Yardım Bootloader kilidini açmak sorun yaratır mı?

BahadirHan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Redmi Note 6PRO
Konular
19
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Rom
Telefon Modeli
Redmi Note 6 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Bootloader kilidini açmak sorun yaratır mı?

yasinbey42

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
Lg g4
Konular
0
Ben xiaomi note 8 kullanıyorum. Ben de rom yüklemek için bootloader kilidi açıcam FAKAT telefonum garantili. Acaba kilidi açıp sonra tekrar kilitlersen garanti dışına çıkma durumu iptal olur mu?
Cihazda gelen romu kurup yukleyin. Lock yapın. Sıkıntı olmaz.

Oyla:

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Sıkıntı olmaz garantiye locklayıp gönderebilirsiniz

Bu konu hakkında emin misiniz? Kendiniz bu şekilde garantiye göndererek deneyimlediniz mi? Yok ise lütfen yanlış yönlendirmeyelim.

Alıntı: cantara
KVK ve Genpa servislerinde yetkili hesap mevcut. Bu hesaplar ile Mi Hesapları ile yapılan başvurular, işlemler, IMEI ve Seri Numaraları üzerinden kilitlerin açılıp açılmadığı vs gibi tüm işlemler ve geçmiş kontrol edilebilir. Kontrolün yapılıp yapılmaması ise cihazla ilgilenen teknikerin inisiyatifinde. Yani kesin olarak kilidi kapattım artık garanti dahili denmesi mümkün değil.

Oyla:

Troublesome

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Note 10 Lite
Konular
1
Yakın bir arkadaşım garantili xiaomi mi 10t pro yanlış rom atması sonucu telefonu brick olmuştu. Bir aylık telefonu doğrudan genpa garanti servisine vermişti Bursa'da. Hiç sıkıntı yaşamadan cihaza yazılım atıp göndermişler. Oradaki teknisyen arkadaşa, ben garanti dışı kalır sanmıştım ama sıkıntı çıkarmadınız diye sorunca,

Teknisyen vatandaş, bizler kilidinin açık olduğunu fark ettik, yazılım atmaya çalıştığınızı da, fakat cihaz işlem geçmişinde root işlemi görmediği için ve işlemci frekans değerleri ile oynanmadığı için xiaomi politikasına göre garanti dahilinde, BL kilidi açmak sorun çıkartmaz, root atıp üçüncü parti uygulamalar ile, cihaza işlemci, gpu overclock hız aşırtma uygulayıp, fiziksel verilen zararlar garanti dışıdır denmiş.

Bu teze göre, BL kilidi açılan cihazların garanti durumu hem olumlu hem olumsuzdur. Bl kilidini sırf yazılım atmak için kullanıyor iseniz xiaomi'ye göre sorun yok gibi görünüyor. Lakin işlemci frekansı yada görüntü birimi frekansı ile oynar iseniz xiaomi olumlu bir tutum haklı olarak sergilemiyor gibi.

Son düzenleme:
Oyla:

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
166
Hocam böyle bir şey yok saçmalamayın ve tecrübe etmediğiniz şeyide başkasına önermeyin.
Teknik servisler sizin kilit açılmadığını görebiliyor siz isterseniz kapatın her türlü tespit yapıliyor

Oyla:
Üst Alt