Soru BL Açık Garantiye Gönderme

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
miui 10
Telefon Modeli
mi note 3
Bootloader Kilidi
Açık
bootloader açık garantiye göndermede sorun olur mu? cihaz global versiyon mi note 3 . ekran camı kırıldı ücretli değişim yapılacak. bl açık şekilde ücretli tamire gönderen oldumu hiç.

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
garantide olmayanların tamirini yapmıyoruz yazmış. bl açmak normalde garanti dışı değil mi?

Oyla:

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Göndermeden önce servisinize ulaşın bu ekran değişimi işlemini siz yaptığınız zaman cihazımın genel garantisi devam edecekmi tamamen garanti kapsamından çıkacakmı diye sorun.BL konusu 2. bir konu olur.
serviste yapılan tamirden dolayı neden garanti bozulsun ki. delta servisi aradım bugün ama fiyat aldım sadece. neyse ben en iyisi bl kapatayım öyle yollayım :)

Oyla:

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
serviste yapılan tamirden dolayı neden garanti bozulsun ki. delta servisi aradım bugün ama fiyat aldım sadece. neyse ben en iyisi bl kapatayım öyle yollayım :)

Hocam siz bilirsiniz sormakta fayda olduğunu düşünüyorum.Taktığı parçaya garanti veriyor olabilir fakat ileride çıkabilecek garantilik bir durumda size zaten bu cihaz garanti harici onarım görmüştü gibi bir cevap alamak adına.

Örneğin Delta servis bu şekilde belirtmiş.

Cihazım hangi durumlar da garanti kapsamından çıkar?

Cihaz da garanti şartlarında da belirtildiği üzere kullanıcı kaynaklı baskı, darbe, sıvı, yetkisiz müdahale vb. gibi bir durum söz konusu ise garanti kapsamı dışında değerlendirilerek ücretli onarım gerçekleşmektedir.
  • Sıvı; cihaz herhangi bir nemli ortamda bulundurulmamalıdır. Islak elle cihaza dokunulmamalıdır.
  • Darbe; cihazın çarpma, düşme gibi durumlarda darbe alması yüksek bir ihtimaldir. Bu gibi durumlarda cihazın iç aksanında bulunan entegrelerin arızalanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Baskı; cihaz kullanımı sırasında çanta ve cepte taşınması durumlarında cihazın üzerine gelebilecek herhangi bir sert cisim cihazın baskı almasına sebep olmaktadır.
  • Yetkisiz müdahale; Cihazın servis garantiniz dışında farklı bir servise götürmeniz, kendiniz cihazı açarak tamir etmek istemeniz veya cihaza sahte yazılım yüklemek istemeniz durumunda da cihaz garanti kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Hocam siz bilirsiniz sormakta fayda olduğunu düşünüyorum.Taktığı parçaya garanti veriyor olabilir fakat ileride çıkabilecek garantilik bir durumda size zaten bu cihaz garanti harici onarım görmüştü gibi bir cevap alamak adına.

Örneğin Delta servis bu şekilde belirtmiş.

Cihazım hangi durumlar da garanti kapsamından çıkar?

Cihaz da garanti şartlarında da belirtildiği üzere kullanıcı kaynaklı baskı, darbe, sıvı, yetkisiz müdahale vb. gibi bir durum söz konusu ise garanti kapsamı dışında değerlendirilerek ücretli onarım gerçekleşmektedir.
  • Sıvı; cihaz herhangi bir nemli ortamda bulundurulmamalıdır. Islak elle cihaza dokunulmamalıdır.
  • Darbe; cihazın çarpma, düşme gibi durumlarda darbe alması yüksek bir ihtimaldir. Bu gibi durumlarda cihazın iç aksanında bulunan entegrelerin arızalanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Baskı; cihaz kullanımı sırasında çanta ve cepte taşınması durumlarında cihazın üzerine gelebilecek herhangi bir sert cisim cihazın baskı almasına sebep olmaktadır.
  • Yetkisiz müdahale; Cihazın servis garantiniz dışında farklı bir servise götürmeniz, kendiniz cihazı açarak tamir etmek istemeniz veya cihaza sahte yazılım yüklemek istemeniz durumunda da cihaz garanti kapsamında değerlendirilmeyecektir.
doğru haklısınız aslında. ama fiyat olarakta 2-3 yere sordum şuan en uygun fiyatı delta verdi o yüzden bende çok kurcalamadım. yarın 1 e kadar açıkmış mh. ara sorarım tekrar ama sorsamda dediğim gibi fiyat en uygun delta verdi o yüzden göndereceğim. ekranda ışık sızmasıda vardı hem oda gitmiş olur.

Oyla:
Üst Alt