Sohbet Cd sürücüsü yerine Hard disk takmak.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
ASUS x550'de aynı işlemi yapmıştım. 1TB HDD yerine SSD takıp HDD'yi DVD yerine aldım. Bu işlemi yaptıktan bir kaç ay sonra bilgisayar arızalandı ve eski haline getirerek servise gönderdim. Anakart değişikliği yapıldı. Servisten geldikten sonra yeni SSD ve yeni kızakla tekrar aynı şekilde değiştirdim Bir ay sonrasında bilgisayarım yeniden servise gitti ve anakart değişikliği yapıldı. Son servisin üzerinden 1 yıl geçti ve garanti süresi bitti. Şu an HDD yerine daha büyük depolamaya sahip bir SSD ile sorunsuz kullanıyorum. DVD kendi yerinde, kızakla HDD takma hevesinden vazgeçtim :)

İşin donanım kısmına baktığımızda hiç bir sorun yaratmaması gereken bu işlemle ilgili tecrübem maalesef ki bu şekilde oldu. Dolayısı ile kızakla HDD takma işlemini kimseye tavsiye etmiyorum.

Dipnot olarak benim hatam olmasına rağmen iki defa anakart değişikliği yapan ve servis işlemlerini son derece hızlı sonuçlandıran ASUS ve OUNO servislerine de teşekkür etmek de boynumun borcudur clap~~

Aynı şekilde Lenovo Z500 laptop'umda 3 yıldır kullanıyorum en ufak sıkıntı çıkmadı clap~~ Sanırım markadan markaya değişiklik gösteriyor...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

hazebe

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
oguz
Cihazım
htc
Konular
0
chorme yerine opera yi kullanmani tavsiye ederim eski bilgisayarimda bende ayni sekilde kullandim her hangi bir isi problemiyle karsilasmadim.
Lenovo G580 kullaniyordum.
hdd yi cikartip dene tekrar isinma problemi varsa islemci fanini kopmle degistir sorunu cozebilirsin bu sekilde

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
bende de hdd ve ssd ikisi bi arada var. sistemi 1,5 sene önce yeniledim şimdiye kadar sorun çıkarmadı hiç. windows 10 a geçtiğimden beri ufak ve çok anlamsız kasmalar yaşadığım oluyor oda galiba w10 dan kaynaklı. Hdd ve kasa/psu 6 yıllık onun dışında diğerleri yeni sayılır.

yaşadığım bi sorunu söyleyeyim pc yi yenilediğimde. İki tane ram almıştım birisi 8 diğeri 4 Hi-level idi markası. pc ram olarak 12 görüyor ama 8 sınırına gelince programları yetersiz ram diye kapatmaya başlıyordu 4 slot var değiştirerek dendim yinede sonuç alamadım 4 lük ram i çıkarıp açtığımda 8 gözüküyordu ve onda da 7 civarına gelince uygulamaları sırayla kapatıyordu. daha sonra sadece 4 olanı taktım pc açılıyo 4 gösteriyo ve ram izin verdiği kadar işlem yapıyordu. En son g.skill 8 lik bi ram aldım 20 gb ram ile devam ediyorum şuan. Ram i önemsemeyip ucuz almayın :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hsncnmiui hdd yi dahili değilde usb şeklinde kutu ile kullanmayı denedin mi ?

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Aynı şekilde Lenovo Z500 laptop'umda 3 yıldır kullanıyorum en ufak sıkıntı çıkmadı clap~~ Sanırım markadan markaya değişiklik gösteriyor...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Olabilir hocam. Çevremde de sıkıntısız kullanan arkadaşlarım var fakat maalesef ben böyle bir tecrübe yaşadım...

porketles

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
a
Cihazım
xiomi mi8 lite
Konular
0
Bilgisayardan anlayan arkadaşlar Bi bakar mısınız.

* Benim pc eskidiği ve yavaşladığı için hardiski söktüm yerine SSD(256gb) taktım. SSD hafızası az olduğu için de CD sürücüsünü söktüm ve dönüştürücü ile Hard diski oraya taktım. 3 senedir böyle kullanıyorum.
* Sanki bu işlemi yaptığımdan beri PC yaz kış demeden ısınıyor ve fan sürekli sesli çalışıyor.
* Kaçkere fan temizledim, macun yeniledim yok aynı.
* Geçen kaliteli macun aldım uyguladım 4 derece düşürdü. Ama hala fan çok hızlı dönüyor.
* Sizce kışın Chrome ile video izlerken fan sesinin rahatsız edici düzeyde olması normal mi?

** İşin kısası sormak istediğim CD sürücüsünün yerine Hardisk takmam Pc'nin daha fazla ısınmasını yol açar mı?

----- PC Casper Nirvana i7 3.nesil
----- Boşta işlemci sıcaklığı 49°
----- Chrome ile video izlerken 55-65° oluyor.

Yukarıdaki linkteki konuları inceleyin isterseniz. Fotoğrafta ve attığım konularda da belirtildiği üzere hdd kızağında bir tane kademeli tuş bulunmakta. Onun konumunu değiştirip deneyin. Sorununuz muhtemelen çözülecektir. Daha önce bu şekilde çözmüştüm.
Not: Başka sitelerin linkini vermek yasak ise linkleri kaldırayım...

Ekli dosyalar

• DVD caddy switch.jpg
    DVD caddy switch.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 3

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11

Yukarıdaki linkteki konuları inceleyin isterseniz. Fotoğrafta ve attığım konularda da belirtildiği üzere hdd kızağında bir tane kademeli tuş bulunmakta. Onun konumunu değiştirip deneyin. Sorununuz muhtemelen çözülecektir. Daha önce bu şekilde çözmüştüm.
Not: Başka sitelerin linkini vermek yasak ise linkleri kaldırayım...
İnceleyeyim. Teşekkürler.

CHARRİNS

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EMRE
Cihazım
Mi 11 Ultra
Konular
16
Bilgisayardan anlayan arkadaşlar Bi bakar mısınız.

* Benim pc eskidiği ve yavaşladığı için hardiski söktüm yerine SSD(256gb) taktım. SSD hafızası az olduğu için de CD sürücüsünü söktüm ve dönüştürücü ile Hard diski oraya taktım. 3 senedir böyle kullanıyorum.
* Sanki bu işlemi yaptığımdan beri PC yaz kış demeden ısınıyor ve fan sürekli sesli çalışıyor.
* Kaçkere fan temizledim, macun yeniledim yok aynı.
* Geçen kaliteli macun aldım uyguladım 4 derece düşürdü. Ama hala fan çok hızlı dönüyor.
* Sizce kışın Chrome ile video izlerken fan sesinin rahatsız edici düzeyde olması normal mi?

** İşin kısası sormak istediğim CD sürücüsünün yerine Hardisk takmam Pc'nin daha fazla ısınmasını yol açar mı?

----- PC Casper Nirvana i7 3.nesil
----- Boşta işlemci sıcaklığı 49°
----- Chrome ile video izlerken 55-65° oluyor.

Bendede Lenovo z580 var bende aynı şekilde sıkıntısız kullanıyorum ama SSD yi ben dvd yuvasına taktım yetiyor hız hiç bi sorun olmadı.
Bide eğer oyun oynamıyorsan biostan ekran kartını devre dışı bırakma seçeneği varsa kapat bende de gt630m var kapatilabiliyor ısıya faydası olur.
Isı değerleri gayet normal ama laptop için zaten.

XSoDia

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
Redmi K30
Meslek
Çok Serbest Meslek
Konular
47
kardeşim ben 6 yıldır cd bölümnde 1 tb wd 5400 rmp hdd ile hdd bölümünde 256 gb ssd ile kullanıyorum gayet stabil bazen windows 10 sürümlerinden dolayı aşırı ısı aşırı cpu kullanımı olabiliyor. senin işlemcin i7 olduğu için biraz fazla ısınabilir ayrıca kaliteli bir termal macun kullanmanı öneririm ben 6 ayda bir değiştiryorum eğer oyun oynuyorsan sene de birdefa değiştirmelisin son olarak eklemek istediğim cd sürekli güç çekmez ama hdd çeker yani hdd bağlı olduğu için anakart güç dengesi biraz hassaslaşabilir usb üzerinde şarj olan ordan güççeken cihaz ları bağlamamanını öneririm

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Bendede Lenovo z580 var bende aynı şekilde sıkıntısız kullanıyorum ama SSD yi ben dvd yuvasına taktım yetiyor hız hiç bi sorun olmadı.
Bide eğer oyun oynamıyorsan biostan ekran kartını devre dışı bırakma seçeneği varsa kapat bende de gt630m var kapatilabiliyor ısıya faydası olur.
Isı değerleri gayet normal ama laptop için zaten.
Bios menüsü çok sade. Hirbir ayar yok. Zaten gt630m ekran kartı 3 senedir aygıt yöneticisinde devre dışı. Tabi aygtıt yöneticisinden devre dışı bırakmak işe yarıyor mu bilmiyorum.
Isı değerleri uçuk değil ama fan gerçekten baya rahatsız edici düzeyde çalışıyor. Geceleri ders çalışıyorum. Gece fan sesi baya sıkıntı. Bir müddet sonra beyin sese alışıyor. Ama PCyi kapattığım an bi sessizlik çöküyor. :) Mutfakta yemek yerken açık olan davlunbazın kapandığında verdiği huzur gibi bi huzur geliyor Pc kapanınca haha--
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kardeşim ben 6 yıldır cd bölümnde 1 tb wd 5400 rmp hdd ile hdd bölümünde 256 gb ssd ile kullanıyorum gayet stabil bazen windows 10 sürümlerinden dolayı aşırı ısı aşırı cpu kullanımı olabiliyor. senin işlemcin i7 olduğu için biraz fazla ısınabilir ayrıca kaliteli bir termal macun kullanmanı öneririm ben 6 ayda bir değiştiryorum eğer oyun oynuyorsan sene de birdefa değiştirmelisin son olarak eklemek istediğim cd sürekli güç çekmez ama hdd çeker yani hdd bağlı olduğu için anakart güç dengesi biraz hassaslaşabilir usb üzerinde şarj olan ordan güççeken cihaz ları bağlamamanını öneririm
Son çare olarak sizin dediğiniz gibi yapacağım .

Üst Alt