Sohbet Biraz Xiaomi Hakkında konuşalım.

• Konbuyu başlatan Tncy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 28
  • Görüntüleme 2K

Tncy

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tncy ☯️
Cihazım
Xiaomi
Konular
31
Evet.
Xiaomi bildiğiniz gibi Redmiyi ayırdı.
Ve mi serisini artık ucuz değil normal fiyatlı yapacaklarını açıkladı .
Xiaomi kendi hiçbirşeyini üretmediğini bu cihazlar için çok çok acele etti.
Huawei Kısmında Kirin ve Leica kamera var.
Samsungda Exynos panel var
Sonyde bile Zeiss kamera var.
Appleda A serisi çip var.
Xiaomi ise 3. Firmalara bağlı.
Qualcommun son durumlarını bilirsiniz.
Apple'la boğuşuyor ve piyasasını yavaş yavaş küçültüyor. Qualcommu ayakta tutan sadece amerika.
SD 700 Serisini orta segmente aldı ve 600 serisi başlangıca çekti bir bakıma 600 serisi üretimini azalttı. Daha bu başlangıç.
Talep azalırsa fiyatlar mecburen artıcak.
Xiaominin birde garanti ve satıcı sıkıntısı var.
Aracı firmalar çok paragöz.
Xiaomi kendini büyük bir riske attı.
İnşallah zararsız çıksın. Bakın kârlı demiyorum. Zararsız çıksa mucize olur.
Zamanında Google Earth Pro diye bir şey vardı. Bir firma milyonlarca dolar bayıp daha ucuz servis sundular. Google naptı? Şak. Ücretsiz yaptı ve öbür firma kapandı.
Samsung ve Appleın ucuz model çıkartma derdi de bu yüzdendir.
İyi de samsung bundan bir kâr azalışı duymayacak mı? Tabii ki duyacak. Genç nesle diyorum. Şu an dünyadaki ekonomi krizini bilirsiniz. Bu rekabetler bu işin bitmesini uzatıcak.
Peki neden?
Şuan 8000 bir telefon 6000 dan satılıyorsa ilerde aynı mal 12000e satılacak zararı karşılamak için.
Rekabeti canlı tutmak istiyorsanız xiaomi ve huaweie destek vermek zorundasınız artık. Çünkü bu saate samsung ve apple alıp xiaomi ve huaweiye zarar verirseniz kendi topuğuna sıkarsınız ki
Xiaomi kendisi birşey üretmiyorsa en büyük tehlike orada. Çünkü dizginler başkalarının elinde. Bunu iyi biliyorlar fiyatı artırlarsa xiaomi de artırmak zorunda kalacak.
Zaten bunu xiaomide bildiği için mijia ürünleri var.
Ev ve ekranlı teknoloji dışı başka teknolojiye yatırım yapmak zorundalar. Maalesef telefonlarına reklam koymak zorundalar. Maalesef telekomibosyon kısmını çoktan huawei ele geçirdi ve cihazlarını bu yüzden ucuz tutuyor.
Şu an teknoloji tarihinde yeni bir sayfa yazılıyor.
Siz napıcaksınız?

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Bir çok önermeye, tahmine ve tesbite katılmıyorum... Düne kadar Xiaomi yoktu hayatımda, gelecekte olmasa da olur... ;) Ben bu markayı, fayda fiyat telefonlarını bana sunduğu için tercih ettim, bu özelliğini kaybettiği an başka bir marka illaki bulunacaktır son kullanıcı için... Ayrıca; teknoloji tarihinde, her gün yeni bir sayfa yazılıyor, yani şaşırılması gereken bir durum değil.

Özetle; Xiaomi çok kâr edince bana vermiyor, zarar edince de benden istemiyor... Yani; beni ilgilendiren bir durumu yok çok şükür. :)

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
ilk başta redmi ile mi ayırmaması hataydı zaten yada tek bir tür telefon üzerinden gidip yazılıma ve dierlerine özen gösterseydi daha iyi bir marka olurdu. elektrikli pompadan tvye kadar her şey üretiyor aslında bir telefon firması denemez tam olarak

Tncy

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tncy ☯️
Cihazım
Xiaomi
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir çok önermeye, tahmine ve tesbite katılmıyorum... Düne kadar Xiaomi yoktu hayatımda, gelecekte olmasa da olur... ;) Ben bu markayı, fayda fiyat telefonlarını bana sunduğu için tercih ettim, bu özelliğini kaybettiği an başka bir marka illaki bulunacaktır son kullanıcı için... Ayrıca; teknoloji tarihinde, her gün yeni bir sayfa yazılıyor, yani şaşırılması gereken bir durum değil.

Özetle; Xiaomi çok kâr edince bana vermiyor, zarar edince de benden istemiyor... Yani; beni ilgilendiren bir durumu yok çok şükür. :)
Doğrudur hocam.Meizu OnePlus ve niceleri var zaten bunu biliyoruz.
Ancak genç bir hocamız değilseniz sizi ilgilendirmiyor.
Ama genç bir hocamızsanız bilmelisiniz ki şu anki ucuz (biz ne kadar ucuz demesekde durum bu) teknoloji alınması yüzünden büyük firmalar ilerdeki 5-10-20 sene içindeki çıkacak teknolojilere zam yaparak yaptığı zararları yine biz veya çocuk torunlarımızdan çıkarıcaklar.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Doğrudur hocam.Meizu OnePlus ve niceleri var zaten bunu biliyoruz.
Ancak genç bir hocamız değilseniz sizi ilgilendirmiyor.
Ama genç bir hocamızsanız bilmelisiniz ki şu anki ucuz (biz ne kadar ucuz demesekde durum bu) teknoloji alınması yüzünden büyük firmalar ilerdeki 5-10-20 sene içindeki çıkacak teknolojilere zam yaparak yaptığı zararları yine biz veya çocuk torunlarımızdan çıkarıcaklar.
Kimse kimseye bir malı zorla satmıyor... Sen istemediğin sürece kimse bir şey yapamaz, yeter ki, gömlek değiştirir gibi uzun soluklu kullanılabilecek şeyleri değiştirme... ;)

Misalen; bizim evde 2015 Ağustos çıkışlı Kit kat (4.4.4) telefon gayet stabil şekilde kullanılmakta...

qwake17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
28
Evet.
Apple'la boğuşuyor ve piyasasını yavaş yavaş küçültüyor. Qualcommu ayakta tutan sadece amerika.
SD 700 Serisini orta segmente aldı ve 600 serisi başlangıca çekti bir bakıma 600 serisi üretimini azalttı. Daha bu başlangıç.
Zamanında Google Earth Pro diye bir şey vardı. Bir firma milyonlarca dolar bayıp daha ucuz servis sundular. Google naptı? Şak. Ücretsiz yaptı ve öbür firma kapandı.
İyi de samsung bundan bir kâr azalışı duymayacak mı? Tabii ki duyacak. Genç nesle diyorum. Şu an dünyadaki ekonomi krizini bilirsiniz. Bu rekabetler bu işin bitmesini uzatıcak.
Peki neden?
Şuan 8000 bir telefon 6000 dan satılıyorsa ilerde aynı mal 12000e satılacak zararı karşılamak için.
Rekabeti canlı tutmak istiyorsanız xiaomi ve huaweie destek vermek zorundasınız artık. Çünkü bu saate samsung ve apple alıp xiaomi ve huaweiye zarar verirseniz kendi topuğuna sıkarsınız ki
Xiaomi kendisi birşey üretmiyorsa en büyük tehlike orada. Çünkü dizginler başkalarının elinde. Bunu iyi biliyorlar fiyatı artırlarsa xiaomi de artırmak zorunda kalacak.
Ev ve ekranlı teknoloji dışı başka teknolojiye yatırım yapmak zorundalar. Maalesef telefonlarına reklam koymak zorundalar. Maalesef telekomibosyon kısmını çoktan huawei ele geçirdi ve cihazlarını bu yüzden ucuz tutuyor.
Siz napıcaksınız?
Bence Xiaomi Mi 5c'de kullandığı Surge S1 işlemcisinin (kendi işlemcisinin) devamını getirmeliydi. Xiaomi böyle giderse bir süre sonra Apple, Samsung gibi bir şirkete döner ve hatta yavaş yavaş dönüyor. Zaten bir sonraki telefonum ya Huawei ya da OnePlus olacak. (Xiaomi'ye bağlı mıyım? Hayır.)

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Evet.
Peki neden?
Siz napıcaksınız?
Bu yazı bana şiir gibi geldi açıkçası,kısa cümleler ve sık noktalar.keşke kaynağı da belirtseydik çünkü bana kendi düşüncemizden çok alıntı gibi geldi.konunun bana göre güzel tarafı değinilen konu.bende kendi düşüncelerimi yazayım;öncelikle xiaomi bizim ülkemizde çok pahalı ve bence pekçok ülkeden daha pahalı Türkiye'de.bir cihaz alırken nerdeyse iki cihaz parası veriyoruz bu gerçek.evet her firmanın kendine özgü bişeyi var ama xiaomi de kendi işlemcini geliştiriyor bundan bahsedilmemiş.ismi surge gibi bişeydi sanırım.çoğu insan hayatlarında dokunmatik cihaz görmemişken ben 13-15 sene önce casper m500 kullanıyordum.o zamanlar iyi para kazanıyor ve teknolojiyi yakından takip ediyordum ilk kameralı sony çıkardı ve kamera aparat şeklinde cihaza takılıyordu,aynı şekikde ilk bluetooth lu telefonu da sony çıkardı.p800 ler p910 lar 6600 lar vs.bunca deneyimden sonra xiaomi benim efsanem oldu diyebilirim,tüm cihazları unutturan cihaz diyebilirim.yüzüklerin efendisi gibi;tüm cihazlara ve pazara hükmedecek cihaz diyebilirim.xiaomi bence performansı önplanda tutuyor,kamerası sesi kılı yünü ikinci plana bırakıyor.artık devir telefonda deli gibi oyun oynama devri ve xiaomi bu rahatlığı çok uygun fiyata sunuyor.xiaomi bence şuan olması gerektiği yerde ve orda olması gerektiğini biliyor ama arada dişlerini göstererek (ilk çift gsp li telefon,ilk en yüksek işlemcili cihaz) bende bu yarıştayım ve sizi dikkatle izleyip takip ediyorum diyor.daha yazacak çok şey var ama içiyorum...çay :)

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Bu yazı bana şiir gibi geldi açıkçası,kısa cümleler ve sık noktalar.keşke kaynağı da belirtseydik çünkü bana kendi düşüncemizden çok alıntı gibi geldi.konunun bana göre güzel tarafı değinilen konu.bende kendi düşüncelerimi yazayım;öncelikle xiaomi bizim ülkemizde çok pahalı ve bence pekçok ülkeden daha pahalı Türkiye'de.bir cihaz alırken nerdeyse iki cihaz parası veriyoruz bu gerçek.evet her firmanın kendine özgü bişeyi var ama xiaomi de kendi işlemcini geliştiriyor bundan bahsedilmemiş.ismi surge gibi bişeydi sanırım.çoğu insan hayatlarında dokunmatik cihaz görmemişken ben 13-15 sene önce casper m500 kullanıyordum.o zamanlar iyi para kazanıyor ve teknolojiyi yakından takip ediyordum ilk kameralı sony çıkardı ve kamera aparat şeklinde cihaza takılıyordu,aynı şekikde ilk bluetooth lu telefonu da sony çıkardı.p800 ler p910 lar 6600 lar vs.bunca deneyimden sonra xiaomi benim efsanem oldu diyebilirim,tüm cihazları unutturan cihaz diyebilirim.yüzüklerin efendisi gibi;tüm cihazlara ve pazara hükmedecek cihaz diyebilirim.xiaomi bence performansı önplanda tutuyor,kamerası sesi kılı yünü ikinci plana bırakıyor.artık devir telefonda deli gibi oyun oynama devri ve xiaomi bu rahatlığı çok uygun fiyata sunuyor.xiaomi bence şuan olması gerektiği yerde ve orda olması gerektiğini biliyor ama arada dişlerini göstererek (ilk çift gsp li telefon,ilk en yüksek işlemcili cihaz) bende bu yarıştayım ve sizi dikkatle izleyip takip ediyorum diyor.daha yazacak çok şey var ama içiyorum...çay :)
yarasın... çay

Tncy

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tncy ☯️
Cihazım
Xiaomi
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır hocam alıntılamadım.
Hepsi kendi düşüncelerim hocam.
Düşünceleriniz teşekkür ederim hocam.
Surge unutulmaz zaten SD625ten iyiydi yanlış hatırlamıyorsam. Ben güncel olarak konuya değinmeye çalıştım. Şu an xiaomi işlemci yapmıyor.
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Rekabeti canlı tutup xiaomiye destek olursak büyük firmaların tekel kullanıcıları olmayız ve bu büyük firmaları biz zarara sokarız. Çünkü adamlar bu fiyatlarla xiaomi ve huawei'i batırmaya çalışıyorlar ve tekeline alınca sektörü kullanıcıları batıracaklar. Bu düzene engel olmak lazım.

Üst Alt