- Adım
- SERDAR
- Cihazım
- POCO X3 NFC
- Meslek
- Ev Erkeği
- Konular
- 104
ASUS x550'de aynı işlemi yapmıştım. 1TB HDD yerine SSD takıp HDD'yi DVD yerine aldım. Bu işlemi yaptıktan bir kaç ay sonra bilgisayar arızalandı ve eski haline getirerek servise gönderdim. Anakart değişikliği yapıldı. Servisten geldikten sonra yeni SSD ve yeni kızakla tekrar aynı şekilde değiştirdim Bir ay sonrasında bilgisayarım yeniden servise gitti ve anakart değişikliği yapıldı. Son servisin üzerinden 1 yıl geçti ve garanti süresi bitti. Şu an HDD yerine daha büyük depolamaya sahip bir SSD ile sorunsuz kullanıyorum. DVD kendi yerinde, kızakla HDD takma hevesinden vazgeçtim
İşin donanım kısmına baktığımızda hiç bir sorun yaratmaması gereken bu işlemle ilgili tecrübem maalesef ki bu şekilde oldu. Dolayısı ile kızakla HDD takma işlemini kimseye tavsiye etmiyorum.
Dipnot olarak benim hatam olmasına rağmen iki defa anakart değişikliği yapan ve servis işlemlerini son derece hızlı sonuçlandıran ASUS ve OUNO servislerine de teşekkür etmek de boynumun borcudur
Aynı şekilde Lenovo Z500 laptop'umda 3 yıldır kullanıyorum en ufak sıkıntı çıkmadı Sanırım markadan markaya değişiklik gösteriyor...
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.