Yardım CesiumOS v3.0 ROM kurulum hk

sadecebiri

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
salih
Cihazım
elife e7
Konular
14
selamun aleyküm...

arkadaşlar bugün youtube de CesiumOS v3.0 ROMu gördüm ve telefonuma kurmak istiyorum...
şuanda cihazımda kurulu olan MIUI 12.0.2 global kararlı sürüm var. ve cihazımda twrp yüklü. romu indirip twrp üzerinden kuracağım ama diğer romlar gibi sadece .zip dosyasını atıp kurmak kadar kolay değil sanırım android 11 geçiş..
romu kurmak istediğimde iki seçenek var.
  • devices
  • devices
işin aslı bu cfw nedir ?
bende yüklü olan twrp bu recovery.img işini görmüyormu ? bu verdikleri cfw twrp mi oluyor ? kafamda saçma sapan sorular. bu işlere çok vakit ayırmadığım için konuların hızına yetişemiyorum.

CesiumOS v3.0 ROM for Redmi Note 8 Pro (Begonia)
CesiumOS v3.0 ROM Ratings:
  • System UI – 9/10
  • Inbuit Camera – 9/10
  • Multitasking – 8/10
  • VoLTE & Services – 8/10
  • PUBG Gameplay – 8/10
  • OS Boot Timing – 8/10
  • BAttery Life – 7/10
  • PE ROM Settings – 8/10
Overall we can Give 8.5/10 For CesiumOS v3.0 ROM performance

Requirements:
  • ?
  • devices ?
  • devices ?
  • (CesiumOS v3.0 ROM)
  • ( Global Variant)
  • (Indian Variant)
yeşil olarak vurguladıklarım belli. cfw olayını twrp olarak kabul edersem... sırasıyla yapmam gerekenler.
1- twp format data yapıp. daha sonra gerekli olan rom ve vendor img cihaza atıyorum.
2- ilk olarak twrp üzerinden vendor ve romu kurup reboot yapmadan. tekrar root işlemini yapıp cihazı yeniden başlatırsam nasıl bir sonuç alırım ?
Preloader Fix NoBrick ? bunu ne zaman kuracağım konusunda fikrim yok...

arkadaşlar normal de root ile birlikte orjinal romu kullanmamda ki tek sorun. görüntülü konuşurken whatshap messanger vs uygulamalarda ön kameranın ihrenç bir görüntü sergilemesi. bu sebepten dolayı ve android 11 geçmek sorunumun çözüleceği konusunda kanaatindeyim.. hatta biraz önce miui 12.0.2 yeni geçiş yaptım lakin görüntülü konuşmalarda ön kamera berbat gösteriyor...

CesiumOS v3.0 ROM kuran ve öneren arkadaşların yorumlarıda benim için önemli kurmak sorunlarımı çözermi yoksa farklı sorunlarla karşılaşırmıyım.

iyi forumlar. şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
selamun aleyküm...

arkadaşlar bugün youtube de CesiumOS v3.0 ROMu gördüm ve telefonuma kurmak istiyorum...
şuanda cihazımda kurulu olan MIUI 12.0.2 global kararlı sürüm var. ve cihazımda twrp yüklü. romu indirip twrp üzerinden kuracağım ama diğer romlar gibi sadece .zip dosyasını atıp kurmak kadar kolay değil sanırım android 11 geçiş..
romu kurmak istediğimde iki seçenek var.
  • devices
  • devices
işin aslı bu cfw nedir ?
bende yüklü olan twrp bu recovery.img işini görmüyormu ? bu verdikleri cfw twrp mi oluyor ? kafamda saçma sapan sorular. bu işlere çok vakit ayırmadığım için konuların hızına yetişemiyorum.

CesiumOS v3.0 ROM for Redmi Note 8 Pro (Begonia)
CesiumOS v3.0 ROM Ratings:
  • System UI – 9/10
  • Inbuit Camera – 9/10
  • Multitasking – 8/10
  • VoLTE & Services – 8/10
  • PUBG Gameplay – 8/10
  • OS Boot Timing – 8/10
  • BAttery Life – 7/10
  • PE ROM Settings – 8/10
Overall we can Give 8.5/10 For CesiumOS v3.0 ROM performance

Requirements:
  • ?
  • devices ?
  • devices ?
  • (CesiumOS v3.0 ROM)
  • ( Global Variant)
  • (Indian Variant)
yeşil olarak vurguladıklarım belli. cfw olayını twrp olarak kabul edersem... sırasıyla yapmam gerekenler.
1- twp format data yapıp. daha sonra gerekli olan rom ve vendor img cihaza atıyorum.
2- ilk olarak twrp üzerinden vendor ve romu kurup reboot yapmadan. tekrar root işlemini yapıp cihazı yeniden başlatırsam nasıl bir sonuç alırım ?
Preloader Fix NoBrick ? bunu ne zaman kuracağım konusunda fikrim yok...

arkadaşlar normal de root ile birlikte orjinal romu kullanmamda ki tek sorun. görüntülü konuşurken whatshap messanger vs uygulamalarda ön kameranın ihrenç bir görüntü sergilemesi. bu sebepten dolayı ve android 11 geçmek sorunumun çözüleceği konusunda kanaatindeyim.. hatta biraz önce miui 12.0.2 yeni geçiş yaptım lakin görüntülü konuşmalarda ön kamera berbat gösteriyor...

CesiumOS v3.0 ROM kuran ve öneren arkadaşların yorumlarıda benim için önemli kurmak sorunlarımı çözermi yoksa farklı sorunlarla karşılaşırmıyım.

iyi forumlar. şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
size tavsiyem note 8 pro için cfw rom yüklemeniz yönünde olacaktır.
diğer türlü cihazın brick olma ihtimali çok olası

Oyla:

sadecebiri

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
salih
Cihazım
elife e7
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
size tavsiyem note 8 pro için cfw rom yüklemeniz yönünde olacaktır.
diğer türlü cihazın brick olma ihtimali çok olası

cevap için teşekkür ederim...
recovery CFW.img böyle bir dosya indirdim. sırasıyla ne yapmam gerekiyor ?
ilk olarak cfw.img twrp üzerinden mi flashlamam gerekiyor ?

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Cihaz ile ilgili her şeyi cihazın bölümünden bulabilirsiniz ama twrp için konu bırakıyorum
detaylıca bilgi sahibi olmadan başlamayın gün bitmeden elinizde bir tuğla olabilir hocam :)
kolay gelsin

Oyla:

sadecebiri

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
salih
Cihazım
elife e7
Konular
14
Cihaz ile ilgili her şeyi cihazın bölümünden bulabilirsiniz ama twrp için konu bırakıyorum
detaylıca bilgi sahibi olmadan başlamayın gün bitmeden elinizde bir tuğla olabilir hocam :)
kolay gelsin
şuan iptal oldum clap~~ :D
yaaa bugün anlama özürlüyüm kusuruma bakmayın. hayır benim cihazım da zaten twrp var. hatta 2 saat önce yeni yazılım yükledikten sorna twpr silindi haliyle. ve ben tekrardan root işlemi gerçekleştirdim. şuan cihazımda twrp yüklü. anlamadığım nokta da burası.
şimdi verdiğin konuyu daha öncede okudum. konuya hakim olmadığımdan tam olarak durumu kavrayamadım.
sizin bana twrp yükleme linki vermenizdeki sebep bende yüklü olan twrp nin işe yaramadığı kanaatindesiniz sanırım. bende öyle düşünmeye başladım.
o yüzden sağlıklı düşünemiyorum, şuan kafamda kentsel dönüşümler daha sonra bi el atayım. konu kirliliği için üzgünüüm saygılar

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
şuan iptal oldum clap~~ :D
yaaa bugün anlama özürlüyüm kusuruma bakmayın. hayır benim cihazım da zaten twrp var. hatta 2 saat önce yeni yazılım yükledikten sorna twpr silindi haliyle. ve ben tekrardan root işlemi gerçekleştirdim. şuan cihazımda twrp yüklü. anlamadığım nokta da burası.
şimdi verdiğin konuyu daha öncede okudum. konuya hakim olmadığımdan tam olarak durumu kavrayamadım.
sizin bana twrp yükleme linki vermenizdeki sebep bende yüklü olan twrp nin işe yaramadığı kanaatindesiniz sanırım. bende öyle düşünmeye başladım.
o yüzden sağlıklı düşünemiyorum, şuan kafamda kentsel dönüşümler daha sonra bi el atayım. konu kirliliği için üzgünüüm saygılar
cfw twrp cfw rom kurulumu için gerekiyor
siz cfw olmayan bir rom kurmuşsunuz o twrp ile doğrudur kurulabilir ama riskli
cfw brick önlemi alıyor herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız yetkili hesap olmadan kurtarabilmek için farkı burda
yoksa sizin twrp de kullanılabilir ama en ufak bir hatada geçmiş olsun yetkili hesap gerekir
cfw bunun önüne geçmek için hazırlandı

Oyla:

telliogullarI

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recovery
Cihazım
note 8 pro
Konular
14
Crdroid custom rom sitesinde note 8 pro icin twrp ve cfw birlikte sunuluyor ama herseyi(sistemi,kişisel verileri,uygulama verileri ve storck recoverysiliyor. Brick onlemi aliyor bildigim kadari ile ) siliyor twrp kuruluyor. Ben fastboot mode da alip flash'a tikladim ve kuruldu sonra custom rom kurdum acildi. Bu oneriyi size verdim ve tarafimca denendi ama uygulayip uygulamama sorumlulugu size aittir, sorumluluk kabul etmem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim attigim note 8 pro icin

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201101-153021704.jpg
    Screenshot_20201101-153021704.jpg
    179,6 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20201101-153008174.jpg
    Screenshot_20201101-153008174.jpg
    257,7 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20201101-153400144.jpg
    Screenshot_20201101-153400144.jpg
    173 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_20201101-153924106.jpg
    Screenshot_20201101-153924106.jpg
    363,1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Oyla:

sadecebiri

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
salih
Cihazım
elife e7
Konular
14
cfw twrp cfw rom kurulumu için gerekiyor
siz cfw olmayan bir rom kurmuşsunuz o twrp ile doğrudur kurulabilir ama riskli
cfw brick önlemi alıyor herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız yetkili hesap olmadan kurtarabilmek için farkı burda
yoksa sizin twrp de kullanılabilir ama en ufak bir hatada geçmiş olsun yetkili hesap gerekir
cfw bunun önüne geçmek için hazırlandı
anladım şimdi olayı. reis sen diyorsun ki... cihazındaki normal twrp kaldır at. ve daha sonra cfw desteği olan bir twrp kur. oda forumda var konuları inceledim.
cfw twrp kurduktan sonra, rahat rahat costum rom yükleyebiliriz... çok güzel , hatta daha önce costum rom kurmadım brick olur yetkili hesabı ister diye uyarıları görmüştüm...
evet şimdi yapmam gereken miui den yeni bir güncelleme gelmesini beklemek o geldiğinde cihazı günceller, hali hazırdaki twrp de kalkmış olur. geçen süre zarfında costum rom android 11 iyice stabil olur. o zaman bende cfw desteği olan bir twrp kurar, costum rom kullanmaya başladım :)
hayırlısı...
çok saolun kolay gelsin

Oyla:

Serkanz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serqan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
0
1. Olarak miui destekli twrp Kurman lazım. Sonra cwf v3 flaslayip romu ve gappsi yükle daha sonra cwf uyumlu twrp flashla fastboot ile . Bu kadar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem deyim yerindeyse yag gibi akıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201102-141941_Ayarlar.png
    Screenshot_20201102-141941_Ayarlar.png
    165,6 KB · Görüntüleme: 8
Oyla:
Üst Alt