Soru Bootloader Kilidi Açık Olursa Ne olur ?

Strox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi Not 8
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global 12.0.3.0
Telefon Modeli
Redmi not 8
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle selamun aleyküm ben askere gideceğim ve benim cihaz rootlu bootloader kilidi açık aileme vereceğim için onlarda pek anlamadıkları için ben komple telefonu sıfırlayıp normal telefonmuş gibi vermek istiyorum daha önce eu Çin vb rom atmadım tek attığım rom global rom oda twrp sonrası wipe yaptığım için içindeki sürüm silindiği için ben şimdi bu sürümle bootloader kilidini kapatsam sorun olur mu veya açık kalsa bankacılık ile ilgili bir sorunlarla karşılaşabilirlermi çok merak ettiğim için soruyorum ve endişeliyim bunun için.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-02-09-12-01-32-868_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-02-09-12-01-32-868_com.android.settings.jpg
    245,8 KB · Görüntüleme: 40

Strox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi Not 8
Konular
4
anladım hocam fakat ben sonradan imei felan attırmadım biraz araştırma yaptım sonradan imei atılmışsa gidebilir diyorlar ben imei felan attırmadım kendi orjinal imeisi
kusura bakmayın hocam rahatsız ediyorum ama böyle düşünüp diye bilme ihtimaliniz varmı diye böyle bir soru sordum ? Stoya

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Strox, İmei atılmadı ise hiç sorun olmaz hard reset atıp kullanın telefonu hiç bir şey olmaz.

Oyla:

Metin95

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Metin
Cihazım
note12 pro 5g
Konular
2
hocam merhaba
bootloader kilidim açık global rom yüklü cihaz redmi note 12 pro 5g İMEİ atılmadı bankacılık işlemlerinde vs. sorun olur mu çok uygulama yüklemiyorum standart bir kullanımım var

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
hocam merhaba
bootloader kilidim açık global rom yüklü cihaz redmi note 12 pro 5g İMEİ atılmadı bankacılık işlemlerinde vs. sorun olur mu çok uygulama yüklemiyorum standart bir kullanımım var
Tek sıkıntı bazı bankacılık uygulamalarının bootloader kilidinin açık olduğunu fark edip açılmaması olabilir. Her bankacılık uygulamasında olmuyor bu, nadiren yapanlar var.

Root olması da olduğu için sıkıntı yaratmaz. Bilmediğiniz, güvenilmez uygulamalara root yetkisi vermezseniz; güvensiz modüller kurmazsanız root var diye de güvenlik sıkıntısı çekmezsiniz.

Oyla:

Metin95

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Metin
Cihazım
note12 pro 5g
Konular
2
Tek sıkıntı bazı bankacılık uygulamalarının bootloader kilidinin açık olduğunu fark edip açılmaması olabilir. Her bankacılık uygulamasında olmuyor bu, nadiren yapanlar var.

Root olması da olduğu için sıkıntı yaratmaz. Bilmediğiniz, güvenilmez uygulamalara root yetkisi vermezseniz; güvensiz modüller kurmazsanız root var diye de güvenlik sıkıntısı çekmezsiniz.
hocam sorundan kastım banka hesaplarına erişme çalınma v.s. gibi demek istedim ama sanırım sorun yaratmaz değil mi

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
hocam sorundan kastım banka hesaplarına erişme çalınma v.s. gibi demek istedim ama sanırım sorun yaratmaz değil mi
Yazdım zaten hocam. Siz sıkıntılı bir uygulama/modüle erişim vermediğiniz sürece BL kilidinin kapalı olmasıyla aynı olur.

Oyla:

Metin95

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Metin
Cihazım
note12 pro 5g
Konular
2
Yazdım zaten hocam. Siz sıkıntılı bir uygulama/modüle erişim vermediğiniz sürece BL kilidinin kapalı olmasıyla aynı olur.
yok hocam inat boxtan başka internetten apk indirmiyorum geri kalan hep google playden

Oyla:
Üst Alt