Çözüldü Bootloader kilidim açıktı hatalı ROM kurulması sonucu kilit kapandı

Afflictus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global v12.0.4
Telefon Modeli
Redmi Note 9
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba, birkaç gün önce telefonum cebimden düştü ve telefon açıldıktan 10-15 saniye sonra kendini yeniden başlatıp duruyordu. Sorunun yazılımsal olmasını umarak güncel bir stock global rom ile temiz bir kurulum yapmak istedim. Romu MiFlash aracılığı ile kurdum, mi kilidim açıktı. Fakat sebebini anlamadığım bir şekilde rom kurulumu bittikten sonra telefon recovery menüye attı, yeniden başlattığımda bootloop sorunu ortaya çıkıyor. Fastboot arayüzüne ulaşabiliyorum fakat bu sefer mi kilidim (bootloader kildi) gittiği için izin vermiyor kuruluma. MiUnlock uygulamsı ile kilidimi açmak istedim fakat fotoğraftaki uyarıyı veriyor. Ayrıca MiFlash ile başka bir rom yüklemek istediğimde 2. fotoğraftaki uyarıyı veriyor. Bootloaderı bir türlü tekrar açamadım. Ne yapabilirim? (telefon yutdışı cihazı)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Çözüm
Merhaba, birkaç gün önce telefonum cebimden düştü ve telefon açıldıktan 10-15 saniye sonra kendini yeniden başlatıp duruyordu. Sorunun yazılımsal olmasını umarak güncel bir stock global rom ile temiz bir kurulum yapmak istedim. Romu MiFlash aracılığı ile kurdum, mi kilidim açıktı. Fakat sebebini anlamadığım bir şekilde rom kurulumu bittikten sonra telefon recovery menüye attı, yeniden başlattığımda bootloop sorunu ortaya çıkıyor. Fastboot arayüzüne ulaşabiliyorum fakat bu sefer mi kilidim (bootloader kildi) gittiği için izin vermiyor kuruluma. MiUnlock uygulamsı ile kilidimi açmak istedim fakat fotoğraftaki uyarıyı veriyor. Ayrıca MiFlash ile başka bir rom yüklemek istediğimde 2. fotoğraftaki uyarıyı veriyor. Bootloaderı bir türlü...

Kmkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kmkk
Cihazım
Note 13 pro+ 5g
Konular
4
Merhaba, birkaç gün önce telefonum cebimden düştü ve telefon açıldıktan 10-15 saniye sonra kendini yeniden başlatıp duruyordu. Sorunun yazılımsal olmasını umarak güncel bir stock global rom ile temiz bir kurulum yapmak istedim. Romu MiFlash aracılığı ile kurdum, mi kilidim açıktı. Fakat sebebini anlamadığım bir şekilde rom kurulumu bittikten sonra telefon recovery menüye attı, yeniden başlattığımda bootloop sorunu ortaya çıkıyor. Fastboot arayüzüne ulaşabiliyorum fakat bu sefer mi kilidim (bootloader kildi) gittiği için izin vermiyor kuruluma. MiUnlock uygulamsı ile kilidimi açmak istedim fakat fotoğraftaki uyarıyı veriyor. Ayrıca MiFlash ile başka bir rom yüklemek istediğimde 2. fotoğraftaki uyarıyı veriyor. Bootloaderı bir türlü tekrar açamadım. Ne yapabilirim? (telefon yutdışı cihazı)
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
bu videodaki yöntemle bl kilidini açmayı deneyin ve tekrardan rom yükleyin (rom yüklemeyi başlatmadan önce sağ alt kısımdaki seçeneklerden clean all seçeneğini seçin)

Oyla: Çözüm

Afflictus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu videodaki yöntemle bl kilidini açmayı deneyin ve tekrardan rom yükleyin (rom yüklemeyi başlatmadan önce sağ alt kısımdaki seçeneklerden clean all seçeneğini seçin)

Allah razı olsun hocam yükleyebildim romu şimdi. Fakat Telefon açılırken redmi ekranındayken aşağıya bıraktığım fotoğraftaki gibi yazı çıkıyor orada yazdığı gibi power tuşuna basarak devam ediyorum bir sıkıntı teşkil eder mi ve şuan sıfır kurulum yaptığım için google hesabımı bağlamaya çalışırken sunuculara bağlanmaya çalışırken hata oluştu diyor. Imei gittiği için mi yapıyor bunu acaba bilginiz var mıdır?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Oyla:

ahmet6680

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
redmi note 8
Konular
0
Fix DM verify ile düzelir, yada güncelleme ile düzeliyor.

Oyla:

Kmkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kmkk
Cihazım
Note 13 pro+ 5g
Konular
4
Allah razı olsun hocam yükleyebildim romu şimdi. Fakat Telefon açılırken redmi ekranındayken aşağıya bıraktığım fotoğraftaki gibi yazı çıkıyor orada yazdığı gibi power tuşuna basarak devam ediyorum bir sıkıntı teşkil eder mi ve şuan sıfır kurulum yaptığım için google hesabımı bağlamaya çalışırken sunuculara bağlanmaya çalışırken hata oluştu diyor. Imei gittiği için mi yapıyor bunu acaba bilginiz var mıdır?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Güç tuşuna basmassanız tekrar yeniden başlar, basarsanız açılır ve bir sorun teşkil etmez, telefona güncelleme geldiyse yapın ve tekrar ayarlar > ek ayarlar > hesaplar ve senkronizasyon kısmından Google hesabı eklemeyi deneyin

Oyla:

Afflictus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
4
Fix DM verify ile düzelir, yada güncelleme ile düzeliyor.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben de şimdi çözdüm o sorunu. Çözüm arayan arkadaşlar için: linkteki dosyayı indirdikten sonra fastbootu açın ve şu komutu yazın: fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img

Şimdi tek sorunum kaldı: google'a bağlanamıyorum. Imei atsam düzelir mi net bilgisi olan varsa cevap verirse mutlu olurum. Eğer çözüm bu değilse boş boşuna imei parası vermek istemem. Google ile yaşadığım sorun şu:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güç tuşuna basmassanız tekrar yeniden başlar, basarsanız açılır ve bir sorun teşkil etmez, telefona güncelleme geldiyse yapın ve tekrar ayarlar > ek ayarlar > hesaplar ve senkronizasyon kısmından Google hesabı eklemeyi deneyin
denedim üstad fakat "there was a problem communicating with Google servers" hatası veriyor. Bir önceki mesajımda fotoğraf bıraktım hata ile ilgili

Oyla:

Kmkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kmkk
Cihazım
Note 13 pro+ 5g
Konular
4
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben de şimdi çözdüm o sorunu. Çözüm arayan arkadaşlar için: linkteki dosyayı indirdikten sonra fastbootu açın ve şu komutu yazın: fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img

Şimdi tek sorunum kaldı: google'a bağlanamıyorum. Imei atsam düzelir mi net bilgisi olan varsa cevap verirse mutlu olurum. Eğer çözüm bu değilse boş boşuna imei parası vermek istemem. Google ile yaşadığım sorun şu:
Telefona yeni bir Google play sistem güncellemesi varmı kontrol edebilir misiniz

Oyla:

Afflictus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
4
Telefona yeni bir Google play sistem güncellemesi varmı kontrol edebilir misiniz
onu nerden kontrol edebilirim hocam, bir yer buldum fakat orası da sunucuya bağlanamıyor hatası verdi

Oyla:

Kmkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kmkk
Cihazım
Note 13 pro+ 5g
Konular
4
Ayarlara girdikten sonra güvenlik durumu sekmesi var orda olması gerek

Yeni bir güncelleme varsa yapın yoksa
bu video ile çözmeye çalışın. Gene olmazsa farklı bir bölgenin romunu yada daha yeni yada daha eski bir romu yükleyin

Oyla:

Afflictus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
4
Ayarlara girdikten sonra güvenlik durumu sekmesi var orda olması gerek

Yeni bir güncelleme varsa yapın yoksa
bu video ile çözmeye çalışın. Gene olmazsa farklı bir bölgenin romunu yada daha yeni yada daha eski bir romu yükleyin
Deniycem hocam, eğer eski bir roma geçmek istersem dikkat etmem gereken bir şey var mı. Recovery menüden wipe data yapıp o şekilde eski romdan yeni roma geçmiştim. Yine aynısını mı yapmalıyım?

Oyla:
Üst Alt