Soru Bootloader açmalı mıyım

MamiMustiSaydam1903

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Mustafa
Cihazım
Poco F5 Pro, MI
Meslek
Grafiker
Konular
25
İki sorum var.

1⃣ Bootloader'ı açmalı mıyım sizce? HyperOS 2 ile bu özelliğin kaldırılacağını söylüyorlar. ( Aralık 2024 de gelecek diyorlar)

Çünkü yaklaşık 7 yıl bir telefon kullandım. Örneğin eski MI 8 (dipper).
İlk 3 yıl MIUI kullandım. MIUI 12.5 ve Android 11'in MI 8 (dipper) için gelmeyeceğini öğrendiğimde sinirlendim ve custom rom olan (EvolutionX) yükledim. Şimdi cihaz hala çalışıyor ve gecikme yok, ancak pil bitti, 4 saatlik bir pil ömrü var, çok ısınıyor.

Şu anda Poco F5 Pro (mondarian) (Global HyperOS 1.0.10.0 UMNMIXN) kullanıyorum.
Telefonun güncellemeleri biter, yavaşlamaya başlarsa (4-5 sene) veya HyperOS tan sıkılırsam önceden sormayı düşündüm.

2⃣ Bootloader'ı açtığınızda telefon fabrika ayarlarına sıfırlanıyor mu? Bilmiyorum çünkü önceki telefonumu ikinci el olarak satın aldım ve kilidi açıktı

flankes21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Omer
Cihazım
Note 8 pro
Konular
12
Her şey sıfırlanır. Eğer telefon kurcalamayi seviyorsan bootlader kilidini açmalısın onun dışında ekstrem şeyler dışında işine yaramıyor

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
İki sorum var.

1⃣ Bootloader'ı açmalı mıyım sizce? HyperOS 2 ile bu özelliğin kaldırılacağını söylüyorlar. ( Aralık 2024 de gelecek diyorlar)

Çünkü yaklaşık 7 yıl bir telefon kullandım. Örneğin eski MI 8 (dipper).
İlk 3 yıl MIUI kullandım. MIUI 12.5 ve Android 11'in MI 8 (dipper) için gelmeyeceğini öğrendiğimde sinirlendim ve custom rom olan (EvolutionX) yükledim. Şimdi cihaz hala çalışıyor ve gecikme yok, ancak pil bitti, 4 saatlik bir pil ömrü var, çok ısınıyor.

Şu anda Poco F5 Pro (mondarian) (Global HyperOS 1.0.10.0 UMNMIXN) kullanıyorum.
Telefonun güncellemeleri biter, yavaşlamaya başlarsa (4-5 sene) veya HyperOS tan sıkılırsam önceden sormayı düşündüm.

2⃣ Bootloader'ı açtığınızda telefon fabrika ayarlarına sıfırlanıyor mu? Bilmiyorum çünkü önceki telefonumu ikinci el olarak satın aldım ve kilidi açıktı
garanti bittiyse ve cihazı da sıfırlarsan sorun olmayacaksa bence açmalısın açık dursun hiçbirşey yüklemezsen twrp custom rom vs kapalı veya açık olması sana hiçbir yarar saglamaz ama cihaz bir gün sistemsel sorun yaşar açılmazsa içinde dosyaların vs varsa kurtarmak için açık olması şart o anda açamazsın cünkü cihaz sıfırlanır elinden de rom yükleme gibi işlemler geliyorsa şu anda değil ileride işine yarayacaktır maddi olarak da kar a geçebilrisin

Üst Alt