Aynı sorunu yaşayan biri olarak henüz konuyla ilgili ne bu başlıkta ne de internette hiçbir çözüm olmadığını görünce kendi çözümümü paylaşmaya karar verdim. Telefonu ya da sosyal medyayı bağımlılık derecesinde kullanan birisi değilim. Telefonla sosyal medyada gezinip görüntülü hikâyeleri kaydırarak izlemek yerine daha çok anlatılanları dinlemeyi tercih ediyorum. Tabi bir de araç kullanırken telefonu bluetooth aracılığıyla araca bağlayarak eller serbest bir biçimde güvenli bir sürüş yapabilme olanağı sunulması, sesli komutlarla yönlendirmelere imkan verilmesi benim için bir telefondaki olmazsa olmaz özellikler. Yaklaşık 6 - 7 hafta kadar önce YouTube Premium üyeliğimi başlattım ve başlıktaki konuya eklenen videoda gösterilen problemin aynısı benim telefonumda da olmaya başladı. Başta sorunun araç bağlantısı ya da Youtube Premium'un arka planda oynatma özelliğinin aktifleşmesiyle ilgili olduğunu düşündüm. Ancak zamanla fark ettim ki sorun yalnızca youtube'daki videolarda değil, Spotify'da ya da telefondaki herhangi bir ortamı (ses ya da görüntülü medya dosyalarını) oynatmak istediğimde eğer telefon bluetooth vasıtasıyla bir cihaza bağlıysa yaşanıyordu. Hatta öyle ki artık araç kullanırken telefon bluetooth ile araca bağlı ise görüşmelerimi bluetooth'u kapatsam bile aktif görüşmeyi sonlandırıp bir yenisini başlatmadan yapamıyordum. İlerleyen günlerde sorun öyle bir hâl aldı ki bir şekilde bluetooth açıldıysa ve bir cihaza bağlanmaya çalışıyorsa telefonum donmaya başlıyordu. Üstelik en güncel MIUI sürümüne yükselttiğim halde bile bluetooth araca, kulaklığa ya da Mi Box gibi bir cihaza bağlıyken telefonu adeta kullanamaz hale gelmiştim. Sonunda şu adımları uyguladıktan sonra sorun ortadan kalktı. Ya da en azından şimdilik öyle görünüyor:
Problem:
Redmi Note 10 Pro Bluetooth bağlanınca telefon donuyor, medya oynatmıyor, telefon görüşmeleri yapılamıyor.
Çözüm Önerisi:
1. Sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu tespit edin.
> Yazılım Hatası / Güncelleme Sorunu
MIUI sürümlerinde bazen Bluetooth kaynaklı çakışmalar yaşanabiliyor.
Eski veya hatalı bir güncelleme cihazın donmasına sebep olabilir.
> Önbellek / Sistem Çakışmaları
Telefonun Bluetooth servis önbelleğinde veya sistem önbelleğinde bozulma olabilir.
> Üçüncü Parti Uygulama Çakışması
Bazı uygulamalar (özellikle kulaklık/aksesuar kontrol uygulamaları, oyun aksesuarları, hatta antivirüsler) Bluetooth açıldığında çakışmaya yol açabilir.
Çözüm Adımları
>
Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin
Ayarlar > Telefon Hakkında > MIUI sürümü bölümünden son güncellemeleri yükleyin.
>
Güvenli Modda Deneyin
Telefonu güvenli moda alın (> Redmi Note 10 Pro telefonu güvenli modda başlatma: Güvenli Mod) (
14 MIUI sürümü için şöyle: 1. Telefonu tamamen kapat. 2. Telefon açılırken ses kısma tuşunu logo ekranda görünüp telefon titreyene kadar basılı tut.).
Sol alt köşede “
Güvenli mod” (
Safe Mod) yazısı görünecek.

Bu moddayken sadece sistem uygulamaları çalışır.
Bluetooth’u Güvenli Modda açmayı deneyin.
Eğer burada kilitlenmiyorsa, sorun yüklediğiniz bir uygulamadan kaynaklanıyor demektir.
>
Bluetooth ve Sistem Önbelleğini Temizleyin
Ayarlar > Uygulamalar > Tüm uygulamaları göster (
Sistem Uygulamalarını Göster) > Bluetooth üzerinden “
Önbelleği Temizle” seçeneğini kullanın.
Ayrıca Recovery Mode üzerinden “Wipe cache partition” da deneyebilirsiniz.
Depolama ve önbellek bölümünde "Önbelleği temizle" seçeneğine basın.
Sonrasında telefonu yeniden başlatın.
Bu modda sadece sistem uygulamaları çalışır. Eğer Bluetooth burada sorunsuz açılıyorsa, sorun yüklü bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir.
>
Sistem Önbelleğini Temizleme (
Recovery Mod üzerinden)
Bu işlem verilerinizi silmez, sadece sistem geçici dosyalarını temizler.
Telefonu tamamen kapatın.
Ses açma + Güç tuşuna aynı anda basılı tutun.
Mi logosu göründüğünde güç tuşunu bırakın, ses açmaya basmaya devam edin.
“
MIUI Recovery” ekranı açılacak.
Ses tuşlarıyla “
Wipe Cache Partition” seçeneğini bulun ve güç tuşuyla onaylayın.
İşlem bitince Reboot seçeneğini seçerek telefonu yeniden başlatın.
Bu 3 adımı denedikten sonra
%80 ihtimalle sorun çözülür. Bendeki cihaz GÜvenli Modda önbelleği temizledikten sonra düzgün bir şekilde çalışmaya başladı.
Eğer yine düzelmezse, sıradaki adım “tüm ayarları sıfırlama” veya en son çare “fabrika ayarlarına döndürme” olur.
>
Tüm Ayarları Sıfırlayın
Ayarlar > Ek Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla > Tüm ayarları sıfırla.
Bu işlem verilerinizi silmez ama bağlantı ayarlarını sıfırlar.
>
Fabrika Ayarlarına Döndürün (en son çare)
Yedek aldıktan sonra Ayarlar > Ek Ayarlar > Fabrika verilerine sıfırla.
Sorun yazılım kaynaklıysa genellikle bu adımlar kesin çözüm sağlar.
Tüm bu adımlardan sonra sorun devam ederse, Bluetooth modülünde ya da anakartta donanımsal bir arıza olabilir.
Bu durumda cihazı teknik servise göstermeniz gerekir.

İlk olarak güncelleme + önbellek temizleme ve güvenli mod testi yapmanızı öneririm.