Yardım BL kilidi ve rom yükleme

ismailtelci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
V10.0.4.0.OEGMIFH (MIUI10) indirdiğim versiyon
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus 64 gb
Bootloader Kilidi
Kapalı
Sadece fastboot modu çalışırken (telefonda çalışan tek seçenek bu şuan), BL kilidi açık değilken, mi flashla china rom kurulabilir mi? BL kilidi kapalıyken china rom yüklenirse kilidi açtıktan sonra global rom yüklenir mi?

ismailtelci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
3
Nasıl bir işlem oluyor hocam tam olarak anlamadım. Garanti kapsamındanda çıkmasını istemiyorum telefonun ama servise yönlendirsem hallederler mi acaba?

Oyla:

erhanbey2754

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erhan
Cihazım
Mi5s 3-64
Konular
1
Aynısı işte benim de başıma geldi güncelleme yaptıktan sonra açılmadı. Sadece fastboot ekranı geliyor. Bl kapalı

Oyla:

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Sadece fastboot modu çalışırken (telefonda çalışan tek seçenek bu şuan), BL kilidi açık değilken, mi flashla china rom kurulabilir mi? BL kilidi kapalıyken china rom yüklenirse kilidi açtıktan sonra global rom yüklenir mi?
Şu an telefonunuzun durumu nedir? Normal bir şekilde açmaya çalışıtığınızda nasıl davranıyor? Siz ne yaparken cihazınızda sorun yaşandı?

Oyla:

ismailtelci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
3
Bazı oyunlarda belli bir süre sonra dokunmatik hassasiyetinin sorun yaratması ve 44 dereceleri bulan batarya ısınmasını roma bağlayıp rom düşürmeye karar verdim. Global 10.22.0 (tam hatırlamıyorum bu rom vardı). eu.miui sitesinden kendi telefonum için Global 10.4.0 (diye devam eden) romu indirdim. Güncellemeden önce OEM Kilidini açtım, ancak hesabımı eklemedim (sonradan farkettim, acemilik..). Sonra güncelleme sayfasına gelip (her şeyi telefon üzerinden hallediyorum pc yok işin içinde bu arada) üç noktaya tıkladım ve indirdiğim rom u seçip tamam dedim. Bilgi toplanıyor dedi, daha düşük roma geçeceğim için veriler silinecek dedi tamamı işaretleyip devam dedim. Sonra mi işareti geldi sistem güncelleniyor dedi. En son ise "This MIUI version can't be installed on this device" dedi. Main Menu - MI-Recovery 3.0 sayfası var ekranda. 3 seçenek var önümde Reboot - Wipe Data - Connect with MIAssistant. Hepsini denedim hep bu sayfaya geliyorum. Edl modunda açmayı denedik (mehmet_dengiz sağolsun oldukça uğraştı) ancak şase yaptırmalıymışız. Fastboot sayfasına geliyorum, mi flashla telefonumu görüyorum. Flash için rom indirdim ancak izniniz yok dedi. BL kilidi olduğu için. Kapağı açmaktansa (garantisi gitmesin diye) teknis servisle iletişime geçtim. Bataryası yarım saat oyun oynayınca 46 dereceleri buluyordu ve dokunmatik sorun yapıyordu sık sık 3 5 saniyelik kayıplarla. Tüm sorunlar için teknis servise başvurdum hocam

Son düzenleme:
Oyla:

ismailtelci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
3
Son düzenleme:
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar (telefonu brick olmuş), eğer edl kablosu yapabilirlerse telefonun arka kapağını açmak zorunda kalmazlar. Ancak gerekli ölçüm aracı yoksa bu da riskli bir işleme giriyor. Doğru kabloları bulmak için en garanti yol ölçüm araçlarıyla yapmak. Bildiğim kadarıyla telefon "brick" olduysa ve BL kilidi açık değilse şu 2 işlem yapılıyor:
1. Rehber - Redmi 5 Plus için Test Point Metodu ile Unbrick Yapma Anlatımı
2. Rehber - Xiaomi Snapdragon Telefonlar için 9008 Unbrick (EDL) Kablosu Yapımı
İlk işlem telefonunuzun garantisini sonu erdirir, ancak 2. işlemden emin değilim
EDL kablo cihazınızda işe yaramayacaktır. Sadece çok eski cihazlarda ve çok eski sürümlerde bu kablo ile EDL moduna alabiliyorduk fakat artık maalesef işe yaramıyor. Sİlk verdiğiniz rehberde anlatıldığı şekilde Test Point ile EDL moda alabilirsiniz ancak cihazınız garantili ise servise göndermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Oyla:

ismailtelci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
3
EDL kablo cihazınızda işe yaramayacaktır. Sadece çok eski cihazlarda ve çok eski sürümlerde bu kablo ile EDL moduna alabiliyorduk fakat artık maalesef işe yaramıyor. Sİlk verdiğiniz rehberde anlatıldığı şekilde Test Point ile EDL moda alabilirsiniz ancak cihazınız garantili ise servise göndermeniz daha sağlıklı olacaktır.
Teşekkürler hocam. Yazdığımı düzelteyim arkadaşlar yanlış okumasınlar.

Oyla:
Üst Alt