Soru Boot.img

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
V11.0.6.0PGGMIXM
Telefon Modeli
Redmi Note 8 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Hocalarım selamlar.Bir konuyu gerçekten çok merak ettim ve sormak istedim.Bir kişi diyelim ki rom flashlayacak cmd üzerinden ve tüm || bloklarını sildi(yani eğer bir işlem olmazsa hata verirse yok sayıp alta geçecek)ve hiç bir şey flashlanmadan boot.img silindi ve fastboot reboot oldu.Cihaza ne olur?İlla ki yetkili hesap ile yazılım atılması mı gerekir veya kişinin arka kapak açma durumlarına falan mı başvurması gerekir?Yoksa bir yöntem ile hem mtk hem snapdragon da fastboot geçme yöntemi var mıdır?

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
Fastboottan boot img flashlar açar, ya da bir şeyleri eksik anladım.

Oyla:

bayepayizi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sabribey
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Operatör
Konular
19
Yo hayır hocam.Diyelim sildik,fastboot a nasıl geçeceğiz?
E cihaz brick olmasa zaten fastboota girer sadece sistemi silersen gene fastboota girer yani ama olurda yanlış romu flaşlarsan işte o zaman edl devreye girer

Oyla:

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
E cihaz brick olmasa zaten fastboota girer sadece sistemi silersen gene fastboota girer yani ama olurda yanlış romu flaşlarsan işte o zaman edl devreye girer
Yok hayır hocam mesela MTK işlemcilerde.Ben sadece fastboot erase boot yaptım sonra fastboot reboot bu telefon fastboot a girer mi?Diye soracaktım kendim cevabımı aldım.Şöyle oluyormuş hocalarım:
Telefon normal siyah ekranda iken önce bir elimizde kabloyu tutuyoruz.Sonra normal ses kısma+güç kombinasyonu uygulanıyor.İlk seferde tek bir o geçme titreşimi geliyor sonra hemen kabloyu bağlıyoruz ve kablo bağlandıktan sonra uzun titreşim geliyor,sonra ise Android Bootloader Interface görünüyor.Snapdragon işlemcide olur mu bilmiyorum ama MTK işlemcilerde oluyor,Snapdragonda da aynı olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Oyla:

bayepayizi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sabribey
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Operatör
Konular
19
Yok hayır hocam mesela MTK işlemcilerde.Ben sadece fastboot erase boot yaptım sonra fastboot reboot bu telefon fastboot a girer mi?Diye soracaktım kendim cevabımı aldım.Şöyle oluyormuş hocalarım:
Telefon normal siyah ekranda iken usb kablo ile bilgisayara bağlanıyor.Sonra normal ses kısma+güç kombinasyonu uygulanıyor.İlk seferde tek bir o geçme titreşimi geliyor ve sonrasında ise uzun titreşim geliyor,sonra ise Android Bootloader Interface görünüyor.Snapdragon işlemcide olur mu bilmiyorum ama MTK işlemcilerde oluyor,Snapdragonda da aynı olur diye düşünüyorum.
Hocam benimki snapdragon ve görüyor hatta bugün driver eksikti onu yukledikten sonra okumaya başladı ama sadece fastboota girerken okudu yanlışlıkla romu silmistim fastboota tek okudu normal ekranda okumadi

Oyla:

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Hocam benimki snapdragon ve görüyor hatta bugün driver eksikti onu yukledikten sonra okumaya başladı ama sadece fastboota girerken okudu yanlışlıkla romu silmistim fastboota tek okudu normal ekranda okumadi
Hocam romu silmek değil.Benim mesela kendi aracımda önceden bu flashlama konusunda || blokları yoktu kendim deneyeyim dedim hiç birşeyi flashlamadı fastboot erase boot ve fastboot reboot yaptı.Fakat ki orada sonra fastboot a geçebilmiştim nasıl olduğunu hatırlamadığım için sorayım dedim.

Oyla:

bayepayizi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sabribey
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Operatör
Konular
19
Hocam romu silmek değil.Benim mesela kendi aracımda önceden bu flashlama konusunda || blokları yoktu kendim deneyeyim dedim hiç birşeyi flashlamadı fastboot erase boot ve fastboot reboot yaptı.Fakat ki orada sonra fastboot a geçebilmiştim nasıl olduğunu hatırlamadığım için sorayım dedim.
Hocam flashlama aracınızda fastboot ile ilgili bir komut vermiş olabilir misiniz

Oyla:

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Hocam flashlama aracınızda fastboot ile ilgili bir komut vermiş olabilir misiniz
Dediğim gibi hocam flashlama için flash_all.bat takilerin hepsini teker teker yazmıştım.Ama || blokları yoktu,eğer sıkıntı çıkarsa alttakine geçiyordu.

Oyla:

bayepayizi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sabribey
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Operatör
Konular
19
Dediğim gibi hocam flashlama için flash_all.bat takilerin hepsini teker teker yazmıştım.Ama || blokları yoktu,eğer sıkıntı çıkarsa alttakine geçiyordu.
Cmd komutunu yönetici olarak çalıştırdınız mı PC de Google usb driver var mıydı

Oyla:
Üst Alt