Yakın bir arkadaşım garantili xiaomi mi 10t pro yanlış rom atması sonucu telefonu brick olmuştu. Bir aylık telefonu doğrudan genpa garanti servisine vermişti Bursa'da. Hiç sıkıntı yaşamadan cihaza yazılım atıp göndermişler. Oradaki teknisyen arkadaşa, ben garanti dışı kalır sanmıştım ama sıkıntı çıkarmadınız diye sorunca,
Teknisyen vatandaş, bizler kilidinin açık olduğunu fark ettik, yazılım atmaya çalıştığınızı da, fakat cihaz işlem geçmişinde root işlemi görmediği için ve işlemci frekans değerleri ile oynanmadığı için xiaomi politikasına göre garanti dahilinde, BL kilidi açmak sorun çıkartmaz, root atıp üçüncü parti uygulamalar ile, cihaza işlemci, gpu overclock hız aşırtma uygulayıp, fiziksel verilen zararlar garanti dışıdır denmiş.
Bu teze göre, BL kilidi açılan cihazların garanti durumu hem olumlu hem olumsuzdur. Bl kilidini sırf yazılım atmak için kullanıyor iseniz xiaomi'ye göre sorun yok gibi görünüyor. Lakin işlemci frekansı yada görüntü birimi frekansı ile oynar iseniz xiaomi olumlu bir tutum haklı olarak sergilemiyor gibi.