Sohbet Canon 250d vs Fujifilm xa7

Eren.yariz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
16
Ankadığım kadarıyla genelde masa başı çekim yapacaksınız. Öyleyse fuji işinizi görecektir. Üzerindeki kit lensde işinizi görür fazlasıyla. Bu lens ne kadar sessiz bilmiyorum o yüzden harici mikrofon da almanız gerekebilir. Çünkü çok ses çıkartan lenslerde odaklama sesi videoda oldukça fazla duyulabiliyor, bu gibi durumlarda da harici mikrofon çözüm oluyor.
Evet masa başı ve dışarıda da çekim yapacağım. Ultra profesyonel anlayan biri değilim. Fujide 15 45 mm kit lens var. Ama canonda alacağım lens 18 55 stm lens. Stmnin özelliği sessiz odaklama yapmasıymış. Typc girişi büyük bir kolaylık ama canon'un ele oturuşu vs daha çok içime sindi. Bir de canon'un video çekim süresi 350 dakikalarda. Ama fujinin 55 dakika. Ben böyle kararsız kaldım ve dünden bugüne canon'un üstüne 300 TL zam geldi

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Evet masa başı ve dışarıda da çekim yapacağım. Ultra profesyonel anlayan biri değilim. Fujide 15 45 mm kit lens var. Ama canonda alacağım lens 18 55 stm lens. Stmnin özelliği sessiz odaklama yapmasıymış. Typc girişi büyük bir kolaylık ama canon'un ele oturuşu vs daha çok içime sindi. Bir de canon'un video çekim süresi 350 dakikalarda. Ama fujinin 55 dakika. Ben böyle kararsız kaldım ve dünden bugüne canon'un üstüne 300 TL zam geldi

Stm olan versiyonu hiç denemedim ancak biraz önce video incelemesine baktım ses gerçekten yok gibi, bende 18-55 IS 2 versiyonu var ve video çekmek imkansız bildiğin bilim kurgu filmlerinde de ki robotların sessi gibi ses çıkartıyor. Ancak STM sürüm gerçekten tam video içinmiş.

İki cihazın arasında dağlar gibi fark yok. Sizin keyfiyetinize bağlı, Fiji markası fotoğraf kalitesi anlamında her zaman için Canondan önce tavsiye ediliyor. Onun haricinde daha kompakt ve hafif, taşımak gerektiğinde daha rahat. Birde hareketli ekranı mevcut çekim esnasında örneğin vlog yaparken harici ekrana gerek kalmadan kendi ekranını kullanabilirsiniz, ancak kanonda sabit ekran var dolayıdıyla kör çekim yaparsınız vlog esnasında.

Değer olarak dediğiniz gibi Canon markası değer kazanabilir ve satarken de peynir/ekmek gibi gidecektir.

Karar tamamen sizin görüşünüze bağlı, yoksa özellik olarak ikiside bir birini aratmaz denilebilecek kadar yakın cihazlar.

Birde video süresinin 350 dk olması imkansız geliyor bana, öyleyse bile en düşük çözünürlüktedir o kayıt. Çünkü bütün kameralarda video dosyası 4GB boyutunu geçemez. Bu 4gb boyutuna birisi 15dk sığdırıp diğeri 35dk sığdırıyorsa demektirki 35dk olan çok daha düşük kalitede kayıt yapıyordur. (video ve ses Mbps oranları bakımından.) Yani çözünürlük aynı olsada kalite farkı vardır.

Eren.yariz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
16
Stm olan versiyonu hiç denemedim ancak biraz önce video incelemesine baktım ses gerçekten yok gibi, bende 18-55 IS 2 versiyonu var ve video çekmek imkansız bildiğin bilim kurgu filmlerinde de ki robotların sessi gibi ses çıkartıyor. Ancak STM sürüm gerçekten tam video içinmiş.

İki cihazın arasında dağlar gibi fark yok. Sizin keyfiyetinize bağlı, Fiji markası fotoğraf kalitesi anlamında her zaman için Canondan önce tavsiye ediliyor. Onun haricinde daha kompakt ve hafif, taşımak gerektiğinde daha rahat. Birde hareketli ekranı mevcut çekim esnasında örneğin vlog yaparken harici ekrana gerek kalmadan kendi ekranını kullanabilirsiniz, ancak kanonda sabit ekran var dolayıdıyla kör çekim yaparsınız vlog esnasında.

Değer olarak dediğiniz gibi Canon markası değer kazanabilir ve satarken de peynir/ekmek gibi gidecektir.

Karar tamamen sizin görüşünüze bağlı, yoksa özellik olarak ikiside bir birini aratmaz denilebilecek kadar yakın cihazlar.

Birde video süresinin 350 dk olması imkansız geliyor bana, öyleyse bile en düşük çözünürlüktedir o kayıt. Çünkü bütün kameralarda video dosyası 4GB boyutunu geçemez. Bu 4gb boyutuna birisi 15dk sığdırıp diğeri 35dk sığdırıyorsa demektirki 35dk olan çok daha düşük kalitede kayıt yapıyordur. (video ve ses Mbps oranları bakımından.) Yani çözünürlük aynı olsada kalite farkı vardır.
Canon'un teknik özelliğinde 350 dakika yazıyor. Bu arada canon'un 250 modelinde ekran dönüyor ve çıkıyor. 200 d modelinde sabitti. Şu robot sesi çıkan video incelemesinin linkini atar mısınız?

dokidoki

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
bb q10
Konular
10
Dahili LP-E17 şarj edilebilir lityum-iyon pil vizörle çalışırken şarj başına yaklaşık 1630 çekim veya canlı görüntüde çalışırken yaklaşık 350 çekim sağlar.

Burada yazan 350 den mi bahsediyorsunuz acaba?
Bende 700 d mevcut 18-55 STM olmayan lens sesini eve geçince çekip paylasabilirim.

Eren.yariz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
16
Dahili LP-E17 şarj edilebilir lityum-iyon pil vizörle çalışırken şarj başına yaklaşık 1630 çekim veya canlı görüntüde çalışırken yaklaşık 350 çekim sağlar.

Burada yazan 350 den mi bahsediyorsunuz acaba?
Bende 700 d mevcut 18-55 STM olmayan lens sesini eve geçince çekip paylasabiliityum-iyon pil vizörle çalışırken şarj başına yaklaşık 1630 çekim veya canlı görüntüde çalışırken yaklaşık 350 çekim

.
Bu linkte video çekim süresi 320 dakika yazıyor. Biraz alt kısımlarda. Detaylı bilgim yok araştırdıkça öğreniyorum. Video çekim süresinden bahsediyorum, fotoğraf çekim sayfasından bahsetmiyorum. Lens sesini paylaşırsanız mutlu olurum

dokidoki

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
bb q10
Konular
10
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
kameranın kendi mikrofonundan
mi8 mikrofonundan
başka incelemeler için efs vs non efs (stm) olarak bakabilirisiniz.
320dk konusuna gelince bence o süre mümkün değil. Ekranı kapatıp sadece vizör üzerinden makineyi fotoğraf için kullandığımızda 320dk fotoğraf çekimi sunuyor diye düşünüyorum.

Eren.yariz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
16
kameranın kendi mikrofonundan
mi8 mikrofonundan
başka incelemeler için efs vs non efs (stm) olarak bakabilirisiniz.
320dk konusuna gelince bence o süre mümkün değil. Ekranı kapatıp sadece vizör üzerinden makineyi fotoğraf için kullandığımızda 320dk fotoğraf çekimi sunuyor diye düşünüyorum.
Videolar için çok teşekkür ederim. Stm lens bayağı etkili. Youtube'da içerik üretiyorum ve sessiz ortamda konuşuyorum, konuşmamın arasına bu sesler dahil olursa berbat olur. Makine fiyatları inanılmaz bir şekilde artıyor, Canon 250d dün 5300 idi şu an 5600 TL oldu. Video çekim süresi 30 dakika bile olsa benim için yeterli olur. Zaten durdurup kaydedip yeni kayıt başlarım.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
arkadaş paylaşmış odak sesi olayını fakat siz stm olan canon alırsanız dert etmenize ferek yok çünkü stm lenslerin esas özelliği sessiz olması.

aşağıda bende YouTube dan bulduklarımı ekleyim. ilk video bende olan lens

ikinci video sizin alacağınız lens

Süre olayı dediğim gibi çok imkansız görünüyor. Siz o siteye aldanmayın. Bir video maksimum 4GB olabilir o boyutada kaç dakka sığarsa. Tahminim 4k çözünğrlükte 5-10 dk ancak, tabi kalite düşürülürse 15-20dk da çekebilir.

En basiti telefonunuzdan 4k çözünürlükte bir video 5dk bir video çekin ve kaç GB boyut olduğuna bakın. Çıkan boyut fotoğraf makinesinde 2-3 misli olacaktır.

Eren.yariz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
16
arkadaş paylaşmış odak sesi olayını fakat siz stm olan canon alırsanız dert etmenize ferek yok çünkü stm lenslerin esas özelliği sessiz olması.

aşağıda bende YouTube dan bulduklarımı ekleyim. ilk video bende olan lens

ikinci video sizin alacağınız lens

Süre olayı dediğim gibi çok imkansız görünüyor. Siz o siteye aldanmayın. Bir video maksimum 4GB olabilir o boyutada kaç dakka sığarsa. Tahminim 4k çözünğrlükte 5-10 dk ancak, tabi kalite düşürülürse 15-20dk da çekebilir.

En basiti telefonunuzdan 4k çözünürlükte bir video 5dk bir video çekin ve kaç GB boyut olduğuna bakın. Çıkan boyut fotoğraf makinesinde 2-3 misli olacaktır.
Videolar için teşekkür ediyorum. Stm lens bayağı etkili. Stm olmayanda sürekli sanki klavyede yazma sesi gibi bir ses var. Video çekimi benim için önemli bu yüzden STM'den başka çare yok. Yardımınız ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim

dokidoki

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
bb q10
Konular
10
Videolar için çok teşekkür ederim. Stm lens bayağı etkili. Youtube'da içerik üretiyorum ve sessiz ortamda konuşuyorum, konuşmamın arasına bu sesler dahil olursa berbat olur. Makine fiyatları inanılmaz bir şekilde artıyor, Canon 250d dün 5300 idi şu an 5600 TL oldu. Video çekim süresi 30 dakika bile olsa benim için yeterli olur. Zaten durdurup kaydedip yeni kayıt başlarım.
Evet stm video için birebir. Diğer markalarda STM farklı bir adla yer alıyordur. 30dk dan da fazladır da 6 saati tek bataryayla zor çıkartır gibi geliyor. Fotoğraf üzerine kurulan forumlardan kullananlarla iletişime geçebilirsiniz.
Diğer arkadaşın bahsettiği 30dk olayı videokameralardan ayrılması için çıkartılmış bir zorunluluk. 30dk partlar halinde çekim yapıyor

Üst Alt