Soru Bu şekilde yaparsam MIUI 11 düzgün çalışır mı?

Kingrider

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kingrider
Cihazım
Redmi Note 7 64
Meslek
Tekniker Adayı
Konular
16
Merhaba.

Şuanda pixel experience pie plus 9.0 romunu kullanıyorum. Bu roma güncelleme desteği kesildi 10 sürümü var fakat beta ve çok eksiği var o yüzden stabil olana kadar bu romda kalmaya devam edeceğim.

MIUInin de sevdiğim özellikleri var fakat uzun süredir saf android kullandığım için pek alışmamıştım. Özellikle MIUI 10da bildirimlerle ilgili sorun oluşuyordu.

Özellikle uzun süredir sürekli olarak googlenin uygulamalarını kullandığım için (rehber,telefon uygulaması gibi) MIUInin bu uygulamarına pek alışamadım. Birde tek bir yere bağlı olunca daha iyi oluyor sadece Google.

Şöyle birşey düşündüm acaba olur mu size de sormak istedim.

MIUI ile gelen takvim,rehber,telefon,mesajlar, ve diğer kullanmadığım bazı MIUI uygulamalarını (ekran kaydedici gibi) devre dışı bıraksam ya da silsem (zaten cihazın kilidi açık ve rootlu) onun yerine googlenin rehber,takvim,telefon,mesajlar uygulamalarını sistem uygulaması yapsam bu uygulamalar düzgün çalışır mı birde MIUI uygulamalarını devre dışı bıraktığım için veya sildiğim için güncelleme almada herhangi bir sorun yaşar mıyım? Ya da güncelleme gelip yüklediğimde bu sildiğim uygulamalar geri gelir mi?

Birde orjinal romda şöyle bir yazı görmüştüm bootloader kilidini açarsanız konum bulma çalışmaz tarzı bir yazı görmüştüm. O öylesine yazılmış bir yazı mi yoksa MIUI romda gerçekten bootloader kilidi açıksa telefonun konumu bulma yani uzaktan kilitleme vs. Çalışmıyor mu?

Şuanda android 10 romları eğer gözümden kaçan yoksa stabil olan galiba yok beta Alpha sürümde galiba çoğu saf android olanlar. Zaten saf android 10 sürümde olan romlar stabil olduklarında onlara geçiş yapmayı düşünüyorum.

Sizin görüşünüz nedir bu şekilde yaparsam rom düzgün çalışır mı?

Kingrider

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kingrider
Cihazım
Redmi Note 7 64
Meslek
Tekniker Adayı
Konular