Soru BL açmadan EU rom yüklenir mi?

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
13
Merhaba, Mi Note 10 Lite için BL açmadan EU veya XTRV rom yüklenir mi? Veya Süreyi beklemeden BL kilidini açmanın bir yolu var mıdır? Türkiye cihazı.

Bu telefon için desteğin çabuk kesilmesi ve custom romların da kesilmesi biraz üzdü. Telefon güzel, sıkıntısız ama miui 13 ile de Redmi Note 10 Pro'nun miui 13'üne göre az özellik var. O nedenle artık eu ya da xtrv kurayım diyorum.
Global rom yüklü.

xRaven

Return My Queen ♱
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali İmran
Cihazım
16 Pro Max
Konular
16
Bl açmadan atmanın bi yolu yok süre beklemeden bl de açamazsınız telefoncular belki açabilir, süre dediğiniz de zaten 1 hafta neyini beklemek istemiyorsunuz

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bl açmadan atmanın bi yolu yok süre beklemeden bl de açamazsınız telefoncular belki açabilir, süre dediğiniz de zaten 1 hafta neyini beklemek istemiyorsunuz

1 hafta sonrası tam şehir dışında ve yoğun telefon kullanımına ihtiyaç duyduğum zamana denk geliyor, o nedenle. Telefonu sıfırlayıp kurup hazır hale getiririm diye düşünmüştüm.

xRaven

Return My Queen ♱
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali İmran
Cihazım
16 Pro Max
Konular
16
1 hafta sonrası tam şehir dışında ve yoğun telefon kullanımına ihtiyaç duyduğum zamana denk geliyor, o nedenle. Telefonu sıfırlayıp kurup hazır hale getiririm diye düşünmüştüm.
Dediğim gibi kendiniz yapacaksanız süreyi beklemelisiniz onun dışında zaten bl açmadan atamazsınız rom vs. sözde süre beklemeden açtığını söyleyen telefoncular var ama ne kadar doğru bilmiyorum o kadarını.

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğim gibi kendiniz yapacaksanız süreyi beklemelisiniz onun dışında zaten bl açmadan atamazsınız rom vs. sözde süre beklemeden açtığını söyleyen telefoncular var ama ne kadar doğru bilmiyorum o kadarını.
en mantıklısı yine beklemek gibi duruyor. MTK işlemcili olanlarda açıyorlarmış da, bu Qualcomm işlemci. Hem de riski de var.

c diatonic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
soner
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
1
eu V13.0.4.0.SFNMIXM mu tavsiye edersiniz eea V13.0.6.0.SFNEUXM mı tavsiye edersiniz sanki eea olan daha güncel gibi ? bunun dışında önerdiğiniz rom var mı

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
eu V13.0.4.0.SFNMIXM mu tavsiye edersiniz eea V13.0.6.0.SFNEUXM mı tavsiye edersiniz sanki eea olan daha güncel gibi ? bunun dışında önerdiğiniz rom var mı
MIUI sürüm numaralarının çok olması daha güncel olduğu anlamına gelmiyor. V13.0.4.0 MI sürümü, V13.0.6.0 EEA sürümünden daha sonra build edilip paylaşılmış olabilir. Ki diyelim EEA daha geç yayınlanmış, ama ayarlamalar olarak daha eskide kalmış da olabilir. Sürüm numarasının büyüklüğü güncelliği veya daha iyi oluşu belirlemez. Örneğin Xiaomi 13T için EEA OS1.0.7.0.UMFEUXM sürümü, Türkiye romu olan OS1.0.2.0.UMFTRXM sürümünden önce yayınlandı. TR romu daha güncel yani.

Xiaomi.EU romu daha hafiftir. Ek özellik açısından da daha fazla şey sunar. Ancak her sürümü iyi olmayabilir. Sizinle aynı cihaz kullanan kişilerden yorum almanız lazım. Ama %95 ihtimalle daha iyidir stok romdan.

c diatonic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
soner
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
1
MIUI sürüm numaralarının çok olması daha güncel olduğu anlamına gelmiyor. V13.0.4.0 MI sürümü, V13.0.6.0 EEA sürümünden daha sonra build edilip paylaşılmış olabilir. Ki diyelim EEA daha geç yayınlanmış, ama ayarlamalar olarak daha eskide kalmış da olabilir. Sürüm numarasının büyüklüğü güncelliği veya daha iyi oluşu belirlemez. Örneğin Xiaomi 13T için EEA OS1.0.7.0.UMFEUXM sürümü, Türkiye romu olan OS1.0.2.0.UMFTRXM sürümünden önce yayınlandı. TR romu daha güncel yani.

Xiaomi.EU romu daha hafiftir. Ek özellik açısından da daha fazla şey sunar. Ancak her sürümü iyi olmayabilir. Sizinle aynı cihaz kullanan kişilerden yorum almanız lazım. Ama %95 ihtimalle daha iyidir stok romdan.
hocam upload tarihlerine bakmıştım aralarında sanırım bi 7,8 ay vardı o yüzden eea daha günceldir gibi düşündüm aydınlattığınız için teşekkür ederim eu kuruyorum

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
hocam upload tarihlerine bakmıştım aralarında sanırım bi 7,8 ay vardı o yüzden eea daha günceldir gibi düşündüm aydınlattığınız için teşekkür ederim eu kuruyorum
Aralarında 2.5 ay var. Ama bir fark olacağını çok düşünmüyorum. MI ve EEA birbirine çok benziyor rom tabanında. Asıl farkı yapan Xiaomi.EU romu yapıyor. Stok rom olan MI V13.0.4.0 sürümü ile Xiaomi.EU'nun düzenlediği V13.0.4.0 arasında baya fark oluyor. :)

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
13

merhaba. şuan için birkaç gündür XTRV ROM'u da silerek yerine EU rom yükledim. Memnunum, herhangi bir sıkıntı yok. Görüşmelerde karşı tarafa özellikle sordum yankı gibi sorun da yok. İlginç şekilde XTRV'de vardı. EU ROM'a geçilebilir bence. EEA denemedim, gerek duymadım. Global ROM'daki kadar ısınmıyor da mobil veride.

Üst Alt