Çözüldü Bootloader kilitleme hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ege914

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yok
Cihazım
yok
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Yüklü romlar TR Ve RU son sürümleri şuanki
Telefon Modeli
Mİ 9 Lite ve Mi 10
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba 2 cihazım var Mi 9 Lite (RU Romlu) birde Mi 10 (TR Romlu) ikisinide türkiyeden aldım akasya avmdeki orjinal xiaomi mağazasından. Ancak belirttiğim gibi cihazlar o ROMlarla geldiler. ben bunların ikisinede MI (Global) ROM yüklemek istiyorum. Yükledikden sonra bootloaderi tekrar geri kilitleyebilir miyim?

internette sadece çin ve global arasında geçerseniz kilitlemeyin gibi yazılar gördüm global sürümlerde sorun olmaz diyorlar ancak RU ve TR global sürüm mü bilmiyorum sonuçta çin gibi farklı ülkelere aitler... neyse sorum üstte bootloaderi globale geçince kilitleyebilirmiyim? orj halleri RU Ve TR

Not: lütfen ne olur ne olmaz açık kalsın gibi yorumlar yapmayın bilen/denemiş birisinden net cevap bekliyorum

Çözüm
İlginç bir konu olmuş... Yardım konularında genellikle az ya da eksik bilgi verilmesi kaynaklı sorun yaşanır ancak burada hem soru sahibi arkadaş hem de yardımcı olmaya çalışanlar ek bilgiler verdiği için anlaşılamamış gibi görünüyor.

Konuyu daha sonra okuyarak kendi sorusu için cevap arayacak arkadaşlarımız için sorunun cevabı :

Global cihazlarda global rom, çin cihazlarında çin rom yüklendiğinde bootloader kilidi kapatılabilir. Farklı romlarda bootloader kilidi kapatılır ise cihaz brick olacaktır.

Konu cevaplandığı ve tartışma ortamının devam etmemesi için konu yeni yorumlara kapatılmıştır.

Tenay23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İlhan
Cihazım
Note 9
Konular
2
Çin romunda sadece çince ve ingilizce dilleri vardır. Başka dil desteği yoktur.
Global rom sizin romlarin isminde TR ve RU yazan yerde MI yazan romdur. Geçiş yapmak için BL kilidini açmalısınız ama unutmayın bl kilidi açmak için Xiaomi serverinden izin alıyorsunuz, bu şu demektir. Sonrasında bl kilidi tekrar kilitlense bile ki bunu garanti durumu için istediğinizi varsayıyorum herhangi bir servis cihazınızın bl kilidinin açılmış olduğunu rahatlıkla tespit edebilir.

Oyla:

ege914

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yok
Cihazım
yok
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kilitlemek isteme sebebim xiaominin cihaz bul gibi servislerini kullanabilmek. garanti için sormuyorum garanti sürem geçti çoktan zaten

soruma cevap vermemişsiniz hocam bricklemeden kilitleyebiliyormuyum şimdi ru ve tryi globale geçirirsem.

Oyla:

Rakqun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Rhmn
Cihazım
Tt175
Konular
0
Kardeşim bl kilidini kilitleme ileride yazılımsal sorun bir hatayla karşılaştığında tekrar acamazsin buda cebinden yüksek miktarda para çıkması demek mesela imei için tamirci gittimde bl açık diyorum 200 liralık işlem yerine 100 lira yaptırıp hemen tekrar kullanıyorum

Oyla:

ege914

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yok
Cihazım
yok
Konular
1
arkadaşlar sorumun cevabını arıyorum sadece, teşekkürler tavsiyeleriniz için ancak sadece global rom atıp devam edicem hayatıma custom romlarla uğraşmayacağım ilerde sorun olucağını zannetmiyorum. 300-500tldense cihaz yazılım güvenliği ve servisleri benim için daha önemli. dediğim gibi sadece sorumun cevabını arıyorum. 1 soru sordum

Oyla:

Tenay23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İlhan
Cihazım
Note 9
Konular
2
ege914,
Cevap verdim ama cümlelerim uzun olunca anlamadınız sanırım.
Öncelikle garanti süreniz bitti ise BL kilidinin hiçbir önemi kalmamıştır. Bl kilidi firmanın kendi yazılımı dışında yazılım yüklenmesini önlemek ve root yapılmaması amaçlıdır.
Cihaz yazılımının cihazı bul, bulut yedekleme, eşitleme vb gibi hiçbir özelliği bl kilidinin açık kapalı olması ile ilgili değildir. Benim bl kilidim
açık hepsini sorunsuz kullanıyorum.
Asıl merak ettiğiniz cevabı sona sakladım.
Bl kilidini açıp istediğiniz gibi ister twrp ile ister fastboot ile global, eu, Pro, mix vs her uygun romu yüklersiniz.
Custom romlardan çekinmenize gerek yok.
Ben olsam global rom yerine eu, mix, oneos vb gibi kendini kanıtlamış customlara yönelirdim. Hepsi eu rom ile yapılıyor sonuçta.

Oyla:

ege914

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yok
Cihazım
yok
Konular
1
yahu soruya nasıl cevap verdiniz ben mi anlama sorunu yaşıyorum?

arkadaşlar RUS ROMDAYKEN BOOTLOADERI AÇIP GLOBAL ROMU YÜKLEDİKDEN SONRA
BOOTLOADERI GERİ KAPATIRSAM TELEFONUM BRICK OLURMU OLMAZMI

bu soruya HANİ nerede? hangi cümlenizle cevap verdiniz ikidir? türklerle ben alaşamıyorum galiba ya...

neyse arkadaşlar global foruma gittim oraya sordum ilk gelen mesaj sorumu cevapladı buyrun:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

kısca diyoki telefonunuzun orjinal romu çin değilse, istediğini kur ve sonra bootloaderi kilitle. sadece telefon çin romla fabrikadan çıktıysa problem oluyor yada telefon herhangi bir romdan çin roma geçirilirse problem oluyor.

Oyla:

Tenay23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İlhan
Cihazım
Note 9
Konular
2
Sizin anlama kabiliyetiniz ile alakalı verdiğim cevap.
1- Ben dahil hiç kimse size cevap vermek sorunuzu cevaplamak zorunda değil. Resmi fan sitesi derken servis hizmeti verildiği anlamı çıkardınız her halde
2- Anlamakta zorluk çektiğiniz bu basit meseleyi göz önüne alınca her cihaz sizin elinizde potansiyel olarak brick olacaktır.
3- Bu tavırla ancak ceza alırsınız cevap değil.

Oyla:

ege914

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yok
Cihazım
yok
Konular
1
1) sadece bir soru sordum, soruyu anlamayıp alakasız cevaplar verdiniz. o zaman cevap vermeyin insanların vaktini harcamayın. teknik servis veya resmi fan soruya cevabın yoksa verme.
2) daha soruyu anlamayan arkadaş demiş bunu, defalarca sorum bu değil dememe rağmen yine alakasız cevap veren arkadaş demiş bunu. 2 gündür bu işleri araştırıyorum sizin söylediğiniz herşeyi zaten biliyordum ve şimdi fazlasınıda biliyorum. teşekkürler
3) 2. maddedeki tavrı gösteren arkadaş demiş bunu....

Ayrıca bootloader açıkken xiaomi cihazımı bul çalışmıyor, google çalışabilir onun hakkında bir fikrim yok. ayrıca borsa appim ve yurtdışı 2 adet banka appimde çalışmıyor. banka appleri çalışacak diye birde 3. parti işlem yapıp onları gizleyemem. bunlar hep güvenlik açığı. sizin hayatınızda pek finansal yada önemli işlem olmayabilir ancak herkes sizin gibi bütün gün instagramda fotoğraf bakıp video izlemiyor.

banlayabilir adminler beni daha işim olmaz zaten

Oyla:

emisirci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ender
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
0
1) sadece bir soru sordum, soruyu anlamayıp alakasız cevaplar verdiniz. o zaman cevap vermeyin insanların vaktini harcamayın. teknik servis veya resmi fan soruya cevabın yoksa verme.
2) daha soruyu anlamayan arkadaş demiş bunu, defalarca sorum bu değil dememe rağmen yine alakasız cevap veren arkadaş demiş bunu. 2 gündür bu işleri araştırıyorum sizin söylediğiniz herşeyi zaten biliyordum ve şimdi fazlasınıda biliyorum. teşekkürler
3) 2. maddedeki tavrı gösteren arkadaş demiş bunu....

Ayrıca bootloader açıkken xiaomi cihazımı bul çalışmıyor, google çalışabilir onun hakkında bir fikrim yok. ayrıca borsa appim ve yurtdışı 2 adet banka appimde çalışmıyor. banka appleri çalışacak diye birde 3. parti işlem yapıp onları gizleyemem. bunlar hep güvenlik açığı. sizin hayatınızda pek finansal yada önemli işlem olmayabilir ancak herkes sizin gibi bütün gün instagramda fotoğraf bakıp video izlemiyor.

banlayabilir adminler beni daha işim olmaz zaten
Gönderebilirsiniz Ukala Arkadaşı

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt