Sohbet Bu şartlarda Xiaomi almam, aldırmam

radiation

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Süleyman
Cihazım
Fit band 2
Konular
3
aslında ülke olarak kendi ayağımıza sıkıyoruz. en basite indirgenmiş hali de telefon sektörü oldu. dünyada şaomi f/p ürünü fakat ucuz etin yahnisi yavan olur felsefesini de bu coğrafyanın insanları buldu ve biliyorlar bizler sadece unuttuk unutturulduk başka şeylerle algılarımızı kapattıkları için... şaomi ayfonun taklitçisidir şirket başkanı bunu dedikten sonra fanboy olmaya gerek yok kardaşlarım. elmanın samsungun gerisindedirler. ekonomimiz yetmiyor kalitelisini almaya mecburen şaomici oluyoruz hem ekonomi hem de günün gereklerini karşılayabileceğine inandırıldığımız için. bu durumu fırsat bilen kelebek etkisi çakalları da ona göre gazı verip ekonomi kuramlarıyla kan emmeye devam ediyorlar ta ki burada tüketiciye devlet erki şevkatli yüzünü satana korkunç yüzünü gösterene kadar. korkunç yüzünü sermayeyi çok ürkütmeden yapmaya çalışsa da tüketici elinde olan gücü yani sosyal medyayı kullanarak çok güzel işler yapabilir. sizleri mağdur edenleri deyim yerindeyse itin götüne sokabilirsiniz.
tabi milli üretimin olmaması tüm bu olanların ana nedenlerinden biri. şaomi elmayı taklit ettiği bir dünyada vestelin de şaomiyi taklit etmesine engel nedir? yerli milli üretim, şaomi vari bir firma ile kazan kazan ekonomisi ile türk üreticisi ve türk tüketicisi mutlu olamaz mıydı? bal gibi olurdu. en başta dediğim gibi sorun bizlerde iğne çuvaldız...

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Atar gider olsun diye yazmıyorum. Burda samimi bir ortam var. Konuşalım, başka benim gibi kim rahatsız bu durumdan görmek istiyorum.

Başka yerlerde görüyorum, "Xiaomi'yi de kaybettik", "Xiaomi oldu Xiaomi Bey" gibi yorumlar.

Xiaomi'nin kendisine bir şey olduğu yok aslında, biliyorum. Ama Türkiye özelinde açık ve net konuşmak gerekirse Xiaomi "resmi" olarak sıçtı batırdı.

Paralel ithalat devam eder, rakiplerine kıyasla uygun fiyatlar sunmaya devam ederse biz de oradan devam ederiz, ama bu Xiaomi Türkiye düzmecesiyle insanlara yutturmaya çalıştıkları düzenin fiyatlarına baktığımız zaman bizi Xiaomi'ye iten ana neden ortadan kalkmış gözüküyor.

64GB Mi A2'yi Teknosa'da 2799TL'den satmışlar. Şöyle bir fiyatlara baktım, 2988 TL'ye mesela 128GB LG V30 var LG Türkiye garantili. 2500'e G6 var. General Mobile bile aynı seviyede bir ürün önerebilir hale geldiyse düşünün rezaleti.

Mi Mix 2 satıyorlar 3499TL'ye, LG G7 ThinQ var 3928TL'ye LG Türkiye garantili var.

Dışarıdaki Xiaomi'nin fiyat performans pozisyonuna bakıp burada sanki Xiaomi aynı pozisyonda devam ediyormuş gibi rol yapmanın bir alemi yok.

Al-sat piyasasından temin ettikleri zaten fiyatı şişmiş cihazları bir de üstüne fahiş kar payı, üstüne fahiş perakendeci payları da ekleyip satarsan olacağı budur.

Ben bu düzenle bu "yetkili al-satçı" firmanın da başarılı olmasına ihtimal vermiyorum. Merkezi yerde olmayan yerlere açtıkları o iki mağazanın kirasını bile ödeyemezler uzun süre, zira marka bilinirliği olmayan Xiaomi'yi marka bilinirliği kat kat güçlü markalarla benzer fiyat seviyelerinde yüksek adetelrde satmalarına imkan yok.

Xiaomi'nin büyüme felsefesine tamamen ters bir durum. Alım gücü benzer bir şekilde düşük Hindistan'da bu fiyatlarla çıksalar bu pazar payına ulaşmaları mümkün olmazdı.
Tamam ama
örnek verdiğiniz telefon markaları (LG - GM)
ikisinide kullandım , G5 i hala kullanıyorum
ve hala Android sürümü NOUGAT
Hayalet ekran ve pil sorunları cabası
velhasıl Donanım bazan cok önemli olmuyor

Üst Alt