Soru Bootloader kilidini kilitlemek

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
Note 8
Bootloader Kilidi
Açık
Daha öncesinde garantili redmi note 5 kullanırken istedigim gibi bootloader kilidini kitleyip kilidi acabiliyordum lakin redmi note 8 e gectim cihaz global versiyon arkasında ce sertfikası var ama imei attım imei attigim için bootloader kilidi kilitlenirse cihaz brick olurmu ?

muhammettuncer0

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
atadam
Cihazım
mi 4
Konular
3
Boot kilidini kilitlemeniz durumunda IMEI değişikliği yüzünden sadece Yetkili hesap ile geri açılabilir rom yükleme yapamazsınız IMEI düşerse tekrar atamazsınız yetkili hesabı ile önce boot kilidini açtırmak gerekiyor ki şuan 200 TL ve üzeri yetkili hesabı ile açtırma ücreti karar size kalmış umarım açıklayıcı olmuştur
Tekrar atılır chimera , ufi il edl modda eng rom işlem sonra stock rom atılır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar hepinize yardımınızdan dolayı teşekkür ediyorum kilitlemesem telefon orjinalli bozulmuş olurmu yani garanti gittim mi kabul edermi
İmei değiştirmişseniz adam bakarsa anlar şans işi.

Oyla:

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Boot kilidini kilitlemeniz durumunda IMEI değişikliği yüzünden sadece Yetkili hesap ile geri açılabilir rom yükleme yapamazsınız IMEI düşerse tekrar atamazsınız yetkili hesabı ile önce boot kilidini açtırmak gerekiyor ki şuan 200 TL ve üzeri yetkili hesabı ile açtırma ücreti karar size kalmış umarım açıklayıcı olmuştur
Cihazi brick eden sey imei değiştirmek mi yoksa cin cihaza global rom atmak mı benim cihaz global
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yetkili hesap veya box yardımı ile bootloader kilidi açılmaz. Global cihazı global romda, Çin cihazını çin Romunda bootloader kilidini kilitlerseniz brick olmaz. Ama çin cihazlar size kilidi açık geldiği için ve sizin hesabınızla bootloader kilidi açılmadığı için başvuru yapıp çin romunda 1 hafta kullanmanız gerekir. Mesela dün bir tane note 8 global romda bootloader kilitlemiş, yetkili hesapla çin romu kurduk başvuru yaptı 1 hafta bekleyecek, kilit açılınca global rom yükleyecek. Yani yazının özeti; bootloader kilitlemek sağlıklı değil riskli bir işlemdir. ama global cihazlarda kendi hesabınızla bootloader açtıysanız global romda kilitleyebilirsiniz. (sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir.)
Benim cihaz global bootloader kilidini kendim açtım ama imei değiştirdim

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Mr.Mitch MTK işlemcili cihazlarda En sağlıklı işlem imei işlemi yapılmadan önce NVRAM ve NVDATA yedeklerini almak yada aldırmaktır. bu yedekler elinizde olursa cihazınızın bootloader kilidini yeniden açabilirsiniz. Brick sebebi mtk Cihazlarda bootloader kilidini kilitlemektir. Hint yada Global cihazları global rom yüklerken bootloader kilidini kilitlerseniz cihaz brick olmaz açılır. Ama çin model cihaza global rom yüklerken bootloader kilitleseniz brick olacaktır. bahsettiğim yedekler olmadığı içinde bootloader kilidi bir daha açılmayacak ve çin romunda kalacaktır.

Oyla:

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Mr.Mitch MTK işlemcili cihazlarda En sağlıklı işlem imei işlemi yapılmadan önce NVRAM ve NVDATA yedeklerini almak yada aldırmaktır. bu yedekler elinizde olursa cihazınızın bootloader kilidini yeniden açabilirsiniz. Brick sebebi mtk Cihazlarda bootloader kilidini kilitlemektir. Hint yada Global cihazları global rom yüklerken bootloader kilidini kilitlerseniz cihaz brick olmaz açılır. Ama çin model cihaza global rom yüklerken bootloader kilitleseniz brick olacaktır. bahsettiğim yedekler olmadığı içinde bootloader kilidi bir daha açılmayacak ve çin romunda kalacaktır.
Benim cihaz snapdragon islemcili ama ayni sey gecerlimi ?

Oyla:
Üst Alt