Sohbet Canon 250d vs Fujifilm xa7

Eren.yariz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
16
Bu iki model arasında takılı kaldım. Bütçem 5000 TL. Hangisini önerirsiniz veya daha iyi bu fiyat bandında önereceğiniz kamera var mı? Düşük ışıkta video çekimi iyi olmalı. Herkese hayırlı akşamlar

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Ağırlıklı olarak video çekmeyi mi düşünüyorsunuz. Eğer öyleyse yanlış şeylere bakıyorsunuz.

Her iki cihazda fotoğraf konusunda oldukça iş görecek cihazlar, fujifilm 'in fotoğraf kalitesi, ekran artısı, type c şarj girişi gibi artıları var.
Bu cihazların "Fotoğraf Makinesi" olduğunu dikkate alınız.

Eren.yariz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
16
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ağırlıklı olarak video çekmeyi mi düşünüyorsunuz. Eğer öyleyse yanlış şeylere bakıyorsunuz.

Her iki cihazda fotoğraf konusunda oldukça iş görecek cihazlar, fujifilm 'in fotoğraf kalitesi, ekran artısı, type c şarj girişi gibi artıları var.
Bu cihazların "Fotoğraf Makinesi" olduğunu dikkate alınız.
Youtubeda içerik üretiyorum. Video çekim özelliği benim için önemli. Düşük ışıkta karıncalı video vs çekmesini istemem sonuçta 5000 TL vereceğim. Diğer yandan ise fotoğraf kalitesi de benim için önemli. Sizin önereceğiniz model var mı?

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
Sadece hangi gövde diye değil, hangi lens diye bakın. Belki aradığınız lens 5000 tl dir, gövdeye para kalmaz.

Eren.yariz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
16
Sadece hangi gövde diye değil, hangi lens diye bakın. Belki aradığınız lens 5000 tl dir, gövdeye para kalmaz.
250d de 18-55 stm lens var. Fujide de 15-45 mm kit lens var. Aşırı profesyonel çekim yapmayacağım. Zaten lensten de pek anlamıyorum detaylarından. Üstünde gelen yeterli olur diye düşünüyorum. Tabii siz daha tecrübelisiniz bu konuda

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
İlk mesaj : Düşük ışıkta video çekimi iyi olmalı.
Son mesaj : Aşırı profesyonel çekim yapmayacağım.

Herkesin hayali düşük ışıkta daha iyi video çekmek. Sadece bu sebeple bir dünya paralar veriliyor. O nedenle beklentileri daha iyi hedeflemek lazım.
Ben video için öncelik verseydim öncelikle aynasız makineleri tercih ederim. Kullanımı ve odak hızı daha güçlü. Ama tabi kusursuz değil. Burada en büyük etken para. O nedenle başlangıç olarak Samsung NX300 gövde, lens olarak 16 mm f2,4 yada 30 mm f2 lensle başlarım. Bunların fiyatı max 2000 tl ye bulursunuz. Ama üretimi olmadığı için biraz bulmak zordur. Denk gelmez değil ama. Bir diğer önerim de Olympus OMD EM10 mark 2. Günde de titreşim önleyici olduğu için videoları daha sarsıntısız çekersiniz. Bu değerli bir özelliktir. Bu gövdeye de Olympus 12 mm f2 yada olympus 17 mm f1,8 lens ile başlayabilirsiniz. Eğer lensiniz zum yapsın isterseniz olympus 12 - 40 f2,8 pro lens alınabilir. Bu lens pahalıdır ama gövde ile birlikte 5000e rahatılıkla bulunur. Diğer lenslerle alırsanız size parada kalır.

Eren.yariz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
16
İlk mesaj : Düşük ışıkta video çekimi iyi olmalı.
Son mesaj : Aşırı profesyonel çekim yapmayacağım.

Herkesin hayali düşük ışıkta daha iyi video çekmek. Sadece bu sebeple bir dünya paralar veriliyor. O nedenle beklentileri daha iyi hedeflemek lazım.
Ben video için öncelik verseydim öncelikle aynasız makineleri tercih ederim. Kullanımı ve odak hızı daha güçlü. Ama tabi kusursuz değil. Burada en büyük etken para. O nedenle başlangıç olarak Samsung NX300 gövde, lens olarak 16 mm f2,4 yada 30 mm f2 lensle başlarım. Bunların fiyatı max 2000 tl ye bulursunuz. Ama üretimi olmadığı için biraz bulmak zordur. Denk gelmez değil ama. Bir diğer önerim de Olympus OMD EM10 mark 2. Günde de titreşim önleyici olduğu için videoları daha sarsıntısız çekersiniz. Bu değerli bir özelliktir. Bu gövdeye de Olympus 12 mm f2 yada olympus 17 mm f1,8 lens ile başlayabilirsiniz. Eğer lensiniz zum yapsın isterseniz olympus 12 - 40 f2,8 pro lens alınabilir. Bu lens pahalıdır ama gövde ile birlikte 5000e rahatılıkla bulunur. Diğer lenslerle alırsanız size parada kalır.
Hocam şöyle ki; hem lensi hem de makineyi ayrı ayrı almayacağım. 250d veya Fuji xa7 deki lensler bence başlangıç için işimi fazlasıyla görür diye düşünüyorum. Mağazalarda bu iki modeli canlı karşılaştıramadığım için kararsız kalıyorum. Buraya danışayım dedim, buradan da sonuç çıkmadı

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
Aynasız model olduğu için Fuji xa7 yi seç.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Ankadığım kadarıyla genelde masa başı çekim yapacaksınız. Öyleyse fuji işinizi görecektir. Üzerindeki kit lensde işinizi görür fazlasıyla. Bu lens ne kadar sessiz bilmiyorum o yüzden harici mikrofon da almanız gerekebilir. Çünkü çok ses çıkartan lenslerde odaklama sesi videoda oldukça fazla duyulabiliyor, bu gibi durumlarda da harici mikrofon çözüm oluyor.

Üst Alt