek sagliyor mu? ve bu forum bir nevi teknik destek vermek zorunda mi?
Yoksa klasik herkesin birbirine yardim etmesi amacli kurulmus, duzeni saglamak icin de yoneticiler bulunan bir forum mu?

Hocam bu konuyu müsait bir zamanda uzun bir şekilde de yazmak istiyorum ama direk sorduğunuz için kısaca cevap vereyim.

Bağımsızız ancak Xiaomi tarafından her ay düzenli olarak denetleniyoruz ve her yıl sonunda raporlarımızı kendilerine sunuyoruz. Maalesef Xiaomi'nin sitemize nakdi bir desteği bulunmuyor. Yıl içerisinde ufak tefek hediyeler gönderiliyor ve bunların da büyük çoğunluğunu fan buluşmalarında üyelerimize veriyoruz. Yazılı her hangi bir kaynakta teknik destek verme zorunluluğumuz yok ancak kendimizi zorunlu gibi hissediyor ve buna uygun davranmaya çalışıyoruz.

zaferturk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zafer
Cihazım
mi max 3
Meslek
işçi
Konular
11
Hocam bu konuyu müsait bir zamanda uzun bir şekilde de yazmak istiyorum ama direk sorduğunuz için kısaca cevap vereyim.

Bağımsızız ancak Xiaomi tarafından her ay düzenli olarak denetleniyoruz ve her yıl sonunda raporlarımızı kendilerine sunuyoruz. Maalesef Xiaomi'nin sitemize nakdi bir desteği bulunmuyor. Yıl içerisinde ufak tefek hediyeler gönderiliyor ve bunların da büyük çoğunluğunu fan buluşmalarında üyelerimize veriyoruz. Yazılı her hangi bir kaynakta teknik destek verme zorunluluğumuz yok ancak kendimizi zorunlu gibi hissediyor ve buna uygun davranmaya çalışıyoruz.
Değerli cantara hocam aynı zorunluluğu bende hissetmeyi ayrıca sizlerinde böyle bir zorunluluğu yok olduğunu biliyor buna saygıyı uygun görüyorum kendimde
hadi forumda anladım görmemiş yada kaile almamış olabilir bunada saygım sonsuz özel olarak da sorduğumda da cevap alamayınca böyle birşey yazdım allaha şükür ki gerek olmadan da çözüme ulaştırdım
Cevap verende sağ olsun vermeyende

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Değerli cantara hocam aynı zorunluluğu bende hissetmeyi ayrıca sizlerinde böyle bir zorunluluğu yok olduğunu biliyor buna saygıyı uygun görüyorum kendimde
hadi forumda anladım görmemiş yada kaile almamış olabilir bunada saygım sonsuz özel olarak da sorduğumda da cevap alamayınca böyle birşey yazdım allaha şükür ki gerek olmadan da çözüme ulaştırdım
Cevap verende sağ olsun vermeyende
Yanlış anlaşılmaya izin vermemek için izninizle ek bir not daha düşmek istiyorum hocam. Mesajınızı ve siteminizi forumumuzu sahiplendiğinizin bir göstergesi olarak algılıyor ve kesinlikle takdir ediyorum. Teşekkürler :)

Üst Alt