Yardım Bootloderi nasıl kilitleyebilirim?

SonXiaomiÖvücü

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Latest
Telefon Modeli
lavender
Bootloader Kilidi
Açık
Şuan cihaza miflashtan stock global rom attım fakat google playde BL kilidi olduğu için sertifikasız olarak görüyor cihazı ve bazı uygulamaları kullanamıyorum. Bu sebepten cihazı nasıl tekrarden lock edebilirim? XiaoMiFlash tool harici kilitleme yöntemi var mıdır? Clean flash and lock seçeneği riskli geldiği için yapamıyorum elektrik gider bağlantı kopar vs vs ozaman brick olup edl işine kalıyoruz galiba bilen aydınlatabilirse çok sevinirim.

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Rom değil bl kitlerken.
Hocam fastboot oem lock komutu evet bl kilitliyor ama bazen cihazları brick edebiliyor benim fikrimce sağlıklı bir yöntem değil. Onun yerine yukarıda Emrespect hocamın dediği gibi yapmanız sağlıklı olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rom değil bl kitlerken.

Hocam romla değil mevzu tam olarak romu atarken hata falan verse bl de kitlendiği için tekrar atma gibi bi şansımız olmuyor.
O zaman rootlu bir şekilde safetynet modülü kullanacaksınız hocam

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Şöyle olur mu hocam clean and flash yapıp sonra adb den fastboot oem lock yazsam daha güvenli olmaz mı? Sonuçta yazılımı atmış oluyor brick olma ihtimali yok ozaman?
Oem Lock Xiaomi cihazlarda risktir
Hocam fastboot oem lock komutu evet bl kilitliyor ama bazen cihazları brick edebiliyor benim fikrimce sağlıklı bir yöntem değil. Onun yerine yukarıda Emrespect hocamın dediği gibi yapmanız sağlıklı olur

O zaman rootlu bir şekilde safetynet modülü kullanacaksınız hocam
Oem Lock komutu Xiaomi ile uyumlu bir komut değil, kullanmanız cihazı brick eder.

Oyla:

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Oem Lock Xiaomi cihazlarda risktir

Oem Lock komutu Xiaomi ile uyumlu bir komut değil, kullanmanız cihazı brick eder.
Mtk cihazlarda bazen başarılı oluyor diye biliyorum ben hocam ama snapdragonda kesin brick ediyor

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Mtk cihazlarda bazen başarılı oluyor diye biliyorum ben hocam ama snapdragonda kesin brick ediyor
Doğrudur ancak alınabilecek bir risk değil bence. Çünkü işlem başarısız olmuyor, Bootloader kapanıyor ama cihaz açılmıyor. Bu daha da büyük bir sıkıntı

Oyla:
Üst Alt