Soru Birisi de çıksın desin ki; "Şu Romu yükledim, GPS vs. herşey sorunsuz çalışıyor..."

allaturcha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ayser
Cihazım
Mi 8 128
Konular
11
Arkadaşlar merhaba.
Android olsun Şayomi olsun, buraların acemisiyim. Malumunuz üzere, iphone dan gelen burnu havada olanlardanım.
Zenci mahallesine yeni gelmiş beyaz da denebilir. 8=) Yavaş yavaş bizde alışırız inşallah. Forumlar sayesinde...

Bir GPS karmaşasıdır gidiyor. Okadar forum dolaştım, yerli yabancı, hiçbiryerde görmedim, "Hah tamam oldu işte, bitti gitti, GPS işi tamam" diyeni.
Tek tük, bende sorun yok diyeni görüyorum. Onlarında hangi romu kullandıkları meçhul.

Diğer taraftan, ana mesele olan Rom seçimi. Hangi roma geçilmeli, hangi rom en düzgün çalışıyor ? Bu da meçhul. Bi dünya başlık açılmış, yok şu rom yayınlandı, yok bu rom güncellendi, alfası, betası, steybılı, developu, customı, stocku...
açıp bakıyosun yorumları. Hiçbirinde tatmin edici bir bilgi yorum yok ki, "Hah tamam işte, bu romu indirip kurmalıyım" diyebilesin.

Ben telefonu migrostan aldım maalesef. Söylentilere göre, çin versiyonu cihazın kilidi açılıp, Rus romu yüklenmiş. Ne hikmetse... facepalm~~
Şuanda, 9.5.14.0 (OEARUFA) yüklü, güncelleme falan gelmiyor. Arayüzde bir sürü hata ve eksik var. En önemlisi de GPS, navigasyon modunda çalışmıyor. Çözüm önerilerini de denedim. Olmadı, işe yaramıyor.

Biraz araştırdım, karşıma bir kaç farklı Rom çıkıyor, yüklenebilecek:

- Resmi global stable 9.5.13.0.OEAMIFA yada 9.6.4 OEAMIFD
- China Stable V9.5.8.0 OEBCNFA yada 9.6.7.0 OEACNFD
- China: 10.0.4.0 OEACNFH Recovery
- Global Develop Rom 8.8.30 (MIUI 10)
- Miui 10 Global Beta 8.9.4
- Birde EU Romlar var. ???

Şimdi bunlardan birini yüklemekmi iyi yoksa beklemede kalmak mı ?
Hele ki, bir "Brick" mevzusu var. aman aman. :S

Ha, birde şu var: Rus romundan, her türlü roma geçiş mümkün mü ? TWRP ile mi yoksa MiFlash ile mi ? Ve hangi versiyonları kullanılmalı ?
Son olarak rastladığım Fastboot ve Recovery terimleri var. Bişey anlamadım.

faysaLTaran

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Faysal
Cihazım
Mi Note 3
Konular
0
Yani şimdi migros neyüdü belirsiz bir firma mı?
Ben güvendim ve migrostan aldım. Resmi olarak 2 yıl Türkiye garantisi var. Var da nooldu? Çinden getirildi, bl açıldı ve rus romu yüklendi, yine resmi olarak satıldı. Tabi biz bunları aldıktan sonra öğrendik. Ayrıca telefon global sürümlü olunca, sorunsuz olacağı anlamına da gelmiyor. Global sürüm de sürekli güncelleniyor. Global sürümde olupta, telefon sorunsuz çalışıyor diyenede pek rastlanmıyor maalesef. Siz galiba bir istisnasız.

Not:Bu konunun arasında konuyla ilgisiz çevrilen geyik ne alaka onu hiç anlamadım. Bana biraz mesaj kirliliği gibi geldi. :|
Ben migrosta satılanları deniyorum Xiaomi Türkiye Garantili internet üzerinden satılan cihazları diyorum. Bu cihazların hepsi Global rom ve Bootloaderı kilitli bir vaziyette fabrika çıkışı olarak geliyorlar happy~~

Ayrıca global sürümden kastım sadece rom değil. O aldığınız cihazlar neden çin romu geliyor? Çünkü Çin versiyonu onlar. Donanımsal olarak Global değiller anlayacağınız.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Yani şimdi migros neyüdü belirsiz bir firma mı?
Ben güvendim ve migrostan aldım. Resmi olarak 2 yıl Türkiye garantisi var. Var da nooldu? Çinden getirildi, bl açıldı ve rus romu yüklendi, yine resmi olarak satıldı. Tabi biz bunları aldıktan sonra öğrendik. Ayrıca telefon global sürümlü olunca, sorunsuz olacağı anlamına da gelmiyor. Global sürüm de sürekli güncelleniyor. Global sürümde olupta, telefon sorunsuz çalışıyor diyenede pek rastlanmıyor maalesef. Siz galiba bir istisnasız.

Not:Bu konunun arasında konuyla ilgisiz çevrilen geyik ne alaka onu hiç anlamadım. Bana biraz mesaj kirliliği gibi geldi. :|

Özellikle yeni modelleri satın alırken genellikle kullanıcılarımıza ilk yorumları ve Xiaomi konusunda tecrübeli firmaları beklemelerini önermemizin en önemli nedenlerinden bir tanesi bu... Migros, Hepsiburada, Kipa vb. elbette ki kötü firmalar değil fakat Xiaomi konusunda tecrübeli değiller ve salt kar amacı güderek erken getirelim diyerek getirdiler bu cihazları. Bu cihazların hiç biri global değil. China cihazların bootloader kilitleri resmi olmayan yollardan açılmış ve rus romu yüklenmiş olarak size sattılar. Her şeyden önce gerçek global Mi8'lerin kutularında global ibaresi bulunyuor ve bu cihazların bootloader kilitleri açık değil. Üzerlerinde fabrika çıkışı global rom var. Dolayısıyla bahsettiğiniz sorun ve sıkıntıları hiç biri yok, kullanıcılar sorunsuz olarak kullanıyorlar. Sitemizin marketi üzerinden satılan Mi8'ler de global ve hiç bir müşterimizden bahsettiğiniz geri dönüşleri almadık. (Yanlış bilgi vermeyeyim sadece yüz tanıma için bölge değişikliği yapılıyor) Yani sorun modelin tamamında değil sadece sizin aldığınız cihazlarda ve satıcılarda maalesef.

Oyla:

allaturcha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ayser
Cihazım
Mi 8 128
Konular
11
Ben migrosta satılanları deniyorum Xiaomi Türkiye Garantili internet üzerinden satılan cihazları diyorum. Bu cihazların hepsi Global rom ve Bootloaderı kilitli bir vaziyette fabrika çıkışı olarak geliyorlar happy~~

Ayrıca global sürümden kastım sadece rom değil. O aldığınız cihazlar neden çin romu geliyor? Çünkü Çin versiyonu onlar. Donanımsal olarak Global değiller anlayacağınız.
Hocam, "Xiaomi Türkiye Garantisi" diye bir garanti çeşidi var da biz mi bilmiyoruz acaba? Hemde İnternet üzerinden satılan cihazlarda...? Valla öyle bir imkan varken, biz gidipte migrostan aldıysak, çok büyük hata etmişiz.
Diğer bir iddianız ise donanım hakkında. Yani bunuda ilk defa sizden duyuyorum. Çin versiyonu cihazların donanımı globalden farklı diyorsunuz. Bende diyorum ki, emin misiniz???

Oyla:

faysaLTaran

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Faysal
Cihazım
Mi Note 3
Konular
0
Hocam, "Xiaomi Türkiye Garantisi" diye bir garanti çeşidi var da biz mi bilmiyoruz acaba? Hemde İnternet üzerinden satılan cihazlarda...? Valla öyle bir imkan varken, biz gidipte migrostan aldıysak, çok büyük hata etmişiz.
Diğer bir iddianız ise donanım hakkında. Yani bunuda ilk defa sizden duyuyorum. Çin versiyonu cihazların donanımı globalden farklı diyorsunuz. Bende diyorum ki, emin misiniz???

Oyla:

allaturcha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ayser
Cihazım
Mi 8 128
Konular
11
Özellikle yeni modelleri satın alırken genellikle kullanıcılarımıza ilk yorumları ve Xiaomi konusunda tecrübeli firmaları beklemelerini önermemizin en önemli nedenlerinden bir tanesi bu... Migros, Hepsiburada, Kipa vb. elbette ki kötü firmalar değil fakat Xiaomi konusunda tecrübeli değiller ve salt kar amacı güderek erken getirelim diyerek getirdiler bu cihazları. Bu cihazların hiç biri global değil. China cihazların bootloader kilitleri resmi olmayan yollardan açılmış ve rus romu yüklenmiş olarak size sattılar. Her şeyden önce gerçek global Mi8'lerin kutularında global ibaresi bulunyuor ve bu cihazların bootloader kilitleri açık değil. Üzerlerinde fabrika çıkışı global rom var. Dolayısıyla bahsettiğiniz sorun ve sıkıntıları hiç biri yok, kullanıcılar sorunsuz olarak kullanıyorlar. Sitemizin marketi üzerinden satılan Mi8'ler de global ve hiç bir müşterimizden bahsettiğiniz geri dönüşleri almadık. (Yanlış bilgi vermeyeyim sadece yüz tanıma için bölge değişikliği yapılıyor) Yani sorun modelin tamamında değil sadece sizin aldığınız cihazlarda ve satıcılarda maalesef.
Hocam, "sitemizin marketi" derken? Hangi site anlayamadım?
miuiturkiye.net i kastediyorsanız, inanın ilk defa duyuyorum, bu sitenin aynı zamanda online telefon satışı olduğunu. Hemde resmi xiaomi Türkiye garantisi ile?
Peki bu site kime ait? Bildiğimiz çindeki xiaomi firmasınamı? Değilse bir bağı varmı? Ürün satışı noktasında yani?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam, "sitemizin marketi" derken? Hangi site anlayamadım?
miuiturkiye.net i kastediyorsanız, inanın ilk defa duyuyorum, bu sitenin aynı zamanda online telefon satışı olduğunu. Hemde resmi xiaomi Türkiye garantisi ile?
Peki bu site kime ait? Bildiğimiz çindeki xiaomi firmasınamı? Değilse bir bağı varmı? Ürün satışı noktasında yani?

MIUI Türkiye Market | Xiaomi satış noktası

Uzun zamandır satışlarımız mevcut hocam. Satılmakta olan telefonlar KVK veya Delta garantili. Mi8'lerde ise sadece KVK garantisi mevcut.

"Xiaomi Türkiye" garantisi adı altında satışlarımız yok. Nedeni ise son derece basit aslında. Sitemizden ürün satın alan her hangi bir kullanıcımız ürününü garantiye vereceği zaman direk olarak garanti firmasına (KVK veya Delta) teslim edebiliyor. Oysa Xiaomi Türkiye adında bir firma yok. Bu garanti altında satılan cihazlar Evo'ya yönlendiriliyor ki sitemizin böyle bir olaya dahil olmasını tasvip etmiyoruz, bu nedenle de "Xiaomi Türkiye" garantisi adı altında satılan cihazlar sitemizde mevcut değil.

Sitemiz ise "bizlere" ait. Xiaomi ile bağımız resmi fan sitesi olmamız dolayısı ile iki yönlü olarak devam ediyor fakat marketimizde gördüğünüz ürünler bağımsız ithalatçılar tarafından getirilerek orijinalliği tarafımızca kontrol edildikten sonra satışa sunulan ürünler. Yani Xiaomi tarafından satılma ya da Xiaomi distribütörlüğü gibi bir durum söz konusu değil.

Oyla:

hakkan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Huawei Mate9
Konular
0
Donanımhaber de rastladığım ve duygularıma tercüman olan şu mesajı alıntılıyorum:

quote:

Orijinalden alıntı: drgray

Cihazı ilk alanlardan biriyim incelememi de taa 100 sayfa evvel yazmıştım. Ömrümde hiç iphone almadım vede almayacağım fakat bu xiaominin 2 buçuk ay önce piyasaya çıkardığı 1.5 aydır global romu olan telefonunun bir ton saçma hatalarla dolu olması rezaletini söylememi engelemez veya yanlışlarını maskeleyemez. Gps çalışmıyor, bootloader kitlenmiyor ve bu fanboy ergenleri hariç avrupada,abdde yaşayan herkes için büyük bir problem. Tamam belki başta sadece çin içindi de şu an 45 gündür global satışı yapılan bir cihazdan bahsediyoruz. Xiaomi denen illet firma bunları düzeltsin diye seneye yeni telefonlar çıkana kadar mı beklenecek?Avrupadaki banka aplikasyonları bootloader lock açıksa çalışmıyor.

Türkiyedeki dandik bankaların appleri çalışıyorsa bence o bankayla çalışmayın zaten zira bu durum büyük bir güvenlik açığı oluşturuyor, önemli olan cihazın rootlu olması değil, dışarıdan SU yetkisinin alınabiliyor olmasıdır. Googlepay çalışmıyor, trde kullanılmıyor ama ben gpay sayesinde parayı bırak kart bile taşımıyorum. Bitcoin aplikasyonum çalışmıyor. Güvenilir Forex applikasyonları hata veriyor. Google 2 step verificationa bağladığınız tüm appler hata veriyor. Global romda yüz tanıma için saçma saçma seçimler yapman lazım ve simdi aklıma gelmeyen daha niceleri. Amiral gemisi değil bildiğin balıkçı teknesi.

Bu telefonu sadece meraklısına satmıyor xiaomi, yoldan geçen adam bizim gibi her hatasını araştırıp düzeltmek zorunda değil. Telefonu aldıysam çalışacak koduğumun telefonu. Smartphone kullanıcıların ortalama yaşı 18 değil ve bu cihazı 65 yaşında bölüm başkanımda alıp kullanabilecek. Cahil değil cühela değil, teknoloji fakiri hiç değil ama neden para verdiği şeyin hatalarıyla uğraşsın?

Bence xiaomi çin dışında global pazara açılmasın, beceremedi malesef. Mi 5s plus süperdi ondan sonrası hayal kırıklığı. Gitsin kumda oynasın.
Mate 20 Pro, Pixel 3 XL ve Note 9. Bu üçünü gördükten sonra xiaomi denen beladan kurtulacağım. Yemişim kamerasını zartını zurtunu, kullanamadıktan sonra altındanda yapsa bu amiral gemisi değil balıkçı teknesidir.

Bu yazının yazıldığı yere de yazdığım gibi sorun yaşayan bir kişinin taraflı bir görüşünü içeriyor bu yazı. Global ve stabil ROM kullanıp da cihazı kurcalamayıp MI 8 telefonunu hiçbir sorun yaşamadan kullanan bir sürü insan var. Yukarıdaki yazı tek kişiyi ve taraflı bir görüşü içeriyor.

Oyla:

buzutku

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
Iphone
Konular
22
Aslında sorun tüketicide değil, satıcıda. İnsanları kandırıyorlar. İnsanlar bu konularda ben de dahil bilinçsiz. 1 hafta araştırmak zorunda kaldım. Rom nedir, bootloader nedir, global rom nedir diye. Malesef bunları bilmeyince sorun yaşıyoruz ve aslında çok saçma bunların olması da. Bunlar 25 yaş altı telefona gerçekten çok fazla vakit harcayan insanlar için. Bizler temel işlemleri mail atmak, whatsappa girmek, instagram'a girmek, fotoğraf çekmek gibi işlemleri yapsak memnun oluyoruz. Gençler daha fazla yok temam olsun, yok şunu hackliyim, yok şaka programı yükliyim diye düşündüğünden çok fazla bilgi oluşmuş. Kalemi kuvvetli birisinin rehber yaratmasınsa ihtiyacımız var aslında.

Mesela android'e geçerken en büyük korkum uygulamalar adında + bir klasörün olmasıydı ve mi 8'de bu yok diye çok mutlu oldum. Kafa karıştırmıyor en azından

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Aslında sorun tüketicide değil, satıcıda. İnsanları kandırıyorlar. İnsanlar bu konularda ben de dahil bilinçsiz. 1 hafta araştırmak zorunda kaldım. Rom nedir, bootloader nedir, global rom nedir diye. Malesef bunları bilmeyince sorun yaşıyoruz ve aslında çok saçma bunların olması da. Bunlar 25 yaş altı telefona gerçekten çok fazla vakit harcayan insanlar için. Bizler temel işlemleri mail atmak, whatsappa girmek, instagram'a girmek, fotoğraf çekmek gibi işlemleri yapsak memnun oluyoruz. Gençler daha fazla yok temam olsun, yok şunu hackliyim, yok şaka programı yükliyim diye düşündüğünden çok fazla bilgi oluşmuş. Kalemi kuvvetli birisinin rehber yaratmasınsa ihtiyacımız var aslında.

Mesela android'e geçerken en büyük korkum uygulamalar adında + bir klasörün olmasıydı ve mi 8'de bu yok diye çok mutlu oldum. Kafa karıştırmıyor en azından

Zaten belirttiğiniz şekilde kullanabilirsiniz bunun için özel bir rehbere neden ihtiyacınız olsun ki? Cihazınızı açın, SIM kartınızı takın, Play store üzerinden uygulamalarınızı indirin ve kullanın. Bahsettiğiniz terimler şu an için sizi hiç ilgilendirmiyor :)

Oyla:

buzutku

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
Iphone
Konular
22
Zaten belirttiğiniz şekilde kullanabilirsiniz bunun için özel bir rehbere neden ihtiyacınız olsun ki? Cihazınızı açın, SIM kartınızı takın, Play store üzerinden uygulamalarınızı indirin ve kullanın. Bahsettiğiniz terimler şu an için sizi hiç ilgilendirmiyor :)
Vallahi öyle yapıyorum ve çok mutluyum. SADECE akışkanlık ve arasıra takılma huyu var (takılma öyle bilgisayar kitlenir, restrat ister gibi değil) Klavye açılmıyor, 2-3 kere bsasıyorum gibi

Oyla:
Üst Alt