Yardım Bootloader kilidi ve SafetyNet

Pukiii

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Kemal
Cihazım
Note 8 Pro 64GB
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Arkadaşlar merhaba, telefonum global modeldir. Bootloader kilidi açıktır. IMEI tamir işlemi yapılmamıştır. Geçen gün global MIUI 12 kullanırken, Google Play Store'den SafetyNet testi indirdim ve cts profile başarısız oldu. Fastboot yolu ile MIUI 11 e android 9 a döndüm. (Global versiyon) Fakat aynı testi yine yaptığımda aynı sorun olduğunu keşfettim. Yine aynı yöntemle Avrupa romu yükledim ve sorun aynı. (Hiç bir türlü yazılıma müdahale etmedim, ne root ne twrp). Şimdi size sorum şu arkadaşlar sizde de aynı durum oluyor mu ? Olmuyorsa neler yapabilirim. Teşekkürler.

Pukiii

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Kemal
Cihazım
Note 8 Pro 64GB
Meslek
Öğrenci
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
EdExposed ve Hidden Core Module kullanarak çözebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat cihazım rootsuz ve twrpsiz halde bu testten kalıyor. Bir de dediğiniz modüllerin kurulumu için forumda bir rehber varmıdır? Ben bulamadım. Varsa linkini atabilirmisiniz?

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Arkadaşlar merhaba, telefonum global modeldir. Bootloader kilidi açıktır. IMEI tamir işlemi yapılmamıştır. Geçen gün global MIUI 12 kullanırken, Google Play Store'den SafetyNet testi indirdim ve cts profile başarısız oldu. Fastboot yolu ile MIUI 11 e android 9 a döndüm. (Global versiyon) Fakat aynı testi yine yaptığımda aynı sorun olduğunu keşfettim. Yine aynı yöntemle Avrupa romu yükledim ve sorun aynı. (Hiç bir türlü yazılıma müdahale etmedim, ne root ne twrp). Şimdi size sorum şu arkadaşlar sizde de aynı durum oluyor mu ? Olmuyorsa neler yapabilirim. Teşekkürler.
Bootloader kilidi açık cihazda cts profile başarısız olur zaten hocam. Çözüm yolları var ben root attim magiski gizle bölümüne gelip Google play servisi ve Google playi seçtim yeniden başlattım cihazı cts profilden geçti. Netflix hesabımı kullanabildim. Hangi yol kolay geliyorsa onu seçip yapın hocam :) Hepsinde root şart diye biliyorum ek modül falan yüklemeden dediğimi yaparak aşabilirsiniz sorunu.
Hiçbir şey bilmediğinizi varsayarak anlatayım.

Cihaza twrp kurup install veya yükle bölümüne gelip magisk 20.4 zipi flaşliyorsunuz. Telefonu açınca magisk uygulaması geliyor rootu yonetmenize yarayan bir uygulama bu. Uygulamayı açıp ayarlara girin magisk hide yazan şeyi tikleyin uygulamayı kapatıp açın. Ayarlar menüsünün üstünde magisk hide menüsü gelmiş olacak ona girip Google play hizmetlerini tikleyin, 3 noktaya basıp sistem uygulamalarini görüntüle deyin. Google playi bulup seçin. Buraya kadar tamamsa ayarlardan Google playın güncellemesini kaldırın. Google playe girip ayarlardan play store sürümüne dokunun ekrana yazı çıkacak "Google play güncellemesi en kısa sürede indirilip yüklenecek" gibi. Bekleyin guncelleyince telefonu yeniden başlatıp Google Play'de arayın Netflix diye. Eğer çıkıyorsa tamamdır çıkmıyorsa tekrar güncellemeyi kaldırıp yükleyin.

Son düzenleme:
Oyla:

Pukiii

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Kemal
Cihazım
Note 8 Pro 64GB
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Bootloader kilidi açık cihazda cts profile başarısız olur zaten hocam. Çözüm yolları var ben root attim magiski gizle bölümüne gelip Google play servisi ve Google playi seçtim yeniden başlattım cihazı cts profilden geçti. Netflix hesabımı kullanabildim. Hangi yol kolay geliyorsa onu seçip yapın hocam :) Hepsinde root şart diye biliyorum ek modül falan yüklemeden dediğimi yaparak aşabilirsiniz sorunu.
Hiçbir şey bilmediğinizi varsayarak anlatayım.

Cihaza twrp kurup install veya yükle bölümüne gelip magisk 20.4 zipi flaşliyorsunuz. Telefonu açınca magisk uygulaması geliyor rootu yonetmenize yarayan bir uygulama bu. Uygulamayı açıp ayarlara girin magisk hide yazan şeyi tikleyin uygulamayı kapatıp açın. Ayarlar menüsünün üstünde magisk hide menüsü gelmiş olacak ona girip Google play hizmetlerini tikleyin, 3 noktaya basıp sistem uygulamalarini görüntüle deyin. Google playi bulup seçin. Buraya kadar tamamsa ayarlardan Google playın güncellemesini kaldırın. Google playe girip ayarlardan play store sürümüne dokunun ekrana yazı çıkacak "Google play güncellemesi en kısa sürede indirilip yüklenecek" gibi. Bekleyin guncelleyince telefonu yeniden başlatıp Google Play'de arayın Netflix diye. Eğer çıkıyorsa tamamdır çıkmıyorsa tekrar güncellemeyi kaldırıp yükleyin.
Teşekkür ederim fakat sorunum çözülmedi. Dediğiniz her şeyi yaptım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle örnek vereyim. Bu sefer komple hata alıyorum. Sadece cts bile değil

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-09-01-36-49-236_org.freeandroidtools.safetynettest.jpg
    Screenshot_2020-08-09-01-36-49-236_org.freeandroidtools.safetynettest.jpg
    164,9 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2020-08-09-01-37-21-105_com.atominvention.rootchecker.jpg
    Screenshot_2020-08-09-01-37-21-105_com.atominvention.rootchecker.jpg
    185,3 KB · Görüntüleme: 20
Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Teşekkür ederim fakat sorunum çözülmedi. Dediğiniz her şeyi yaptım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle örnek vereyim. Bu sefer komple hata alıyorum. Sadece cts bile değil
Netflix çıkıyor mu Google Play'de? Bu arada safety net testini magisk içinden yapabilirsiniz hemen ana ekranda bulunuyor.

Oyla:

Pukiii

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Kemal
Cihazım
Note 8 Pro 64GB
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Netflix çıkıyor mu Google Play'de? Bu arada safety net testini magisk içinden yapabilirsiniz hemen ana ekranda bulunuyor.
Cevabınız için teşekkür ederim. SafetyNet testi magiskde geçiyor. Fakat geçse bile diğer tüm test uygulamalarından kalıyor. Mesela Netflix Google playda gözükmüyor. McDonald's uygulaması hata veriyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-09-12-25-00-339_com.android.vending.jpg
    Screenshot_2020-08-09-12-25-00-339_com.android.vending.jpg
    378,8 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2020-08-09-08-30-46-606_com.mcdonalds.mobileapp.jpg
    Screenshot_2020-08-09-08-30-46-606_com.mcdonalds.mobileapp.jpg
    216,9 KB · Görüntüleme: 14
Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Cevabınız için teşekkür ederim. SafetyNet testi magiskde geçiyor. Fakat geçse bile diğer tüm test uygulamalarından kalıyor. Mesela Netflix Google playda gözükmüyor. McDonald's uygulaması hata veriyor
Google play ile Google play hizmetlerinin verisini silip tekrar bakın gelmediyse 1 kere daha silin gelmesi lazım. Mi 9t pro ve note 6 pro da bu işlemle geçirdim.

Oyla:

Pukiii

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Kemal
Cihazım
Note 8 Pro 64GB
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Google play ile Google play hizmetlerinin verisini silip tekrar bakın gelmediyse 1 kere daha silin gelmesi lazım. Mi 9t pro ve note 6 pro da bu işlemle geçirdim.
Toplamda 6 kez sildim hocam hala olmuyor. Siz McDonald's uygulamasına giriş yapabiliyor musunuz peki ?

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Toplamda 6 kez sildim hocam hala olmuyor. Siz McDonald's uygulamasına giriş yapabiliyor musunuz peki ?
Şu anda telefonum serviste fakat abimin telefonunda akşam deneyeceğim sizin için hocam. Mı 9t pro dediğim abimin cihazı. Hatta yapabilirsem video da çekerim.

Oyla:
Üst Alt