Çözüldü Bootloader kilitleme hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ege914

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yok
Cihazım
yok
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Yüklü romlar TR Ve RU son sürümleri şuanki
Telefon Modeli
Mİ 9 Lite ve Mi 10
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba 2 cihazım var Mi 9 Lite (RU Romlu) birde Mi 10 (TR Romlu) ikisinide türkiyeden aldım akasya avmdeki orjinal xiaomi mağazasından. Ancak belirttiğim gibi cihazlar o ROMlarla geldiler. ben bunların ikisinede MI (Global) ROM yüklemek istiyorum. Yükledikden sonra bootloaderi tekrar geri kilitleyebilir miyim?

internette sadece çin ve global arasında geçerseniz kilitlemeyin gibi yazılar gördüm global sürümlerde sorun olmaz diyorlar ancak RU ve TR global sürüm mü bilmiyorum sonuçta çin gibi farklı ülkelere aitler... neyse sorum üstte bootloaderi globale geçince kilitleyebilirmiyim? orj halleri RU Ve TR

Not: lütfen ne olur ne olmaz açık kalsın gibi yorumlar yapmayın bilen/denemiş birisinden net cevap bekliyorum

Çözüm
İlginç bir konu olmuş... Yardım konularında genellikle az ya da eksik bilgi verilmesi kaynaklı sorun yaşanır ancak burada hem soru sahibi arkadaş hem de yardımcı olmaya çalışanlar ek bilgiler verdiği için anlaşılamamış gibi görünüyor.

Konuyu daha sonra okuyarak kendi sorusu için cevap arayacak arkadaşlarımız için sorunun cevabı :

Global cihazlarda global rom, çin cihazlarında çin rom yüklendiğinde bootloader kilidi kapatılabilir. Farklı romlarda bootloader kilidi kapatılır ise cihaz brick olacaktır.

Konu cevaplandığı ve tartışma ortamının devam etmemesi için konu yeni yorumlara kapatılmıştır.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
İlginç bir konu olmuş... Yardım konularında genellikle az ya da eksik bilgi verilmesi kaynaklı sorun yaşanır ancak burada hem soru sahibi arkadaş hem de yardımcı olmaya çalışanlar ek bilgiler verdiği için anlaşılamamış gibi görünüyor.

Konuyu daha sonra okuyarak kendi sorusu için cevap arayacak arkadaşlarımız için sorunun cevabı :

Global cihazlarda global rom, çin cihazlarında çin rom yüklendiğinde bootloader kilidi kapatılabilir. Farklı romlarda bootloader kilidi kapatılır ise cihaz brick olacaktır.

Konu cevaplandığı ve tartışma ortamının devam etmemesi için konu yeni yorumlara kapatılmıştır.

Oyla: Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt