öncelik yeni MIUI sürümünü kenara koyun Android 7.x sürümünüde kenara koyalım bu cihaz için öncelikle Mediatek'ten sağlam kararlı bir kaynak kod dizisi gelmeli bu gelişme olduktan sonra diğer konular konuşulur.
Ağustos -Eylül 2016 tarihinden kalma bir yazılım (Android 7.0) MIUI 8 yada 9 ile de gelmiş olsa beni mutlu etmez ki Xiaomi bir çok cihazına Android 7.0 tabanlı MIUI 9.0 sürümü vereceğini söyledi i bu cihazlar arasında mi5/mi5s/mi Note 2 gibi kallavi cihazlar varken Mediatek gibi Sabıkalı bir SoC çözümü içeren Cihaz için bize oturup beklemek düşer yada Adam akıllı Kaynak kod ile Lineage OS derlemesini beklemek düşer .
Galaxy Nexus cihazımı bu yüzden özler oldum Stok ROM u mumla arıyorum ki hala ikinci cihaz olarak elimde ve cihazda 6.0.1 (dikkat edin 6.0 değil 6.0.1 ve işlemci tarafı artık üretilmeyen yeni sürüm çıkarmayan TI OMAP paltformu) sürümü var ve çok daha stabil yavaş olmasına rağmen.
kısacası geç gelsin ama Android 7.1.x sürümü ile gelsin birde Cell Standby gibi sorunlara çare bulsunlar benim derdim bu