Sohbet Biraz Xiaomi Hakkında konuşalım.

• Konbuyu başlatan Tncy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 28
  • Görüntüleme 2K

fox5578

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
17
Xiaomi hep gelip geçici bir firma gibi geliyor bana. Üstte bir arkadaşın da dediği gibi hiçbir markaya bağlı değiliz. Şu an xiaomi f/p ürünleri satıyor diye tercih ediyoruz. Belki birkaç ay sonra oppo, one plus ya da apple firması f/p ürünü çıkaracak. Bu durumda bizde bu markalara yöneleceğiz. Zaten diğer ürünleri ülkemize pahalı geliyor. Tv, laptop gibi ana ürünlerden bahsediyorum. Bir de xiaomi nin kısa sürede kar uzun vadede ise zarara gireceğini düşünüyorum. Şu an ürünleri gözü kapalı satılıyor ama ileride durum değişecektir. Zaten resmi distribitörden kimsenin ürün aldığını sanmıyorum.

Wraths

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serafettin
Cihazım
Mi A2
Konular
1
baktım lakin o kadar para döktüğüm bir cihazın arka kapağını neden açtırmak isteyeyim
Haklısın geçmiş olsun ben de mia2 telefonumun kamerasıyla uğraşıyorum. Odaklaması sıkıntı yaratmaya başladı. O kadar güzel anı kaçırdım ya da bulanık çektim ki sinirlerimi hoplattı. Kamera camındaki çiziklerden veya yazılımsal sıkıntılardan şüpheleniyorum.

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Xiaomi halka açık mağazasında Guiness rekorlar kitabına giren bir satış rakamı elde etti, yanlış hatırlamıyorsam 460 milyon dolar tek günde elde ettiği stok karıydı. Bu firma telefonlardan %5 kar elde etmek istediğini belirtmişti, daha sonra redmi serisini ayırarak bu politikayı değiştirdi. Yani yüzeysel baktığınız zaman satış rekortmeni bir firmanın telefon piyasasında tutunmaması çok büyük bir kayıp değil, Xiaomi telefonlarda yüksek kâr amacı gütmüyorsa bunun sebebi inovatif düşünce yapısıdır, bu da farklı bir kulvarı ortaya çıkarıyor. Aynı durum şu an söz konusu olmayabilir ama rakiplerine kıyasla çok farklı bir fiyat bareminde, kısas söz konusu değil. Donanım üretimi anlamında neredeyse hiç bir firmanın parçaları yüzde yüz kendine ait değil. Apple qualcomm yahut Intel işlemci, ekranınını Samsung ile anlaşması üzerine yaptırıyor. Diğer donanımsal parçalarının da lisansları yüzde yüz kendine ait değil. Yani söz gelimi anlaşma her firma için geçerli sayılır. Teknolojide anlaşma kaçınılmaz, yüzde yüz başarı ve mühendislik söz konusu olsaydı, o zaman bu tartışmayı yapabilirdik. Zaten günümüzde adını duymadığımız bir çok telefon markası var, elephone gibi, bunlar da teknolojideki çeşitliliği gösteriyor zaten, büyük firmaları tercih etmek, rakibi ortadan kaldırır ve tekelleşmeye iter. Telefonu Xiaomi aldıktan sonra yataktan buzdolabına kadar Xiaomi almak zorunda değilsiniz, elbette bütçe neyse onu tercih edeceksiniz mantıken.

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
5 yil sonra Samsung ile beraber akilli telefon pazarında 2.liği paylasacak olan firmadir kendileri. Fiyat/Performans odakli telefonlar üreten Xaoimi,kaliteden ödün vererek performansa abanir. İsmini her sorduklarında farkli söylediğim, sevdiğim bir firma.

BahadirHan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Redmi Note 6PRO
Konular
19
İlk kez Yetkili hesaplar bootloader kilidini fastboot modunu duyduğum telefon. Samsungda kullanırken rom yüklerdim ama bazı programlar vardı romu seçerdin oda direk yüklerdi. Bir brick açtırmak yerine göre 150-200-250-300 tl arası gidip geliyor Biraz tuzlu.

byjamels

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cemal
Cihazım
Mi 8
Meslek
Öğretmen
Konular
5
İlk kez Yetkili hesaplar bootloader kilidini fastboot modunu duyduğum telefon. Samsungda kullanırken rom yüklerdim ama bazı programlar vardı romu seçerdin oda direk yüklerdi. Bir brick açtırmak yerine göre 150-200-250-300 tl arası gidip geliyor Biraz tuzlu.
aynen aynen xiomi aldım 3 günde sayesinde programcı oldum.

Üst Alt