Soru Bootlader Kilidi Kapatmak

Kur.Yzb

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi
Konular
10
Herkese merhabalar,
Kıymetli kardeşlerim Geçen ay Note 8 pro cihazımı kardeşime verdim. Kendime Mi 10 t pro yurtiçi 8/256 cihaz aldım. Global romda şarj yediğini gördükten sonra malum Endonezya rom atarak hem şarj hemde MIUI uygulamalarını geri getirdim. Global rom neden ise aynı stabil kullanımda daha çok şarj yerken Endonezya daha verimli oluyor. Gelelim konumuza garantili cihaz almıştım. Bootloader kilidini açtık, Ancak ben bu bootloader kilidini geri nasıl kaparım. Bazı arkadaşlarım orijinal romu ne ise globa ise global yükleyip mi flashda clean all and lock seçeneği ile kapatabilecegimi söyledi. Ama Endonezya stock romunda denesem brick olurmu illa global roma geri dönmelimiyim.
Saygılar selamlar iyi günler dilerim

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.322
Sorun olmaz lock ile rom yükleyerek kapatabilirsiniz. Yada fastboot oem lock ile de olacaktır. Tam emin değilim kod'dan

sahin5289

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şahin
Cihazım
POCO X7 PRO
Konular
6
Herkese merhabalar,
Kıymetli kardeşlerim Geçen ay Note 8 pro cihazımı kardeşime verdim. Kendime Mi 10 t pro yurtiçi 8/256 cihaz aldım. Global romda şarj yediğini gördükten sonra malum Endonezya rom atarak hem şarj hemde MIUI uygulamalarını geri getirdim. Global rom neden ise aynı stabil kullanımda daha çok şarj yerken Endonezya daha verimli oluyor. Gelelim konumuza garantili cihaz almıştım. Bootloader kilidini açtık, Ancak ben bu bootloader kilidini geri nasıl kaparım. Bazı arkadaşlarım orijinal romu ne ise globa ise global yükleyip mi flashda clean all and lock seçeneği ile kapatabilecegimi söyledi. Ama Endonezya stock romunda denesem brick olurmu illa global roma geri dönmelimiyim.
Saygılar selamlar iyi günler dilerim
Kur.Yzb, menşei yazılım ne ise o yazılımda kilitleyebilirsin yeni cihazlarda yoksa cihaz brick olur minimal adb ile fastboot OEM lock komutu ile kilitlemen daha sağlıklı olacaktır ben aynısını yaptım servise gönderdim hiçbir sorun çıkmadı

Kur.Yzb

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kur.Yzb, menşei yazılım ne ise o yazılımda kilitleyebilirsin yeni cihazlarda yoksa cihaz brick olur minimal adb ile fastboot OEM lock komutu ile kilitlemen daha sağlıklı olacaktır ben aynısını yaptım servise gönderdim hiçbir sorun çıkmadı
Anlaşıldı üstadım o zaman global rom yükleyip o şekilde kilitleyecegim. Bilginiz için çok teşekkür ederim. Sağolun varolun

GÖKHAN SOYLU

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
GÖKHAN SOYLU
Cihazım
Mi 10T
Konular
5
Ben de Mi 10T cihazıma global romdan Endonezya romu yüklemiştim miui arama ve sms uygulamaları için. Haliyle bootloader kilidini açtık. Şimdi fastboot OEM lock komutu ile kilitlersem cihazımdaki veriler silinir mi? Cihazda herhangi bir değişiklik olur mu? Bazı yerlerde unlock cihazda kilit kaptma işlemi yapınca cihazın açılmama durumu olduğunu okudum. Sorun yaşar mıyım kilit kapatırsam. Bu işlem sağlıklı mıdır?

sahin5289

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şahin
Cihazım
POCO X7 PRO
Konular
6
Ben de Mi 10T cihazıma global romdan Endonezya romu yüklemiştim miui arama ve sms uygulamaları için. Haliyle bootloader kilidini açtık. Şimdi fastboot OEM lock komutu ile kilitlersem cihazımdaki veriler silinir mi? Cihazda herhangi bir değişiklik olur mu? Bazı yerlerde unlock cihazda kilit kaptma işlemi yapınca cihazın açılmama durumu olduğunu okudum. Sorun yaşar mıyım kilit kapatırsam. Bu işlem sağlıklı mıdır?
Menşei yazılımı yükleyip kilitlersen hiçbir sorun olmaz ve bütün verilerin silinir

GÖKHAN SOYLU

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
GÖKHAN SOYLU
Cihazım
Mi 10T
Konular
5
Menşei yazılımı yükleyip kilitlersen hiçbir sorun olmaz ve bütün verilerin silinir
Yani global roma mı dönmeliyim? Ama ben miui arama ve sms uygulamalarını kullanmak istemiştim. Menşei yazılımı yüklemeden başarıyla kilitleyen var mı acaba? Bir de fastboot modunda aygıt yöneticisinde Android Bootloader interface diye görünüyor fakat cmd ile adb devices komutunu yazdığımda cihaz görünmüyor.

Ekli dosyalar

• 3.PNG
    3.PNG
    115,3 KB · Görüntüleme: 14
  • 1.PNG
    1.PNG
    20,9 KB · Görüntüleme: 13
  • 2.PNG
    2.PNG
    20,8 KB · Görüntüleme: 13
  • 4.PNG
    4.PNG
    14,8 KB · Görüntüleme: 12

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
Yani global roma mı dönmeliyim? Ama ben miui arama ve sms uygulamalarını kullanmak istemiştim. Menşei yazılımı yüklemeden başarıyla kilitleyen var mı acaba? Bir de fastboot modunda aygıt yöneticisinde Android Bootloader interface diye görünüyor fakat cmd ile adb devices komutunu yazdığımda cihaz görünmüyor.
Adb devices komutunu minimal adb driverlarinin 3 adet dosyasının olduğu konumu tanıtıp yapmanız gerekiyor yani
Adb
Fastboot
usbwin isimli 3 dosyayı cmde tanıtmadikca görmez cmd

GÖKHAN SOYLU

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
GÖKHAN SOYLU
Cihazım
Mi 10T
Konular
5
Adb devices komutunu minimal adb driverlarinin 3 adet dosyasının olduğu konumu tanıtıp yapmanız gerekiyor yani
Adb
Fastboot
usbwin isimli 3 dosyayı cmde tanıtmadikca görmez cmd
nasıl tanıtabilirim? usbwin dosyasını göremedim. Ama fastboot devices dediğimde görünüyor.

Ekli dosyalar

• 5.PNG
    5.PNG
    47,1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Üst Alt