Bazı oyunlarda belli bir süre sonra dokunmatik hassasiyetinin sorun yaratması ve 44 dereceleri bulan batarya ısınmasını roma bağlayıp rom düşürmeye karar verdim. Global 10.22.0 (tam hatırlamıyorum bu rom vardı). eu.miui sitesinden kendi telefonum için Global 10.4.0 (diye devam eden) romu indirdim. Güncellemeden önce OEM Kilidini açtım, ancak hesabımı eklemedim (sonradan farkettim, acemilik..). Sonra güncelleme sayfasına gelip (her şeyi telefon üzerinden hallediyorum pc yok işin içinde bu arada) üç noktaya tıkladım ve indirdiğim rom u seçip tamam dedim. Bilgi toplanıyor dedi, daha düşük roma geçeceğim için veriler silinecek dedi tamamı işaretleyip devam dedim. Sonra mi işareti geldi sistem güncelleniyor dedi. En son ise "This MIUI version can't be installed on this device" dedi. Main Menu - MI-Recovery 3.0 sayfası var ekranda. 3 seçenek var önümde Reboot - Wipe Data - Connect with MIAssistant. Hepsini denedim hep bu sayfaya geliyorum. Edl modunda açmayı denedik (mehmet_dengiz sağolsun oldukça uğraştı) ancak şase yaptırmalıymışız. Fastboot sayfasına geliyorum, mi flashla telefonumu görüyorum. Flash için rom indirdim ancak izniniz yok dedi. BL kilidi olduğu için. Kapağı açmaktansa (garantisi gitmesin diye) teknis servisle iletişime geçtim. Bataryası yarım saat oyun oynayınca 46 dereceleri buluyordu ve dokunmatik sorun yapıyordu sık sık 3 5 saniyelik kayıplarla. Tüm sorunlar için teknis servise başvurdum hocam