Sohbet Cd sürücüsü yerine Hard disk takmak.

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Bilgisayardan anlayan arkadaşlar Bi bakar mısınız.

* Benim pc eskidiği ve yavaşladığı için hardiski söktüm yerine SSD(256gb) taktım. SSD hafızası az olduğu için de CD sürücüsünü söktüm ve dönüştürücü ile Hard diski oraya taktım. 3 senedir böyle kullanıyorum.
* Sanki bu işlemi yaptığımdan beri PC yaz kış demeden ısınıyor ve fan sürekli sesli çalışıyor.
* Kaçkere fan temizledim, macun yeniledim yok aynı.
* Geçen kaliteli macun aldım uyguladım 4 derece düşürdü. Ama hala fan çok hızlı dönüyor.
* Sizce kışın Chrome ile video izlerken fan sesinin rahatsız edici düzeyde olması normal mi?

** İşin kısası sormak istediğim CD sürücüsünün yerine Hardisk takmam Pc'nin daha fazla ısınmasını yol açar mı?

----- PC Casper Nirvana i7 3.nesil
----- Boşta işlemci sıcaklığı 49°
----- Chrome ile video izlerken 55-65° oluyor.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Çok büyük bir etkisi olmasa da hem SSD takmanız hemde CD/HDD dönüştürmenizin etkisi olacaktır illaki. Çünkü hem SSD nedeniyle çok daha hızlı veri aktarımı yapılıyor ve bu da ısınmaya yol açabilir. İkinci durum CD yerine HDD takarak bilgisayarın ikinci bir veri yolunu sürekli kontrol etmesi gerekiyor, CD olduğu zaman kapak açılmadıkça o veri yolu da etkisiz fakat HDD olduğu için sürekli etkin kalıyor.

Bir diğer nokta verdiğiniz ısı değerleri çok yüksek değerler değil, normal değerler diyebiliriz. Ayrıca bilgisayarın güç seçeneklerini kontrol edin, eğer Yüksek Performans modun da ise fan sürekli hızlı çalışır. İstisna işlemler yapmadıkça Dengeli yada pil tasarrufu ayarlarında kullanmak daha uygun olacaktır.

Benim PC sadece Chrome kullansam bile 60 derecenin altına düşmüyor. Tabi bir de kucağımda kullanmamın da ısıya olumsuz etkisi var.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Isınma sorununun eksta hdd ile bağlantılı olacağını sanmam. Cpu ya yük bindiren başka birşey olmalı. Video izlerken 65 sıcaklık fazla, kaliteli termal macunun ısı düşüsünde pek bir etkisi olacağını sanmam. Piyasadan ₺10 aldığım macunla da aynı değerleri aldım ₺65 aldığım Zalman'la da. Soğutucu bloğunuzda sorun olabilir yada içeride yeterli hava akışı olmaya bilir.

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
İçinizi rahat ettirecek yol HDD yi söküp kullanın hala aynı değerler çıkar ise arka planda çalışan uygulamalar hizmetleri kontrol etmek gerekir.
En kötüsü ise Casper laptoplar da iki kere gördüm birini hala kullanıyorum . İşlemciyi soğutmaya yarayan bakır levhayı anakarta sabitleyen, işlemcinin üzerine baskı yapmasını sağlayan vida yerlerinin anakarttan ayrılması o durum çok sıkıntılı.

mguldali

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
E-ticaret,Bakım pr
Konular
3
Bir fan daha takmanizi öneriyorum. Aylik olarakta toz temizliği. Bu arada chrome en cok ram yiyen tarayicidir. Az ram yiyen bir tarayici da kullanabilirsiniz.

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Isınma degerleri normal.
Crome kullanirken su sicakliga ulasiyor demissiniz ama arka planda hangi uygulamalae acik , pc ne durumda , hangi siatem var var bilmiyoruz. Yani yaptığınız sey normalde ısıyı arttirmaz. Ama eger gerekli sayida fan var ise.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
ASUS x550'de aynı işlemi yapmıştım. 1TB HDD yerine SSD takıp HDD'yi DVD yerine aldım. Bu işlemi yaptıktan bir kaç ay sonra bilgisayar arızalandı ve eski haline getirerek servise gönderdim. Anakart değişikliği yapıldı. Servisten geldikten sonra yeni SSD ve yeni kızakla tekrar aynı şekilde değiştirdim Bir ay sonrasında bilgisayarım yeniden servise gitti ve anakart değişikliği yapıldı. Son servisin üzerinden 1 yıl geçti ve garanti süresi bitti. Şu an HDD yerine daha büyük depolamaya sahip bir SSD ile sorunsuz kullanıyorum. DVD kendi yerinde, kızakla HDD takma hevesinden vazgeçtim :)

İşin donanım kısmına baktığımızda hiç bir sorun yaratmaması gereken bu işlemle ilgili tecrübem maalesef ki bu şekilde oldu. Dolayısı ile kızakla HDD takma işlemini kimseye tavsiye etmiyorum.

Dipnot olarak benim hatam olmasına rağmen iki defa anakart değişikliği yapan ve servis işlemlerini son derece hızlı sonuçlandıran ASUS ve OUNO servislerine de teşekkür etmek de boynumun borcudur clap~~

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar ve öneriler için teşekkürler.
En iyisi HDD yi söküp bir iki gün kullanayım. Hiçbir değişiklik olmazsa demek derdi başka.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek= Pcnin durumu ve kullanım tarzım:
8 yıllık PC. Yaşlandı artık. Ama piyasada sıfır satılan çoğu laptop tan iyi hala. Sadece ekran kartı kötü.
3. Nesil i7 - 16gb ddr3 - GT630M - windows 10
Oyun oynamam, Chrome'da 6-7 sekme açık video izlerken ki sıcaklık değerini verdim. Bu arada PC masada, yani hava akışı iyidir.

Son düzenleme:

hazebe

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
oguz
Cihazım
htc
Konular
0
chorme yerine opera yi kullanmani tavsiye ederim eski bilgisayarimda bende ayni sekilde kullandim her hangi bir isi problemiyle karsilasmadim.
Lenovo G580 kullaniyordum.

alpereneker

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
RedmiNote4x
Meslek
Webmaster,Graphic
Konular
26
Cevaplar ve öneriler için teşekkürler.
En iyisi HDD yi söküp bir iki gün kullanayım. Hiçbir değişiklik olmazsa demek derdi başka.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek= Pcnin durumu ve kullanım tarzım:
8 yıllık PC. Yaşlandı artık. Ama piyasada sıfır satılan çoğu laptop tan iyi hala. Sadece ekran kartı kötü.
3. Nesil i7 - 16gb ddr3 - GT630M - windows 10
Oyun oynamam, Chrome'da 6-7 sekme açık video izlerken ki sıcaklık değerini verdim. Bu arada PC masada, yani hava akışı iyidir.
Hocam güclu soğutuculardan bir tane extra olarak almalisin bende işi probleminden muzdaribim soğutucu alicam

Üst Alt