Dosyayı indirip cihazı twrp moduna alın.
İnstall bölümünden indirmiş olduğunuz dosyayı bulup aşağıdaki sürgüyü sağa doğru çekin.
Hocam yaptıklarımı sıra sıra anlatayım
Öncelikle geçtiğimiz günlerde cihaza OrangeFox yükledim;
- Cihazı kapattım ve açılırken "Ses Çoğaltma" ve "Power" tuşuna basılı tuttum. Logo geldikten sonra "Power" tuşundan parmağı çektim ve "Ses Çoğaltmaya" basılı tuttum. 15-20 Saniye sonra ekrana OrangeFox yazısı geldikten sonra tuşları bıraktım
- Açılan dosya menüsünden "Bölge Tamir" dosyasını seçtim ve "Kaydırarak" onayladım
- Kurulum işlemleri bittikten sonra, cihazı yeniden başlat dedim
- Bölgeyi kontrol ettim ancak, yine sadece "China" vardı ve farklı bir şey seçilmiyordu
Bu sefer ise forumda paylaşılan bir diğer konu olan "BuildProp Editör"ü Play Store'den indirdim
- BuildProp Editörü açtım ve sağ üst kısımda bulunan "Arama" ikonuna tıklayıp "region" diye aradığımda doğru dosyayı bulamadım
- Bende bu sefer BuildProp Editör'ün anasayfasının sağ üst kısmında bulunan "Kalem" işaretine tıkladım ve açılan penceredeki "Name" kısmına: ro.miui.region yazdım ve hemen alt satırda bulunan "Value" kısmına ise TR yazdım ve "SAVE" butonuna bastım.
- Save butonuna bastıktan sonra cihazı yeniden başlattım
- Cihaz açıldıktan sonra "Bölge" kısmına girdim ve yine "China"dan başka bir seçenek yoktu ve Bölge Arama kısmına ne yazarsam yazayım herhangi bir sonuç çıkmıyor
Nerede yanlış yapıyorum?
Bu flashlama işlemi nedir tam olarak onu da bilmiyorum. Ya da OrangeFOX'da bir ayarı mı yanlış yapıyorum onu da bilmiyorum.
En sonunda pes edicem. Eğer bölge China olarak kaldığında bir sorun yaratmayacaksa cihaza yeni bir batarya alıp kullanmaya başlayacağım